Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:31 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кърменетонови  
Автор muhsina (непознат )
Публикувано17.08.06 20:06

Здравейте...

Какво се прави ако зърната са разранени и болят? Дъщеря ми е на почти 3 седмици. Кърменето беше безпроблемо в началото но после зърната ми се разраниха много и сега не само ме боли но и ме е страх да кърмя. Някой може ли да ме посъветва как да се справя с проблема?

Благодаря предварително!

Тема Re: Кърменето [re: muhsina]  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано17.08.06 22:19

Купи си крем за зърна на Авент! Вълшебен е - за една нощ от подсачаща, докато бебето суче и виеща от болка, кърмих най-нормално със съвсем леко неприятно усещане! До няколко дни зърната се въстановиха!

Тема Re: Кърменетонови [re: Beни]  
Автор r-aqua ()
Публикувано17.08.06 22:25

Пробай и с Гармастан.Аз лично в началото,понеже ме болеше повече лявото зърно кърмех 2 пъти от дясната и после лявата.После се оправи за около ден-два.

Тема Re: Кърменетонови [re: r-aqua]  
Автор sasha_g (непознат )
Публикувано17.08.06 22:30

Zdravei
Az li4no se mazah s bebe6koto olio na bebeto i be6e mnogo priatno
mina za den-dva
Uspeh i tyrpenie

Тема Re: Кърменетонови [re: muhsina]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано18.08.06 03:33

Има специални кремове за такива случаи. И аз така бях. Освен кремовете не си миех изобщо гърдите със сапун - противопоказно е и именно затова изполвах само специализирани кремове за да не се притеснявам за бебето.
След кърмене си мажех зърната с малко кърма и ги "оставях" да почиват на въздух. Далеч не толкова ефикасно средство, но е добра профилактика. Зърната трябва да дишат колко може повече.
И задължително обърни внимание дали правилно се кърмите (мисля в бг-мамма имаше информация за позите, ако искаш мога да пре-прочета какво беше това, че така и така трябва да преговарям). И аз в началото уж нищо ми нямаше и изведнъж се израних и почнах да обръщам внимание.

Тема Re: Кърменетонови [re: gugu]  
Автор esbere ()
Публикувано18.08.06 12:27

Миличка,
Само "Лансинох" помага!!!Какво ли не пробвах, стигнахме до там, че зърната ми кървяха и бебчо си поглъщаще доза кръв без да искам

, а аз умирах от болка, бебчо суче, аз плача и така.....Докато не намазах с това мехлемче, искрено ти го препоръчвамРаничките минават за един ден, а след време зърната загрубяват, и кърменето става наистина страшно приятно!
Успех

Тема Re: Кърменетонови [re: Beни]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано18.08.06 14:26

да и аz съм много доволна от Авент

.

Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано18.08.06 15:09

Мажех зърната с Дефламол и ползвах силиконови зърна на Авент.

Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано18.08.06 17:02

Здравей,
аз съм имала такъв проблем само с големия си син,който сучеше много лакомо ..когато почнаха да му растат зъби и ползваше гърдите ми за гризалки..в началото(после се научи,че не може така..)
Мисля,че мамите са ти дали добри съвети за мазилата..По-важно е обаче да разбереш защо са ти се изранили зърната. Наистина е важно бебето да "захапва" не само зърното,но и по-голямата част ,или цялата тъмна част на гърдата от която суче,за да не ти 'гризе" зърното,а да суче..
Обърни внимание на това дали го кърмиш правилно..(всеки път) и..УСПЕХ.
Сигурна съм,че кърменето ще ти достави удоволствие,когато всичко това се оправи.

Автор HacTu (HacTu)
Публикувано19.08.06 09:41

Моето бебче и то е на 3-4 седмици. Проблемите със зърната ми започнаха в болницата понеже са доста големи и бебче не можеше да ги захапе целите. Така че сучеше кръв и мляко

. После наедря и започна да захапва нормално и сега вече всичко е наред.
Аз също ползвах Гармастан - не съм много убедена че помага - в началото бях възхитена, но така или иначе раничките не заздравяха - но моя случай сякаш е по-различен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.