Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:25 15.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За мамите на едногодишни бебетанови  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано12.07.06 14:27

По колко, колко често и какво ядат бебоците ви? Кърма, формула или там квото пият също. Както и как наддават месечно на килограми и сантиметри. Ние почти нищо не ядем. Някои дни си караме почти само на 2 бутилки формула - сутрин и вечер по 200мл. През деня 1-2 бисквитки или 2-3 хапки от наше ядене и вода. Иначе по веднъж на ден ако изяде по 200 грама каша или зеленчуково-месно пюре ще съм щастлива (въпреки че пюрета едва ги яде). И гледам почти всеки ден да му правя около 140 грама сок от ябълки и моркови, които си го пиива за щастие, че иначе ще загине за натурални витаминки. И въпреки всичко си седи пухкав. Затова пък като че ли не расте на дължина и килограми. Сигурно е нормално щом още е жив и щастлив. Но все пак ми е интересно при другите как са нещата.

Тема Re: За мамите на едногодишни бебетанови [re: NikiFin]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано12.07.06 16:05

Не мога да ти дам мерки, но това, което си спомням е, че моята бебка беше ужас на тема ядене. От болести от градината и стрес от родена в горните граници бебе падна на долната граница.
Толкова ме беше шашнала, че почнах да и давам витамини и тя изведнъж се разяде. Може и случайност да е.
По принцип ако расте и е весел не му се притеснявай. Пробвай разнообразна храна. Въпреки, че мойта един ден яде нещо с удоволствие и после не иска да го опита. Но тя и сега си е така като изключим пиците, бисквитите и макароните.

Автор little.monkey (мама)
Публикувано12.07.06 16:35

Ние утре ставаме на 1 годинка
С яденето нямаме проблеми да чукна на дърво, каквото й дам такова яде.
На 4 хранения през 4 часа сме. Сутрин попара, обяд някакво пюре, или манджа ако съм й сготвила, следобяд каша, нишесте, грис или нещо от сорта на кифлите, вечер кис.мляко с бисквита. Не го меря колко е, но около бурканче на ядене си хапва значи около 150-180. Сокове - там съм за разстрел
Не й давам никакво мляко - АМ, кърмих я до 11 месеца и малко.
Между яденията хапва понякога бисквитки или солети.
За мерките - незнам от 2 месеца не сме я мерили
Последно бяхме 9кг.

Тема Re: За мамите на едногодишни бебетанови [re: little.monkey]  
Автор *щypчo* (новак)
Публикувано12.07.06 16:42

Значи утре торта със свещичка ? Репетирате ли за духването на свещичката вече ?
Да ви е жива и здрава и много да ви радва!
Кога започна да й даваш нещо различно от кърма ?

Тема Re: За мамите на едногодишни бебетанови [re: *щypчo*]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано12.07.06 16:51

Аз моята я кърмих до година и 1/2, когато и на двете явно ни писна много

5тия месец от време на време и давах сокове, колкото да опитва различни вкусове, а си я захраних 6ти месец.
Ако правилно си спомням беше 11 месеца когато спря окончателно да иска кърма освен от мен, т.е. спря окончателно да яде каквото и да е в градината
Интересно ми е до колко има връзка между късното захранване и малкото ядене. Но съдейки по мен дето с първата кърмаческа стачка съм отказала кърменето и съм отраснала само на печени чушки - а аз наистина бях кожа и кокали дете - си мисля, че си е до ген.

Редактирано от gugu на 12.07.06 16:54.

Тема Re: За мамите на едногодишни бебетанови [re: *щypчo*]  
Автор little.monkey (мама)
Публикувано12.07.06 17:18

Благодаря

Не може да духа свещичка, ама нищо майка й ще я духне вместо нея
Аз захраних рано - на 1 месец почнах сок, на 3 плодово пюре, на 4 зеленчуково и на 6 май месно. Ама не ги помня много
А кашата по-късно, защото имах много мляко и нямаше какво да го правя

Редактирано от little.monkey на 12.07.06 17:21.

Автор crazy_chick ()
Публикувано12.07.06 17:19

Добре де, Niki, защо му е това адаптирано мляко на детето?! Много по-добре би било за него да е на обща храна - манджички, кремове, плодове и супи. Ако е на естествено хранене, ок, да изчакаш... ама изкуствено мляко да пие всеки ден, вместо домашно приготвена храна - не знам... Прясно мляко не пие ли?
Моят син на една година имаше следния режим:
7.30 - 8.00 - попара с билков чай, краве масло, сирене и 3 сухара
12.30 - 13.00 - манджичка от детската кухня или мое производство - картофи, зеле, тиквички, зелен боб, моркови, пилешко, телешко и т.н, според сезона /и хляб, естествено/
16.00 - крем с бисквити, грис, пасирани пресни плодове с бисквити, пасирани мюсли с прясно мляко и пресни плодове или кисело мляко с бисквити и пресни плодове
20.00 - супа с 2 сухара

Впрочем така описания режим при Давид влезе в сила още на 7-8 месечна възраст, само че за закуска и вечеря го кърмех. На 1 год. беше 10кг. и 75см. Сега с Атина пак така, но с едно хранене повече - на 9 месеца е почти /8кг., 69см./, закусва с попара, после манджичката, следобед кремовете и т.н, вечеря със супата и преди лягане я кърмя.

И на двамата всяка отделна порция им е около 250 - 300гр. Хапват си, милите, да не им е уроки...

Това, че синът ти не иска да яде /не беше ли и той Давид?!/, може и период да е. От време на време ги прихващат лудите, отделно от безапетитието покрай никненето на зъби. При нас поредния бойкот беше преди 3-4 месеца, когато на Давид не знам дали и 200 гр. храна му се събираха дневно. Обаче аз за ядене не насилвам - ако ще и два дни да не хапне нищо, оставям го на мира. Драмата продължи около месец-два и кралимарковския апетит се завърна сред нас с двойна сила

Не знам дали съм ти била особено полезна с моя личен опит, но ако приемаш съвети, без да се сърдиш, ето - спри адаптето; махни бибероните; започни да въвеждаш разнообразни храни; наблегни на плодове и зеленчуци в менюто; привиквай го към гризане и дъвкане на твърда храна; създай някакъв режим и не давай нищо /гризки и бисквитки/ между часовете за хранене, та да огладнее хубаво; давай повече сирене, прясно и кисело мляко.

Успех

Давид 21.12.03

Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано12.07.06 20:49

Не че Стефан е на година - има още 3 месеца. Но аз ще го оставя на АМ /защото до годинка най-важно е млякото, другото е опитване на вкусове/, като му давам и сега минимум 500 мл. Прясното, киселото мляко, яйце, телешко, свинско месо и риба, горски плодове ще дам след като навършим година, а сиренето и кашкавала тепърва на малки кубчета за педагогическо захранване /дъвчене/. Попара хич няма да давам, нито нишестета или грис. Соковете и тях ще ги спестим или разредени с много вода.
Аз съм фенка на късното захранване. Абе още 3 месеца и ще настане голямото плюскане...Това разнообразие от храни ще го вкарам постепенно, за никъде не бързам. Бебешката чревна лигавица си има памет. След някоя и друга година не искам изненади /една мама вече пише в Алергии, щото на синът на 10 г. след кръвни тестове му открили алергия към глутена/.
Та така де - при нас нещата след годинката седят по-друг начин относно папането.

Тема Re: За мамите на едногодишни бебетанови [re: crazy_chick]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано12.07.06 23:30

ох скъпа. Де да беше период - така си е от край време. Захраних го много трудно. До ден днешен иска да му е смачнано всичко на каша. От зор давам бисквити, за да се учи да дъвче. Поне това не отказва въпреки, че една мнооого малка бисквитка му стига. Давам ги от чудо щото друго не ще. Или хлебец да си ръпа - колко ръпа ама после имам чувството, че го събирам на трохи от земята поне половината. Сестрата ми каза да мина вече на една бутилка формула. Ако знаеш колко се мъча. Ама и ти като ми казваш сега ще се захвана сериозно с махането на сутрешната бутилка. Тогава е по-спокоен и може и да приеме нещо друго. Попара не понася. Готвя му всевъзможни манджи - от начало хапваше по малко. Сега почти никога не ги иска. Купешки пюрета не ще да погледне. Майка ми го научи на бисквити и баница и такова яде ама пак по малко. Ама кой да му вие баници сега. Плодове не яде. Приема ги само на сок - да не мислиш, че ако ядеше щях да се мъча всеки ден да му правя сокове. Пъпеш всъщност си хапва по 2-3 залъка. Банан не понася. Нищо бе, не ще плодове и зеленчуци. Чат пат яде варени картофи с масло, мляко и сирене. Може да хапне 3-4 парченца пиле от нашето ядене и толкоз. Купешки каши яде насила. Реве и яде защото няма друго. Вечер си иска бутилката и това си ти е. Наистина вече е време да мина да прясно мляко. Не смея ама ще почвам лека полека. Бех чела някакви неща за млеката на прах не много хубави. Но... толкова ли е вредна формулата????
Като чета тук децата как си хапват, и покрай мен като гледам как ядат квото им сложат в устата и направо съм се отчаяла. Всяко хранене е мъка и за двамата. Стиска си устата и реве жално. Накрая му дам бисквита или коричка хляб и айде. Знам че иска млекце ама не искам да го помпам - сутрин и вечер му е предостатъчно. А кисело мляко също мрази. Просто... не знам....

Тема Re: За мамите на едногодишни бебетанови [re: нeмиpницa]  
Автор milamia ()
Публикувано13.07.06 08:08

Щом не яде друго, естествено му давай мляко. Може да е период, който ще мине. И моята по едно време не искаше друго освен попара и мляко /аз и до ден днешен-1г.3м. й давам само Нестле джуниър и кисело мляко/ А и млякото си е абсолютно необходима храна и за по-големите дечица. Така че спокойно- щтом е в добра кондиция, значи е доволен

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.