Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:58 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Почти без коментарнови  
Автор actinia (momiche)
Публикувано23.08.06 17:15

http://www.dnes.bg/article.php?id=26813
Идиотизъм е слабо определение....Минавам ми през ума и много други, но са доста груби за този клуб, така че по-добре да замълча, а вие сами можете да си направите изводите колко мозък имат тези хора.

Тема Re: Почти без коментарнови [re: actinia]  
Автор Aдpиaнa (:-))
Публикувано23.08.06 18:30

Ами никакъв мозък нямат !!!

Автор SlaveyaLEX (инат)
Публикувано24.08.06 09:18

Няма много смисъл да съдиш хората за постъпките им.
Особено пост фактум и отстрани е лесно да ги наречеш идиоти.
Ами да, не са постъпили много умно, грешна преценка, слава богу с щастлив край е историята.
Ние нали сме умни, и затова си гледаме децата перфектно, без никога да допускаме грешки.

Тема След тази статия...нови [re: SlaveyaLEX]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано24.08.06 13:19

аз само съм много щастлива, че бебчето е СПАСЕНО!!! Това е важното. А също и поднесената информация - колкото повече хора и родители разберат, че има реална опасност от жегата, толкова по-добре! За дадените родители - ще им е обица на ухото - но и аз не ги съдя жестоко, всички грешим - за едно или за друго... по-скоро им съчувствам, все пак имат още едно невръстно детенце... разсеяли са се, човешко е... Добре, че всичко е вече наред!!!

Автор HacTu (HacTu)
Публикувано24.08.06 14:24

Същото ми се случи и на мен. Абсолютно по неволя. попаднахме на задръстване по обед в най-максималната жега - ни напред - ни назад. стояхме с таткото и бебето (на 20 и тяколко дни беше) под пека и чакахме да се измъкнем. Няма да ви обяснявам как изсипах едно шише мин. вода върху бебето. Два пъти слизах от колата и чаках на сянка ... абе ужас. Бебетата на тая възраст са много зле с терморегулацията горкичките, дори не могат да се изпотят като хората ....

Обаче се присъединявам към мнението, че новинарите и те малко преувеличават. Ако не съм била там и не съм видяла с очите си не вярвам :)))

Тема Re: Почти без коментарнови [re: HacTu]  
Автор actinia (momiche)
Публикувано24.08.06 15:02

Насти,твоята ситуация е съвсем различна. Но освен жегата, която може да доведе до фатален край в този случай, не ви ли направи впечатление, че детето е оставено да лежи на задната седалка ( без столче/кошница, очевидно ) при това при отключена кола!!!

Мноооооооого съм далеч от мисълта, че т.нар.новинари са попрекалили с краските тук.Май това си е чистата истина. Аз не съм префектна майка, няма такава. Има такива които повече полагат грижи а децата си, има и такива, които не го правят. Аз се старая да съм максимално добра. Мисля, че и повечето майки от този клуб също. Такова ми е впечатлението.
Вярно е, че не е моя работа да ги съдя тези. Аз просто коментирам, понеже този материал ме хвърли в ужас. Няма оправдание за такава постъпка, твърде много грешки на едно място.
Обаче се сетили да си кръстят детето Мария Антоанета. Тяхно право е, но и това е без коментар, а и е за друга тема, вече обсъждана тук

Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано24.08.06 15:10

То...коментара е излишен..
Хубаво,че не са оставили и голямото момиченце вътре..съвсем за малко..и да ги заключат в колата..
Виж,че понякога няколко "грешки' или "пропуски" накуп,може да оправят нещата,вместо да ги влошат..

Важното е,че Мария -Антоанета е спасена..-Има добри хора..има си късмет детето..има професионалисти дори по селата..
А иначе..родителите сами са се наказали..какво да ги обсъждаме..

Автор gugu (пристрастен)
Публикувано24.08.06 17:43

И аз не бих ги съдила хората. Направили са много лоша грешка. За щастие детенце е оживяло.
За пресата - радвам се, че разпространяват новината. Така предпазват/подсещат други родители от същата грешка. Дори не е задължително навън да е голяма жега. Колите лесно се затоплят и оставянето на дете вътре си е опасно дори и колата да е на сянка.
В южните щати задължително има поне 1-2 случая на сезон на голям град само от новините (сигурна съм, че не всичко се пише). И какви ли не други случаи, но определено са черни като за този форум. За мен - просто дете особено бебе само не се оставя освен на друг доверен човек и то в краен случай.

ПП (ОФФ): Какво е това масово заяждане за имената напоследък ?? Не били български и дрън дрън. Чак някъде четох, че било предателство спрямо България.

Тема Re: Почти без коментарнови [re: gugu]  
Автор actinia (momiche)
Публикувано24.08.06 20:56

Това за имената не е заяждане. Аз не съм се включвала в обсъждането на подобни теми, но разбирам тези, които негодуват.
Предателство към Бълагрия е много силно казано и звучи доста глупаво, но и на мен не ми се връзва да си кръстиш детето Даяна на баба и Денка или Ванеса на Иванка или Памела на Пенка. Има ги и такива, звучи смешно и нелепо. А и никак не си отива с чисто българско бащино име и фамилия.
Това е най-общо казано, но в никакъв случай не е заяждане. Предполагам че мамите просто изказват възмущението си.
Както в случая Мария Антоанета ми звучи доста нелепо, но така са решили, да е живо и здраво детето.

Тема Re: Почти без коментар [re: actinia]  
Автор cchery ()
Публикувано24.08.06 23:33

Ето ви още малко "български" имена на българчета, взети от кампанията 1000 бебета на България - попаднах на тях, докато търсех къде е моята Белослава - Рамона, Джорджия, Филаделфия - 2 броя, Деметра, Амада. Възможно е да са от смесени браков, въпреки, че на всичките второто и третото име не подсказваха поне бащата да е чужденец. И ви ги пиша не да се заяждам, просто ми е странно и чудно - приемам го за ексцентризъм от страна на родителите.

Пуснете линк към тази тема за имената, ако е била тук, съм я пропуснала, ако е в бг-мама, изобщо не съм я чела, ще е интересно!

Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.