Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:56 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема До кога да варя водата?нови  
Автор lesna (минаващ)
Публикувано29.07.06 16:42

Мами,кажете ми вие преварявате ли водата на бебоците?Аз му давам само розовата девин и му я преварявам, ама питам- до кога?След като вече каквото хване му е в устата на мига, още повече , че играчките ги мия старателно с вода и сапун.Ще се радвам на всички мнения!

Поздрави!

Тема Re: До кога да варя водата?нови [re: lesna]  
Автор Mama_Vili (с тъпия ник)
Публикувано29.07.06 16:51

Ами ти сама си го казала - всичко от земята му е в устата. Тогава какъв е смисълът от преваряването на водата? Пък това с миенето на играчките с вода и сапун винаги ми се е струвало леко престараване от страна на майките. Можеш спокойно да му даваш минерална вода без да я преваряваш( без Хисаря), но ги сменяй.

Тема На мен ми казаха само Девин изворна,нови [re: Mama_Vili]  
Автор parvaty (нежна)
Публикувано29.07.06 17:28

и без преваряване след шестия месец... Но, сигурно има и други мнения.

Тема Re: До кога да варя водата? [re: lesna]  
Автор mimi1OO1 (непознат)
Публикувано07.08.06 00:08

Вече е време да заредувате чишмяна с минерална - непреварени. Ако искаш го направи плавно за да не се страхуваш - малко днес утре повецхе докато изцяло спреш да вариш.

[img=http://graphics.GlitterMaker.com/4/867/115488766931015.gif][/url]

Тема Re: До кога да варя водата?нови [re: mimi1OO1]  
Автор delphin (член)
Публикувано07.08.06 08:55

А когато се преварява водата освен че се унищожават микробите, унищожават ли се и минералните вещества?

photo.yahoo.com/krem_23

Тема Re: До кога да варя водата?нови [re: delphin]  
Автор mama_ra4e (новак)
Публикувано07.08.06 14:00

Аз все още я преварявам .( на 14 мес. е дъщеря ми),но понякога давам и изворна. Изворната не бива да се преварява ,защото се променя концентрацията на минералите,доколкото знам.Може да я минаваш през кана БРИТА.

Тема Re: До кога да варя водата?нови [re: delphin]  
Автор indian_rose (букетче)
Публикувано08.08.06 19:39

Доколкото знам, не... дори може да се концентрира повече минералното съдържание, ако я преваряваш дълго (в смисъл, че част от водата се изпарява така)... най-добре било само да се кипва.

Автор ЧeтaМодератор (Първа пролет)
Публикувано08.08.06 21:01

Преварявах докато започна да лази по земята и да лапа каквото му попадне. Не виждам слисъл да се преварява водата (освен за приготвянето на мляко) при условие, че в устата на детето попадат доста повече микроби от други източници, а и е добре да си изгради имунитет.

чаша бада

Тема Re: До кога да варя водата?нови [re: Чeтa]  
Автор lesna (минаващ)
Публикувано08.08.06 21:49

Благодаря за мненията момичета!
Реших да изчакам да стане на 9 месеца и да спирам вече.Не ми е проблем да я варя и повече, но идеята ми е да свиква на нормална непреварена вода.

Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано08.08.06 22:17

Почни постепенно,както те беше посъветвала една мама по-горе.
..
Аз лично в момента преварява мобикновена чешмяна вода по съвет на педиатърката.
Според нея ,не е добре да се дава минерална вода на бебе, понеже многото минерали натоварват бъбреците на бебчовците..
Колкото педиатърки-толкова мнения вероятно..но на мен ми се видя разумно.
Не знам до кога ще я преварявам..Според мен..спокойно можеш да опиташ да дадеш и непреварена.. Но..решението от кога си е изцяло твое(циганетата сигурно изобщо не преваряват, пък са по-здрави от българчетата..

и..не знам дали сред тях има алергични към нещо..)..Естествен имунитет придобиват.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.