|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Как се справяте с гнева на 2годишните?
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 17.05.06 13:34 |
|
Вече не знам...
Калоян се научи да бие: бие мен, баща си, и най-много бие децата.Само ако някой му докосне играчките от парка, раздава страшни шамара, заради което съм постоянно до него, а някои майки като ме видят и се мръщят веднага
Ако нещо не му изнася, раздава страшни шамари по лицето. Никога не съм го била по лицето, за да се научи. А и изобщо има0няма 3-4 пъти да съм го цапнала по дупето преди това.
В началото започнах да го удрям по ръката, като му обяснявам. че така не се прави и т.н....Друг път се ядосвам и викам...
Напоследък само му обяснявам като запазвам спокойствие, но нервите ми вече не издържат. Преди малко ме удари със страшна сила. Аз му обяснявам, а той продължава да удря злобно. Накрая не издържах и го фраснах по лицето. Той плака, после и той ме фрасна. После го фраснах отново
Вече не знам какво да правя? Период, период, ама....
Не искам да го удрям и да отвръщам със същото, но нервите ми се опъват от безсъние и прочее...
| |
Тема
|
Re: Как се справяте с гнева на 2годишните?
[re: kalli]
|
|
Автор |
jane1 (непознат) |
Публикувано | 17.05.06 14:20 |
|
Нямам опит, но дали няма да помогне ако опиташ да предизвикаш съжаление в него? Напр. "ти биеш мама, сега много я боли и ще плаче..." и се правиш известно време на умряла лисица...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
new* (непозната) |
Публикувано | 17.05.06 14:20 |
|
Че то колко може да те удари едно 2 годишно дете? Чак да те "фрасне"... много силно звучи. Моето е кротко, но като го хванат бесните или го оставям да се нареве или пък ако ме удари или оскубе и ме заболи, и аз го удрям. Какво ще му обясняваш, при положение, че самата аз не си чувам думите от писъците й... После се сдобряваме и обяснявам, че ме боли така, ама какво й влиза в главата - само тя си знае:).
Има агресивни деца, които си реват за як бой, ама нейсе... Днес едно такова, както си играеха в пясъчника... й се качи на гърба и я събори в пясъка, това не му стигна, ами и натисна, и лицето надолу още повече. Нарочно! Много се ядосах... напраааоооо ми кървясаха очите от яд
. А майка му отиде и го дръпна любовно за ръката. Когато го остави, то взе една шепа пясък и я изсипа на главата на другото дете в пясъчника. Е такова вече реве за пердах!
За твоето не мога да кажа, защото ти си го познаваш, а и са ни мили, да му се не види.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mishe (нетърпеливка) |
Публикувано | 17.05.06 14:24 |
|
и аз се рових преди време из нета, за да търся разни съвети от психолози по повод агресията и "жестокостта" на двегодишните хлапета. С дъщеря ми не съм имала такива проблеми и затова, когато в градината ми показаха едно дете с ужасна рана на бузата, направена от моя сладур, просто онемях. Имаме и почти едногодишно бебе вкъщи към което също проявява страшна агресия в прилив може би на някаква негова "нежност". Ние също не му показваме такъв тип поведение, защото учителките в яслата едва ли не ме обвиниха, че копира нашето поведение. Никой вкъщи нито му вика, нито го удряме. В такива моменти аз гледам с нещо интересно да му отвлека вниманието, не се получава винаги, но в повечето случаи става. В статиите, които изчетах по темата не попаднах на никаква по-интересна "техника" в тези ситуации, така че стискай зъби и запазвай спокойствие до колкото ти е възможно. Или просто си вземай малко "отпуск", ако има кой да поеме грижите по сладура от време на време.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
crazy_chick () |
Публикувано | 17.05.06 14:26 |
|
Не знам дали ще ти помогна особено като ти кажа, че ако моя син постъпва по описания от теб начин, ще му счупя ръчичките от бой.
Замисли се - ако още 2-годишен си позволява да те удря, какво ще стане, когато е на 12? А на 22? Трябва да има респект. На тази възраст децата започват да изследват собствения си свят и най-вече, докъде се простират неговите граници. Доказано е, че колкото по-ясно определени са те, толкова по-спокойно и сигурно се чувства детето. Агресията е нещо нормално за този период, вкл. към животни и други деца, но толерирането и може да доведе до погрешни представи и задълбочаване на проблема. И до още много намръщени приятелки. Това, с кроткото обясняване, винаги е било спорен въпрос - според мен е приложимо в една по-съществена възраст, в определени случаи, а и не при всички деца.
Синът ти ще се държи така, както ти му позволиш. Ако утре насини окото на някое дете и получи само пошляпване по дупето за това, не виждам какво ще го спре да постъпва по този начин отново и отново. При първия случай на откровено насилие спрямо 4-месечната си сестра, моя хубостник рязко отхвръкна на 2 метра през стаята, сдобивайки се с релефни отпечатъци от ръката на баща си. Повече не се повтори. Сега го забелязвам, че безчинства с бавачката - хапе я, цели я с камиони и т.н, но тя не реагира! Никога не съм го виждала да прави така с друг, никога - просто се е научил къде, с кого и кога му минава номера. Тя се страхува, че ако го удря и му се кара, щял да я намрази. Предупредих я два пъти, че мекушавото и отношение не ми допада - на третия път просто ще я сменя. Аз лично се стремя да направя от детето си човек, а не да му ставам любимка.
Извини ме за малко по-острия тон, не искам да те обидя, но мисля, че трябва да вземеш спешни мерки. Бабите казват "Бий дупе, да не биеш дупище" и май са много прави 
Давид 21.12.03
| |
Тема
|
[re: crazy_chick]
|
|
Автор |
new* (непозната) |
Публикувано | 17.05.06 14:38 |
|
Е, то дупището малко трудно ще го набиеш де:))).
Аз съм противник на боя, но когато детето се опитва да бие друго или мен, разбиранията ми се променят за 1 минута . Те трябва да знаят, че не трябва да се бие, както на тях не им е приятно да бъдат бити, така и на другите не им е.
| |
Тема
|
[re: new*]
|
|
Автор |
crazy_chick () |
Публикувано | 17.05.06 14:43 |
|
Е, сега... Синът ми определено не е малтретиран, нито ходи насинен и с избити зъби, ама от здравословния пердах по-убаво нема 
Давид 21.12.03
| |
Тема
|
[re: jane1]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 17.05.06 14:46 |
|
Пробвам, плаши се и започва да реве още повече...
| |
Тема
|
[re: crazy_chick]
|
|
Автор |
Tanika (диреща) |
Публикувано | 17.05.06 14:49 |
|
И аз съм на същото мнение, от 1 до 3 годинки го гледах като Бог, сега от 3 до 7 ще го гледам като Роб, ще яде пердах, ще бъде възпитаван строго, че иначе на главата ми ще се качи.
| |
Тема
|
[re: new*]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 17.05.06 14:50 |
|
Искаш ли да ти кажа какво означава да те "фрасне"?
Нали знаеш като се удариш силно по носа, как ти се насълзяват очите инстиктивно? Ей талка ми става и на мен. С такава сила ме удря, че ми е причернявало, ако искаш вярвай.
Все пак има разлика м/у момчета и момичета.
Калоян бие почти всяко дете, което му докосне колелото(например). Само че аз не го галя нежно. Реагирам веднага. Понякога го пляскам през ръката, понякога обяснявам по 1 час.
Той отива и се извинява на детето. Когато дойде следващо дете, удря и него.
Единствения начин е да си седим вкъщи или там,където няма деца.
Е, как ще се развива тогава?
Едва ли детето нарочно е ударило твоето. Не е виновно детето, а майката, че не реагира. 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|