|
Тема
|
Някой може ли да внесе яснота?
|
|
Автор |
nedover4iva (новак) |
Публикувано | 17.08.06 11:15 |
|
Здравейте!
След вчерашното поредно изказване на Масларова вече съвсем се обърках. Задавала съм въпроси по отношение промените в закона за майчинството и в он-лайн консултациите на сайта на МТСП, но уви - ни дума, ни вопъл, ни стон. В крайна сметка някой може ли да каже нещо повече по въпроса - към 1.1.07 г. кой период ще се взема предвид - 90 дни /3 месечна възраст на бебето/, 135 дни, 9 месеца или и аз не знам, вече се обърках съвсем. Всеки ден нови издънки. В крайна сметка най-голяма заслуга имат настоящите майки, нали те подхванаха протеста първи. Абсурдно е, нечестно и отвратително, ако наистина това, което аз специално разбрах от вчерашното изказване по БТВ на Масларова е вярно, че майката ще получава заплатата си /90 % от нея/ 9 месеца, само ако бебето й към 1.1.07 г. не е навършило 3-месечна възраст. Ами ако жената роди на 30 септември или 1 октомври, това не е ли подигравка?
Моля, ако някой има повече информация по въпроса, да я "изсипе" тук, защото вече не знам къде да се ровя
| |
Тема
|
Re: Някой може ли да внесе яснота?
[re: nedover4iva]
|
|
Автор |
~@%^; (ex-karlaa) |
Публикувано | 17.08.06 11:45 |
|
Доколкото разбрах от новините тези дни, имено по-лошия вариант е залегнал в нормативната база: майката ще получава заплатата си /90 % от нея/ 9 месеца, само ако бебето й към 1.1.07 г. не е навършило 3-месечна възраст.
| |
Тема
|
[re: ~@%^;]
|
|
Автор |
Aлa-Бaлa (хитруша) |
Публикувано | 17.08.06 13:32 |
|
По-скоро ако към 01.01.2007 е в отпуск за бременост и раждане-135-те дни.
И все пак си мисля ,че е хубаво да приемат промените в КСО и тогава да се коментира. Ще има недоволни няма начин за съжаление Едни за ден, други за 10 дни ще се разминат с парите като гледам...
| |
Тема
|
[re: Aлa-Бaлa]
|
|
Автор |
milamia () |
Публикувано | 17.08.06 16:20 |
|
Пълна яснота ще има единствено след като обнародват промените в ДВ и прочетем заключителните разпоредби относно заварените случаи. Дотогава само може да се гадае
| |
|
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.msg2226067#msg2226067
От това, което чета в сайта на бг-мама ми става ясно, че тази сутрин пак са "сервирали" новини, но не разбрах откъде идва инфо-то и дали източникът е достатъчно "сигурен".
| |
|
|
|
|