|
Тема
|
Протестът на майките - еваларка + мнение
|
|
Автор |
Kapakoлю (абсолютен дрил) |
Публикувано | 02.07.06 14:32 |
|
Поздравления майки - правите нещо уникално незнам дали го съзнавате. Това е първото спонтанно създадено гражданско движение, без да е подкрепено от някоя партия или организация, просто решихте организирахте се и го направихте - браво !!!
Колкото и зле да беше отразено от медиите България разбра за вас - продължавайте все така - все повече ще ви обръщат внимание.
Нещо друго ми направи впечетление - никой от власт имащите не обърна внимание на протеста. Верно събота не работят - предпочитат да разпускат кой където намери- но обидата си е обида.
Предлагам Ви на следващият протест ако отношението на властимащите е подобно да преминете към по радикална стъпка - Оставка на правителството.
След като никой от това правителство не обръща внимание на майките и децата в собствената си страна не мисля, че имат някакво право да управлват.
Майките и Децата на България са много по важни дори и от влизането на България в Европейският съюз.
Поздравление още веднъж и от мен и заставам напълно зад вас.
Караколю Дрила.
Редактирано от Kapakoлю на 02.07.06 14:35.
| |
Тема
|
Re: Протестът на майките - еваларка + мнение
[re: Kapakoлю]
|
|
Автор |
Nasinda78 (Skorpionka) |
Публикувано | 02.07.06 20:02 |
|
Здравей, от името на всички майки, които дойдоха на протеста!
Ще продължим, лошото е че повечето майки не го осъзнават и си мислят, че тях не ги засяга или просто минават с номера, че нищо няма да се промени.
На първия протест бяхме 50, на този бяха 200, ако имаме такива хора като теб, на следващия дай боже да са 1000.
След като пуснахме темата с още една мацка в дира искам да ти кажа, че получих само негативни коментари, като я пуснах в бг-мама - ето това е резултата, вече два протеста.
Ще се радвам да те видим в нашите редици!!!
| |
Тема
|
[re: Nasinda78]
|
|
Автор |
Чeтa (Първа пролет) |
Публикувано | 02.07.06 22:29 |
|
В отговор на:
След като пуснахме темата с още една мацка в дира искам да ти кажа, че получих само негативни коментари, като я пуснах в бг-мама - ето това е резултата, вече два протеста.
Това пък какво трябваше да значи?
чаша бада
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Nasinda78 (Skorpionka) |
Публикувано | 02.07.06 22:34 |
|
Ами това значи, че повечето майки бяха песимистично настроени към идеята да се протестира.
| |
|
като е работен ден да има повече гласност! А в Парламента не вярвам да намерим пак някой, сигурно ваканция ще си дадат...
Според мен трябва да се организира предварително, да се знае, в колко се събират майките и къде, после в колко се строяваме като чавдарчета в редици, къде ще минем и какво ще се скандира даже. Защото сега минахме малко разпиляни /не че туристите не се радваха/ , пък и като мълчим едва ли създаваме впечатление като борещи се за нещо, и то с крайна позиция! Мирен протест, ок, разбира се, че мирен ще бъде, но поне можем да си имаме лозунги. Некст тайм ще направим!
В нашия квартал мислех да лепя обяви за протеста, оказа се че имаме активистка нейде, защото по Цар Симеон и в 3 градска болница имаше много разлепени плакатчета! Браво на тази мама!
С медиите трябва да има пресконференция. Искания - точни и ясни, а не на паветата да те питат това и онова. Само как да стане си мисля....
| |
Тема
|
[re: Kapakoлю]
|
|
Автор |
cveti_3 (ентусиаст) |
Публикувано | 03.07.06 16:38 |
|
Караколю, мерси за поздравленията. Без да се обиждаш ама аз не ща да свалям правителства. Нито предишното , нито по-предишното са обръщали внимание на бъдещите и настоящи майки щом в момента сме стигнали до това дерадже. Не искам да освобождавам никого от отговорност!! Да си стоят там до края на мандата, да се потят и да се размърдат малко!! Да свършат малко работа. Вече 15 години "сваляме" и "вдигаме" правителства , а резултата е кръгла нула!!
| |
|
Аз също смятам, че протестите трябва да са в работно време - и заради парламента, за да има депутати, все пак и заради още нещо. И то е - вчера отивам да си купя 24 часа или Труд, за да видя как са отразени протестите и какво мислите че виждам - в 24 часа някакво заглавие - "Бунт на майките, заради ясли" и в 2 колонки от около 10 реда написано нещо за бунта. В Труд една снимка на майки с колички на n-та страница и под нея с няколко реда обяснение към снимката. Т`ва е за нашия протест.
Та си мисля, че ако е в работно време и спрем движението по павета, то поне вестници като тези ще излязат със заглавия от сорта - "Адски задръствания в София" или "Хиляди изнервени шофьори от задръстванията" и после белким обяснят що са тез` задръствания, та ни включат в глупавите си първи страници. Абсолютно съм на мнение, че на никой не му пука за децата на България.
Да питам за следващия протест как да се снабдя с обяви за протеста, че да поналепя из Младост2- Коко с удоволствие ще се включи в инициативата. Може би пък няколко дни преди протеста трябва да се съберем някъде и да ги измислим и напишем тези лозунги. Не знам дали в БГМама са по-организирани, аз определено нямам време да влизам и там, ако някой може да ми прати линк да прочета как се организират, ще ми е от полза.
А що да не потърсим по-широка подкрепа - има толкова известни актриси и певици майки, ми може някой импровизиран концерт или театър да направят. Хем децата ще се забавляват, хем ще се чуе, хем ще стане ясно, че не сме само ревливи майки, ами жени, които имат нужда и от обществена ангажираност.
Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06
| |
Тема
|
[re: cveti_3]
|
|
Автор |
galia_mi (мама на Мартина) |
Публикувано | 04.07.06 04:51 |
|
Здравейте и от мен,
Аз си мисля че ако е през седмицата протеста депутатите ще са там - това хубаво. Не знам дали са се показали на първия протест като са били там.
От друга страна може би събота и неделя може да ви подкепят повече майки, защото през седмицата са на работа, а и през уикенда мъжете им могат да им помогнат като ги закарат с бебето до центъра. А даже и те да се включат.
Може да не съм права, просто си казвам мнението. Според мен факта че беше събота допринесе да има повече майки този път.
Може да се направи нещо като анкета или просто да си кажете мнението и по този въпрос в тази тема.
| |
Тема
|
[re: cveti_3]
|
|
Автор |
Kapakoлю (абсолютен дрил) |
Публикувано | 04.07.06 11:28 |
|
Глей ся
мен не ме интересува кой е на власт - дето вика бай Ганьо Балкански - Всички са Маскари.
Въпроса е принципен - когато дори и една майка с бебе да излезе да протестира - трябва да им светне червената лапичка - а когато майките са стотици или хиляди в големите градове на страната - тогава трябва да се абсолютен дебил да не обърнеш внимание на проблема. Явно нашите политица са абсолютни дебили.
Към кого ви е насочено искането - президента, премиера и към социалният министър. Къде са тези хора??? Защо не обръщат внимание на исканията ви? Като са толкоз заети да пратят техни представители. Не те просто не ви взимат на сериозно - след като е така - оставка.
агент Гоце - явно твърде зает да си гледа предизборната кампания
другаря Серго - вероятно зает с важни дела по евро присъединяването ни
Масларова- знам ли празнува 4 лв увеличение на пенсиите - беше толкова щастлива парламента като гласува промяната. Що ли обаче пенсионерите не споделят нейният ентусиазъм. Щото с 4 лв положението им няма да се промени.
В същото време в ППловдив един човек за когото имам крайно отрицателно мнение а именно кмета Чубака, дойде на протеста да види какво става - ми евала може да е просто проява на ПР но този човек мисли.
А в Бургас един друг човек за когото пък имах положително мнение кмета им мисля че Константинов се казваше - забранил протеста в центъра за да не СТРЕСИРАМЕ чуждите туристи !!! Пълна проява на дебилщина.
КРИВА НИВА ШАМПИОН
| |
|
|
|
|