Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:12 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Спешно питане за хидроцеленови  
Автор elipapa (Любопитна)
Публикувано27.08.06 10:29

Здравейте на всички, дано сте здравички!
Вчера в Детската хирургия на Пирогов установиха на сина ми хидроцеле на десния тестис и направо ни записаха за операция в сряда.
Аз обаче се колебая - чета в нета, че хидроцелето може да се затвори само. Има ли някоя от вас повече информация, до кога се изчаква и наблюдава хидроцеле?
Дали да търся мнение на друг специалист, напр. уролог?
А ако на някое детенце са правили операция - моля, споделете опит - как мина? Успешно ли е? Прочетох, че на някои дечица правят и втора операция - защо???
Ако някой има повече информация и сподели или посочи линк, ще съм много благодарна.
Честно казано страх си ме е, и ако може да се избегне операцията, ще се радваме много всички у дома...:о)
Благодаря предварително

http://metric.rodim.ru/null_17_14_5_2005_2_nikola.gif[/img][/url]

Тема Re: Спешно питане за хидроцеле [re: elipapa]  
Автор Tandoori (непознат)
Публикувано28.08.06 01:56

На сина ми намериха хидроцеле като беше на 6-7месеца мисля, пратиха ни на уролог ( не на хирург) и той каза, че спокойно може да се изчака до 2 годинки на детето и ако не се е махнало тогава се прави операция. Не е нещо опасно, повярвай ми познавам големи мъже на по 20-тина години, на които на тази възраст им правиха операция.
Пропуснах да кажа, че уролога искаше да го гледа до 2 годинки на всеки 6 месеца.
При нас хидроцелето изчезна от самосебе си. Според мен се консултирай с още един лекар! Все пак имай предвид, че ако потвърди и втория лекар- те са тези, които го виждат, т.е те могат да преценят най-адекватно в каква степен е развито хидроцелето, така че ако настояват не се колебайте за операцията.

Дано и на вас ви се размине леко!

Тема Re: Спешно питане за хидроцеленови [re: Tandoori]  
Автор venda (непознат )
Публикувано28.08.06 16:05

На моя син ходроцелето го откриха рано - на 2-3 месеца беше. Принципно хидроцелето е вродено и до годинката може да се оправи от само себе си. След годинката обаче има много малко случаи, при които се е затворило само. Инфото ми е от нета, така че не мога да гарантирам 100%, че е вярно.
Моят син го следяха в детска урология в Пирогов (то другаде няма такава де) почти всеки месец до годинката и после по-рядко. На година и половина решиха, че най-вероятно няма да се оправи само и трябва да се направи операция. Операцията е необходима, защото дори и да не пречи много хидроцелето, то е една потенциална опастност - например при една лека травма в областта на гениталиите (а всяко дете пада, удря се и т.н.) може да доведе до сериозни и спешни проблеми.
Това ме убеди, че все пак колкото и да е неприятна една операция, по-добре да изберем нея, отколкото несигурността. Оказа се, че синът ми е имал и малка херния, която са забелязали по време на самата опарация.
Самата операция беше около час. След това малкият спа почти целия ден, като от време на време приплакваше. Вечерта дори стана и се разходи за кратко. На следващия ден ни изписаха и после ходихме на превръзки. На 7-8-мия ден свалиха конците и вече можехме и да го къпем. Разрезът е около 3-4 см, малко голям ми се струва на мен, нооо все пак нещата минаха относително леко. Пожелавам ти и при вас да е така. В крайна сметка докторите би трябвало да си разбират от работата.
Каквото и да решите, успех!

Тема Re: Спешно питане за хидроцеленови [re: venda]  
Автор mama_mimi (непознат)
Публикувано28.08.06 19:12

Здравей синът ми беше доста малък на около година когато в следствие на ужасен грип и лекарска небрежност си докарахме хидроцеле. В продължение на шест месеца се водихме по консултации и наблюдения и .... трябваше да се оперираме. Оперирахме се в частна клиника с лазер. След многобройни четения и разпитвания повечето хора ми казваха че това е по добрият вид операция защото е безкръвна и по малко болезнена. Детето няколко часа след операцията вървеше и се хранеше. След това изпихме един антибиотик и всичко слава богу е наред вече повече от две години. А за това че може да има повторна операция ми го обясняваха и на мен защото може да не се затвори канала в тестиса или да се отвори в другият, но това пак зависи от самата операция доколко ще е успешна. Това не е страшна операция, знам че се притесняваш. Само да уточня че докатони оперираха тестиса ни откриха и херния, но слава богу и благодаря на този лекар които е прекрасен човек всичко е наред
Стискам палци ако мога да помогна с удоволствие ще го направя

Тема Re: Спешно питане за хидроцеленови [re: elipapa]  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано28.08.06 23:29

Това сигурно сте го чели,но..все пак е инфо..

УСПЕХ и..ако се налага операция- леко и бързо възстановяване на детенце и.. да е безболезнена до колкото е възможно,за да не се травмира бебчето.

Автор elipapa (Любопитна)
Публикувано28.08.06 23:47

Здравейте, мили мами, скъпи дами!
Много ви благодаря за споделения опит.
С ваша помощ, а и по убеждение, решихми да изчакаме с операцията. За сега ще се консултираме и с уролог, пък надявам се да се разминем с операцията.
Още веднъж огромно благодаря!

http://metric.rodim.ru/null_17_14_5_2005_2_nikola.gif[/img][/url]

Автор vaa (новак)
Публикувано29.08.06 02:45

На моя син му открихме хидроцеле, когато беше на около 4 годинки. При нас имам съмнение, 4е е от травма, при падане от колелото, защото като разглеждах по- стари негови снимки не забелязвам да е имал подута топка. И аз се бях същисала тогава, какво да правим,ходихме по лекари, разпитвахме, 4етохме. Детският хирург ни каза да из4акаме и на всеки 6 месеца да го водим на преглед, защото имало вероятност и да се затвори канал4ето само. Казаха ни, 4е може да се из4ака до към 6 годишна възраст, но след това е опасно, защото може да се увреди тестиса. Запо4нахме ле4ение и с хомеопатия, но за съжаление се повлия доста слабо. И тъкмо бяхме решили ве4е, 4е ще го оперираме април месец, когато малкия падна и си с4упи крака. От залежаването, стоя 1 седмица на легло, пък и после беше с патерици месец и 1/2, топката му спадна и имахме надежда, 4е се е оправил и се е затворил канала, но след като проходи пак активно и запо4на да ска4а и ти4а, положението се воши и пак се поду. Това си е вроден дефект и за съжаление, след толкова много опити, мисля, 4е освен оперативно няма друг на4ин за ле4ение, поне при нас де. И сега на есен, когато пак ще го оперират малкия заради крака, мисля да съ4етая двете операции, поне веднъж да го упояват детето.
Стискам палци при вас да се оправят нещата от самосебе си, защото не е невъзможно! Операцията ина4е и аз разбрах, 4е не е сложна и тежка, но все пак си е оперативна намеса:( Успех!

[image]http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/FjEZp+2/.png[/image]

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.