Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:29 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема сокчета , витамин Д.. от каква възраст ?нови  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано18.08.06 17:52

Здравейте мами

,
днес дадох на Александър сок от ябълка за първи път.
Не знам дали съм го дала рано или късно.Просто..сама реших,че е крайно време да започне да се запознава с различни вкусове и с лъжичка..
Моята педиатърка на 1месец му сложи ваксина против хепатит и.. каза само да го кърмя и да й се обадя след месец,ако няма проблеми,но.. аз имам спомен,че в края на първия месец давах сокчета надругите си деца и не са имали проблеми от това..та..- проявих самоинициатива.
Дадох 2-3 малки лъжички сок от ябълка петровка (много сладка,без да я подслаждам) и детенце си облизваше лъжичката и се държа сякаш цял живот е яло с лъжика и то сокчета от ябълка.
Сега спи като едно малко ангелче ,но..ще го наблюдавам и довечера да няма някакви стомашни проблеми..(надявам се да няма)
Ако няма проблеми-утре ще дам два пъти по малко.. и..до края на седмицата ще давам ябълка
Купила съм и круши -някакви ..на вид много сладки и сочни -след малко ще ги дегустирам за да преценя мога ли да давам и тях следващите дни..
.
Вие какви сокчета давате,от кога ги давате и..какво количество ?

И..още един въпрос: Педиатърката така и не ми изписа витамин Д за бебето..-може да е забравила,а може и да е решила,че е лято..но..той е на месец и половина и ми се струва,че би трябвало да пие витамин Д..(може и да греша).
Дали да не звънна на педито и да й напомня,че Александър е вече почти 6кг на месец и половина .. чувала съм,че при бърз растеж е важно ..
Вие от каква възраст давате витамин Д ?

Тема Re: сокчета , витамин Д.. от каква възраст ?нови [re: *щypчo*]  
Автор jana (...)
Публикувано18.08.06 20:02

Соковете и аз ги почнах в края на първия месец. Включих първо ябълка, после морков и т.н.
За вит. Д може да не се е сетила или умишлено да не ти предписва защото сега е лято, а витамина се пие зимата, когато децата нямат допир със слънчевите лъчи.

Тема Re: сокчета , витамин Д.. от каква възраст ?нови [re: jana]  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано18.08.06 23:31

Днес цял ден е много спокоен.Явно добре му се отразява сокчето от ябълка.
Мисля няколко дни да давам само ябълка,а после да опитам круша - малко се притеснявам от морковите - спомням си,че запичат пък и не знам дали няма да попадна на много нитратни..

..

То не,че е възможно да ги опазим от всичко...

По повод слънчевите лъчи - аз гледам да държа бебчо все на сянка,когато сме навън.. Но в тия жеги и при това слънце, със сигурност дори на сянка се набавя каквото е нужно за организма..вероятно..

Много се изкушавам да го заведа на море (в Бургас или Варна,без да го водя на плаж де..). Струва ми се,че разходки из морската градина биха били полезни..Пък и..някоя вечер като се скрие силното слънце,може да му топна крачетата в морето.. Мисля си го теоретично за сега..,но..аз самата съм родена във Варна и..съм чувала,че деца, които не са родени край морето понякога имат проблеми с морския климат. Верно ли е това ?

Автор lesna (минаващ)
Публикувано19.08.06 13:32

здрасти щурчо, свеки даде сокче на Ники когато беше на 50 дни-самоинициатива

, аз я овиках и Ники получи сокче отново чак на 3 месеца и нещо.Аз и сега не бързам да му давам много неща ,ама той пък все да си иска...
За витамин Д според мен и се обади да я питаш,доки, защото нашата все повтаря ,че е дебеличък и да давам и сега за да не хване рахит...
Едва ли съм ти помогнала много ....

Автор jana (...)
Публикувано19.08.06 14:12

Ами не всички, явно си зависи от детето. Ния например на морето се чустваше супер. Не съм имала проблеми и даже мисля сега септември като се пръсне навалицата да я заведа пак.

Тема Re: сокчета , витамин Д.. от каква възраст ?нови [re: jana]  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано19.08.06 15:42

Да..и моята идея е нещо подобно -за септември или дори началото на октомври,ако времето позволява..
Между другото,много ми харесва идеята да го топна в минерален басейн,но..някак ако може да е индивидуален(щото е много малък за да споделя общ с други деца..)
Дори си мисля,дали да не опитам данапълня един надуваем с минерална вода..Някой правил ли е подобни щуротии ?

Тема Re: сокчета , витамин Д.. от каква възраст ? [re: lesna]  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано19.08.06 16:30

ами..не знам как е правилно,за това искам съвети..Вчера след сокчето Александър си беше едно чудесно кротко бебче..Това което ме притеснява е,че още не се е изакал..(вчера цял ден и днес до сега..).И преди се е случвало да пропусне ден веднъж,но..гледам,че се напъва,пък..резултат-никакъв.Понеже е само на кърма,не бях се притеснила предишния път,но..сега сокчето..и почвам да си въобразявам,че може да е от него..Макар да съм слушала,че ябълката регулира стомаха..все пак за бебче,..знам ли..Уж 2-3 кафени лъжички..но за неговото стомахче всичко е ново..
Според мен проблема със захранването (дори със сокчета) е,че всичко това е строго индивидуално..На едни дечица реакциите са едни,на други -различни.. Но все пак би трябвало горе-долу по едно време да се препоръчват едни и същи неща..
Пък в момента чувам толкова различни отзиви..-от сокче в края на първия месец ,каша в края на третия,до нищо освен кърма до шестия..
И всичко това явно е някаква мода в бебешкото хранене,понеже преди години беш съвсем различно..пък всички сегашни мами сме израстнали по предишната "мода"..

Иначе си права за искането..Колко човече е Александър,но като ни гледа на масата да ядем и само преглъща и върти езиче..все едно и той хапва с нас..и ни следи лъжиците до устите..-едвам удържам цялото кралско войнство да не му дават да опитва от всичко..

Автор NikiFin (videnie)
Публикувано19.08.06 23:31

Аз съм го топила в надуваем басейн с чешмяна вода. Защо държиш да е минерална?

Тема Re: сокчета , витамин Д.. от каква възраст ?нови [re: NikiFin]  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано20.08.06 16:13

Не държа..Просто си мисля,че ако го заведа на морето,там едва ли ще има чешмяна..

Автор Lenny (дразнител)
Публикувано20.08.06 16:25

Когато гледах големия си син бях много стриктна и изпълнявах каквото ми кажат докторите. Точно на края на първия месец Боби получи сокче и то не една лъжичка ами малка кафена чашка

- като го видях как сладко се облизва и ми дожаля - и му дадох повечко.
Резултата беше преразход на памперси и аз си изкарах акъла, защото загубената акушерка тогава като я питах от какъв плод е добре да е сокчето ми вика ми сезонен. Еми края на май началото на юни е сезона на черешите та .......
С малкия попаднах вече по новата мода че се захранват късно - и понеже пък е роден през ноември сокчета дадох чак като навърши 3 месеца.
Мисля че щом бебо се е чувствал добре - можеш да му даваш от 1 до 10 лъжички сокче /постепенно ги увеличавай/.
Давай по възможност чисти плодове /точно петровките са супер, защото са чисти не се пръскат с химикали/, моркова също е добър - купувай си от бабките по пазарите дето ги продават на връзка със зеленилката отгоре - така ще се ориентираш дали е пресен - половин морков - няма да го запече, а е много полезен.
Щом вече си почнала да даваш сок не го спирай.
Ако има проблем със стомахчето - залей с вряла вода една лъжичка овесени ядки и после тази водичка му я прибави към водата която пие.
Витамин "Д" - "Вигантол" съм давала и на двамата от 40-тия ден, до около годинка. Баткото по едно време беше с по-мека главичка и бавно му се затваряше фонталеналата и дори го пиехме по някаква схема - ударно. Но не си я спомням вече.
Все пак въпреки нашите съвети не е зле да се консултираш и с педито си за да си по-спокойна.

п.с. Другите ти хлапета сигурно са доста по-големи вече щом си ги позабравила тези неща
Аз тези дни взех да си ги поприпомням защото ще ставам горда леля . Та ако имаш и други питания питай смело!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.