Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:13 03.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Орехова шуманови  
Автор ДжacтaПpacтa (непознат)
Публикувано28.06.06 15:07

Здравейте мами и бъдещи мами!От няколко дни къпя бебо с орехова шума и съм много доволна-пъпчиците,които му излизат от топлото веднага изчезват и кожата му стана по-хубава.а съм чувала,че е полезна за много неша,против алергии също.Пробваите,супер е,нищо,че е от бабиния скрин...

Тема Re: Орехова шуманови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор di_ma (diemma)
Публикувано28.06.06 15:16

А как приятно ухае....Къпах големият ми син в орехова шума, по препоръка на педиатърката му, т.к. имаше лека форма на рахит.

Автор Sanssa (непознат )
Публикувано28.06.06 15:28

Az mnogo chesto sam chuvala za banite s orehova shuma-kazvat che e izkluchitelno polezno. Kak tochno stava obache? Chuvala sam che tryabva da e s nai-parvite lista, ne stavalo po vsyako vreme na godinata.

Автор helen.28 (непознат)
Публикувано28.06.06 15:38

Много е полезно-особено за костите.

Тема Re: Аз правя така...нови [re: Sanssa]  
Автор ДжacтaПpacтa (непознат)
Публикувано28.06.06 16:21

Набрахме по- млади клонки и ги изсуших.Вечер попарвам 2 клонки(около 10листа натрошени) в 1-1.5л вода за около 5 мин,после изсипвам настойката в коритцето на малкия и го плацикам,не ползвам сапун-на 2 месеца човече няма къде толкова да се оцапа,поливам и главичката,преди да я сапунисам и накрая плакна с чиста вода.Наистина мирише приятно.Незнам дали това е правилната пропорция,но мама толкова си спомня.Даже и келта от косата му изчезна.

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано28.06.06 23:37

Да, Ореховата шума съдържа йод- съответно се ползва за лека дезинфенция.

За друго- рахит, кости и т.н.- няма НИЩО общо

Ако едно дете наистина има рахит (доказан с кръвни изследвания), ореховата шума не може да повлияе по никакъв начин, ако се "излекува", значи въобще не е имало рахит

София 16.08.2004 г.

Тема Re: Орехова шума [re: Пиcaнa]  
Автор milamia ()
Публикувано29.06.06 10:31

Йодът стимулира нормалния растеж и подпомага развитието на костите, косата, ноктите и зъбите /наред с дезинфекцията/. Освен това е необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Така че баните с орехова шума са категорична полезни, както сама си се убедила.

Тема Re: Орехова шуманови [re: milamia]  
Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано29.06.06 15:12

milamia, бъркаш външното с вътрешното приложение

Това, което написах по-нагоре е мнението на една акушерка от подобна дискусия преди време, все пак не съм медицинско лице, предполага, че тя знае по-добре от мен

София 16.08.2004 г.

Тема Re: Орехова шуманови [re: Пиcaнa]  
Автор milamia ()
Публикувано29.06.06 23:35

Не бе, Писане, четох за йода по принцип статия от някакъв доктор в списание и там той обясняваше за приложението му, като специално сочеше примера с ореховата шума като полезна профилактика. То иначе предполагам всеки знае, че рахит с бани от орехова шума не се лекува

Автор Stryper_BG (новак)
Публикувано30.06.06 04:27

Мисля и аз да пробвам. Майка ми каза преди време да го правя, но аз се отплеснах.
Искам да ви попитам - знаете ли дали може да има проблем ако се полива гръбнака на бебето? То е на 2 месеца. Майка ми каза да обливам само краката с отвара от листа от орех. Някой да е чувал нещо подобно?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.