Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:35 15.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За проходилката и за стоене на земята  
Автор delphin (член)
Публикувано19.07.06 08:54

Мили мами какво ще кажете за използване на проходилка върху теракот? Има ли случай на дете паднало с проходилка и ако да кои са тези проходилки с които може да се случи това?
Другият ми въпрос е свободно ли оставяте бебчовците на пода или пригодявате нещо меко за тях-като дюшеци или одеало с възглавници или нещо друго? Споделете,защото аз се чудя как да постъпя искам да слагам бебчо на пода, но с този теракот навсякъде незнам кое ще е безопасно!

Поздрави от нас!

Тема Re: За проходилката и за стоене на земятанови [re: delphin]  
Автор milamia ()
Публикувано19.07.06 10:13

За оставянето на пода- това ни беше повода да си купим килим

Може и одеало да постилаш, но пък като го слагаш в проходилката, ако тръгне към него, то ще се нагъва и ще му пречи.

Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано19.07.06 10:18

Съседката ми си слагаше детето в проходилката, а у тях подовете са теракотени. Споделяла ми е, че много се хлъзгало и детето като се засилело от единия край на коридора се удряло в другия. Не е казвала за падане, но аз мисля, че проходилката може да се обърне единствено ако срешне някакво препятствие /например праг/. Моят голям племенник така се беше обърнал с проходилката през прага, а малкия племенник като стигнеше прага си надигаше проходилката докато го мине - беше много смешен.
За играта на пода - докато беше по-малък моя син играеше на пода върху едно одеало, което постилах върху килима. Като стана по-голям го оставих направо върху килима, но естествено трябва да се спазва добра хигиена.

Автор snich (Renina mama)
Публикувано19.07.06 10:37

Рената пълзеше много,но у нас всичко е паркет и килими.На теракот ще му е студено на бебчето според мен.Можеш да му постилаш одеало,а като го слагаш в проходилката да махаш одеалото.Ренета никога не се е обръщала с проходилката,но пък рядко я използваше по предназначение

1.fevruari.2004

Тема Re: За проходилката и за стоене на земятанови [re: coccinella]  
Автор delphin (член)
Публикувано19.07.06 10:37

Благодаря за мненията,
доста се притеснявам за играта на земята. Ок ще сложа килим върху теракота и одеало отгоре,но това дали ще е достатъчно да омекути удръра при падане.?Като седи седнал например и изведнъж тупне назад

Автор Tedulina (мама на Хриси)
Публикувано19.07.06 10:57

Килим е най-доброто решение. Иначе не можеш да предвидиш всяко едно негово падане, ако беше така..... Успех на малкия сладур и не се белосвай, като проходи няма как да спреш някой бебешки спъвания, падания и т.н.

.

Автор NikiFin (videnie)
Публикувано19.07.06 11:07

Квото и да е не трябва да се оставя без наблюдение. Аз откачам направо. Имам чувство че колкото и да обезопасявам бебо все ще намери начин да падне или да се удари от нещо. Няма спасение - трябва да се наглеждат - това е една от трудностите при гледане на бебе - вързан си и си нон стоп под напрежение

Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано19.07.06 12:09

Не ползвам проходилка. На теракот бих постлала килим или мокет.

Автор happy_mama (усмихната)
Публикувано19.07.06 16:03

От опит знам, че проходилката трябва да е с 8, а не с 6 колела. Засилват се, вярно, но няма страшно, ако самата проходилка е стабилна.

А за игра на пода - на нас наскоро ни подариха бебешки басейн за игра - вижда ми се много практично, но сме още малки да го пробваме. Батковците много го одобриха.

- най-долното - стените са надуваеми и са пъхнати в текстила - затваря се с цип. Има и джобчета с меки играчки на къса връзка, "огледалце", копче за музика - носа на клоуна...

Тема Re: За проходилката и за стоене на земятанови [re: coccinella]  
Автор vkw (новак)
Публикувано19.07.06 18:37

Sa6toto se e slu4ilo i s men kato sam bila bebe. Na 7-8 mesetza me slojili v prohodilka, za6toto sam napirala da hodia. Samo 4e prohodilkata se hlaznala ot edinia krai na staiata do drugia i az taka sam se stresirala, 4e posle vaob6te daje ne sam iskala da stavam na kraka. Prohodila sam 4ak na 11-12 mesetza, a sam imala jelanie da hodia mnogo po-rano...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.