Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:35 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За мамите раждали със секционови  
Автор Ивoнa (бъдеща мама)
Публикувано19.08.06 03:58

Здравейте мами... искам да ви попитам за вашия опит със секцио?
Притеснена съм защото имам насрочено секцио за този понеделник следобяд. Бебето се оказва ,че тежи около 4 кг и няма да може да мине през канала ми...особенно защото ми е първо дете и ще трябва да правим секцио.
Освен това, наближава термина ми а пък нямам по-голямо разкритие от 1 см и тя е все още нависоко, пък и съм диабетичка(временнен диабет) тъй,че съм качила доста килца . Лекаря е категоричен ,че това е най-добрия вариант за мен. Искам да ви помоля да споделите опита си от секциото и въобще как минава самата процедура и въстановяването след това???
Благодаря ви предварително.
Успех на всички мами

Тема Re: За мамите раждали със секционови [re: Ивoнa]  
Автор jana (...)
Публикувано19.08.06 14:21

На мен ми беше назначено секцио по същите причини - тесен таз и гестационен диабет. При мен секциото мина леко (като изключим проблеми с кръвното след операцията защото ми е много ниско и падна много, та бях вързана с един апарат за кръвно по-дълго време в реанимацията) Възстановяването ми беше по-трудно, първо защото диабетиците по-бавно се оправят и второ бях качила повечко кила (22кг.) и сланинките допълнително натискаха раната. Иначе до 10-ия ден бях забравила за себе си и раната вече имах други по-важни задължения

.
При всеки е много индивидуално как ще протече операцията и възстановяването, но всичко се забравя и не е болка, която да не се изтърпи. Не е много приятно, но като си видиш бебока всичко минава отраз.
Успех и леко раждане

Тема Re: За мамите раждали със секционови [re: jana]  
Автор buba_atan (мама на Таня)
Публикувано19.08.06 15:57

Напълно споделям казаното от Яна.И аз бях точно като теб по показатели налагащи секцио( единствено нямах диабет).Самата операция е напълно безболезнена,след това възстановяването е индивидуално.Аз доста бързо се възстанових въпреки,че и аз бях качила много кила (+28).Най труден е деня след реанимация,но е много важно повече да се движиш-така по бързо се възстановяваш.Лично мое мнение -Това е по добрия начин за раждане.Така,че ти не се притеснявай.МИСЛИ ПОЗИТИВНО И СИ МИСЛИ ЗА ТОВА ,ЧЕ ТИ ПРЕДСТОЙ НАЙ ХУБАВИЯ МОМЕНТ В ЖИВОТА ТИ -СРЕЩАТА С ТВОЕТО МАЛКО СЪКРОВИЩЕЖелая ти леко раждане и чакаме вести

Автор jana (...)
Публикувано19.08.06 20:35

За мен беше най-трудно като ме местеха от реанимация и се наложи да стана за първи път и на третият ден, тогава най-болеше

Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано20.08.06 11:35

На мен и двата пъти ми правиха секцио. Първият път - след 7 часови опити за нормално раждане и пълно изтощение, втория път - по спешност поради изтекли води. Между двата пъти имаше голяма разлика. Втория път всичко беше по-лесно. Важното е да се раздвижиш и да станеш колкото можеш по-рано. Може би и упойката оказва влияние, аз и двата пъти бях със спинална.
Успех и не се страхувай, секциото вече е рутина операция в акушерската практика.

Автор Bella13 (новак)
Публикувано20.08.06 12:47

Само се успокой и мисли положително!
Аз също родих секцио,но по спешност(с пълна упойка)!
След 20 и няколко си часа контракции и 3см разкритие накрая ми беше все едно...само се молех да извадят бебето:)
Операцията не знам как точно минава...аз съм спяла,но възстановяването ми беше бързо...първите 1-2 дни боли силно,но после само придърпва,а и като видиш бебето болката не се усеща толкоз!Малко дразнещ е катетъра при поставянето...усещаш,че ти се пишка многооооо,но минава след 20-30мин!
Успех и мисли положително:)
После ела да ни се похвалиш

Автор marmotche ()
Публикувано20.08.06 18:33

Операцията е безболезнена, разбира се, около 1-2 часа след това почват да те отпускат упойките и вече си боли. Като стане силна болката, викай дежурната сестра/акушерка и си искай да те обезболят. Но и с това не бива да се прекалява, затова само като заболи много - тогава. Най-важно е да се раздвижиш колкото може по-скоро след операцията, така хем ти преодоляваш психически болката, хем изтичат повече лохии и се чистиш по-бързо. При секцио попиват с тампони лигавиците в матката, така че лохиите са много по-малко, отколкото при нормално раждане.

Моето секцио беше следобяд, не успях да спя преаз следващата нощ, но пък използвах времето да си раздвижа краката - мърдаш си ги в леглото, колкото можеш - настрани, свиваш в коляното, въртиш в глезените... На другия ден наобяд вече станах да ходя - дърпа те и понякога направо си боли раната, ама страшното вече е минало, така че по-добре да стиснеш зъби и да ходиш колкото може повече. Аз на 36-тия час успях да се изкъпя сама, на 3 ден си ходех почти спокойно, на 10-тия вече не помниш какво е било - имаш си по-важни грижи :)

Важно е да знаеш, че около 1/3 от жените много силно ги боли глава около 2-3 ден след секциото (от упойките е). Ако се случи, най-помага да лежиш с глава на полувдигната възглавница; непременно кажи на персонала и искай помощ - при мен раната не беше никакъв проблем, но от главоболието ми се плачеше само като мръдна глава. Дано не те споходи тази екстра.

Късмет и хубаво здраво бебче!

Автор _doritt_ (с надежда)
Публикувано20.08.06 18:37

Много съм доволна, че родих секцио. Бебето ми се роди 4620 г и 38 см главичка, при такива показатели нямах шанс за нормално раждане. Искай си спинална упойка, според мен болката по-лесно се понася с нея и ги накарай да ти сложат катетера след като е подействала упойката. Възстанових се бързо, нямам лоши спомени от операцията, втория път пак така ще раждам. Само ако си решила да кърмиш, имай предвид, че в началото леко наболва операцията от контракциите на матката. Леко раждане, живо и здраво бебче и бързо възстановяване.

Тема Re: За мамите раждали със секционови [re: _doritt_]  
Автор Gaboni (непознат )
Публикувано20.08.06 23:28

Здравей, аз също раждах със секцио и двата пъти. Първия път ми беше по-кофти, тъй като не знаех нищо - нито какво да правя, нито какво да не правя, абе беше доста стресиращо за мен /просто намах кого да попитам, тъй като беше по спешност/. Но не се притеснявай всичко ще мине добре просто трябва да си положително настроена, да не се шашкаш да слушаш какво ще те съветват лекарите и акушерките. За болката какво да ти кажа, няма раждане без болка по един или друг начин трябва да разбереш, че си станала майка. Просто не трябва да се отпускаш, да охкаш и да се самосъжаляваш, а да стискаш зъби, защото така ще се възстановиш по-бързо и скоро няма да осетиш нищо. Наистина първите два дни са най-кофти - докато свикнеш със ситуацията, докато си намериш начин как да придържаш бебчето докато го храниш, но всичко ще е наред, особено като го гушнеш болката се забравя и само се наслаждаваш на мига.

Тема Re: За мамите раждали със секционови [re: marmotche]  
Автор Gaboni (непознат )
Публикувано20.08.06 23:36

Здравей, аз също раждах със секцио и двата пъти. Първия път ми беше по-кофти, тъй като не знаех нищо - нито какво да правя, нито какво да не правя, абе беше доста стресиращо за мен /просто намах кого да попитам, тъй като беше по спешност/. Но не се притеснявай всичко ще мине добре просто трябва да си положително настроена, да не се шашкаш да слушаш какво ще те съветват лекарите и акушерките. За болката какво да ти кажа, няма раждане без болка по един или друг начин трябва да разбереш, че си станала майка. Просто не трябва да се отпускаш, да охкаш и да се самосъжаляваш, а да стискаш зъби, защото така ще се възстановиш по-бързо и скоро няма да усещаш нищо. Наистина първите два дни са най-кофти - докато свикнеш с операцията, докато си намериш начин как да придържаш бебчето докато го храниш, така че да не я притискаш много, но всичко ще е наред, особено като го гушнеш онова малко създание забравяш за болката и само се наслаждаваш на мига.

П.П. А и да не забравя наистина по-добре е да раждаш със спинална упойка - така родих втория път и много по лесно се съвзех, отколкото първия, когато бях с пълна.

Късмет, леко и безпроблемно раждане!
Дано следващия път като се включиш, вече и ти да можеш да даваш съвети на бъдещите майки по този въпрос.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.