Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:18 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Малко околоплодни води!нови  
Автор sasy_s (непознат )
Публикувано07.07.06 14:18

Здравейте бъдещи и настоящи майчета,
пиша ви защото съм доста притеснена и ще ви моля да споделите (ако сте имали същият проблем) как се развиха нещата при вас.
Бременна съм в 34 г.с и онзи ден след като бях на консултация и след преглед с ултразвук се установи, че околоплодните води са на долната граница и бебето е по-мъничко за седмицата (до този момент всичко беше наред). Доктора ми препоръча да отида на доплер. След безсънна нощ на другия ден сутринта отидах на консултация с доктор Мазнейкова, която заключи, че водите наистина са на долната граница и бебето е по-мъничко, но слава богу доплера установи, че бебето се кръвоснабдява добре и нещата не са чак толкова тревожни според нея. притеснението обаче си ми остана (ами ако водите намалеят?).
Моля ви момичета споделете ако сте имали същия проблем.
Предварително ви благодааря!

Тема Re: Малко околоплодни води!нови [re: sasy_s]  
Автор imro (Мама на Мишо)
Публикувано07.07.06 15:32

И аз имах такъв проблем с второто ми дете. Всичко вървеше нормално. Две седмици преди термина отидох на преглед и се установи, че имам намалели околоплодни води и бебето е малко. Записите на тоновете бяха добри, но изследванията на доплер не бяха никак хубави. Бебето определено изоставаше като размери и не се кръвоснабдяваше добре. Приеха ме в болница и след два дни ми предизвикаха раждане. Водите бяха много малко и зелени. Бебчо се роди 2.400. Постоя 5 дни в кувьоз, докато укрепна. След това почнаха да ми го носят за кърмене и на 10ия ден ни изписаха. Сега вече сме почти на 6 месеца.

Всичко това не трябва да те плаши, но по мое мнение трябва да ходиш поне веднъж седмично за да наблюдават бебето.
Всичко ще бъде наред! Просто трябва да се следи системно състоянието на бебчето.
Успех и не се притеснявай!!!!!!

Тема Re: Малко околоплодни води! [re: sasy_s]  
Автор jana (...)
Публикувано07.07.06 15:42

Ако е нещо фатално щях ада те оставят в болницата, при положение, че не са те приели значи засега всичко се развива добре. Системно наблюдавайте бебчо и акосе наложи ще те приемат да полежиши да пиеш разни лекарства за понаедряване на бебето. Мисля, че няма да има проблем, трябва да си спокойна ти, за да не предизвикаш допълнителни вълнения и контракции. Успокой се колкото ти е възможно, мисли позитивно и всичко ще бъде наред.
Успех

Тема Без да съм специалист ще споделя:нови [re: sasy_s]  
Автор Beceлчaйниk (тиха церемония)
Публикувано07.07.06 17:35

че лично аз имах намалели околоплодни води в 34-35 седмица, и в 36 някъде, може би в 37 родих, т.е. в началото на 9 месец, секцио. Бебчо се роди 2400, 46 см.
Заключението беше малко бебе, малка матка, малко води, малка плацента.
Щом водите са ти на долна граница изисквай да следят по-често, на лекарите нищо не им пречи и всеки ден да те проверяват на УЗ, нищо не им струва.
Повече почивай, даже мързелувай! Стегни си бохчичката и чакай включване!

Не се притеснявай излишно, вярвам, че всичко ще е наред, но все пак следи знаците на тялото си и при най-малкото съмнение за нещо тревожно тичай в болницата. Нищо няма да им стане, дори от фалшива тревога да ги безпокоиш. Лекарите са за това!
Стискам палци и да се похвалиш със здраво и хубаво бебче!

Автор Maлko_koтe (най дивата)
Публикувано09.07.06 09:35

Бях с малко околоплодни води от 6-тия месец, предварително презряла плацента, даже пиех лекарства за оросяване, защото бебето страдаше и беше мъничко.Родих 6 дни преди термина - 3 кг и 50 см. Спокойно, даже лекарства не са ти дали, значи не е толкова зле положението.

Редактирано от Maлko_koтe на 09.07.06 09:37.

Автор little.monkey (мама)
Публикувано10.07.06 11:02

На мен накрая ми казваха че имам малко околоплодни води, но само с натискане на корема...незнам, уж 3 седмици преди да родя бяха нормални на ехографа. Нищо не разбрах, но като почнах да раждам ми изтече в къщи 1 шепа води....така и не разбрах защо - дали не бяха текли по малко, само толкова ли бяха...но отидох с изтекли води

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.