Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:34 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бебето почти не наддава килограминови  
Автор Sanssa (непознат )
Публикувано25.06.06 00:33

Daite savet ot vashiya opit.
Sinat mi e pochti na 10 mesetsa, a oshte njama 8kg. Do skoro se hraneshe gore-dolu dobre, no sega veche pochti nishto ne jelae da yade. Vse oshte se karmi po malko i pie malko kiselo mlyako. No samo tova-. Vsyakakvi vidove pureta, kashti, domashno prigotveni pureta, kiselcheta, popari, sokove i drugi hrani otkazva. Neprekasnato mu sledya izsledvaniyata- kravta i urinata mu sa v norma.
Imali li ste podobni sluchai?
Shte vi bada blagodarna, ako spodelite i posavetvate.

Редактирано от Чeтa на 27.06.06 22:20.

Тема Re: Bebetto pochti ne naddava kilogramiнови [re: Sanssa]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано25.06.06 10:30

Мила, представям си колко ти е притеснено. Не знам какво да ти кажа за да ти помогна. Но поне да знаеш, че те разбирам.
Мисля, че не трябва да се отказваш да пробваш да му готвиш домашни вкусотии - все нещо ще хареса в един момент. И моя син е претенция ама поне има 2-3 неща които ги яде.
Давид примерно харесва варени и пасирани картофки с малко масълце, сиренце и млекце.

Автор Heмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано25.06.06 11:07

Да ти кажа, че Стефан сега е 7300 грама в края на 8-мия месец и не съм се хич затръшкала...Наддава, от както се е родил, под 500 грама на месец. За последният месец е качил само 200 грама. Детото си яде всичко на три часа. И пак не наддава, ама не ми е грижа. Лятото децата от горещините отказват пюретата и искат само кърма. На твое място бих махнала и киселото мляко и само кърма бих давала. Може и да са зъби. Т.е. комбинацията зъби+горещо и само на кърма си е абсолютно нормално често срещано явление. Не гледай мерки и теглили, а детенце. Спокоооооооооооооо!

Тема Re: Bebetto pochti ne naddava kilogrami [re: Sanssa]  
Автор н@блюдaтeл ()
Публикувано25.06.06 14:23

Не се притеснявай и не гони някакви стандарти. Всяко дете се развива различно. Синът ми е на 2 месеца и половина и е 8,250кг. Само на кърма е, яде лакомо и дума не може да става да се храни по часовник, както иска педито. В момента яде през час и половина - два, заради жегите; а често спи и по 4-5 часа през деня. Според педиатъра е нормално да качва по 2 кг и кусур на месец, но иска да му се ограничи храненето, което как ще стане не е ясно.
Не се притеснявай за детето ти - нали качва макар и малко. В различните периоди от живота си ще расте различно.

Виж тази любопитна тема от форума на БГ-мама

Тема Re: Bebetto pochti ne naddava kilogramiнови [re: н@блюдaтeл]  
Автор Sanssa (непознат )
Публикувано25.06.06 15:50

Mnogo blagodarya za spodelenite mnenia. Ne iskam da se pritesnyavam i da sazdavam nesasshtestvuvashti problemi, no kato maika ne moga i da ne obrashtam vnimanie. Vyarno e, che vsichki detsa naddavat razlichno i che v goreshtinata njakoi dori ostavat samo na voda, no vse pak...
Hubavo e obache da znam,che i drugi maicheta ne vijdat problem v tova. Blagodarya.

Автор l12O8s (мама на Давид)
Публикувано26.06.06 14:01

Въобще не се притеснявай, моят син е на 1г. и 8 мес. а тежи само 10 кг. Не че не яде, но е адски подвижен. Винаги е бил под нормата на килограми, и над нормата на височина -щото таткото ни е висок - като го погледнеш ребрата му се броят, но се развива съвсем нормално - здрав е весел, общува си с хората. Важното е всеки месец да качва - може и 25 гр. всяко дете е индивидуално. Особено сега в жегите е нормално да не иска да яде твоето детенце. Моят съвет е слушай инстинкта си, ако той ти казва, че всичко с бебчо е добре - спи спокойно.

Редактирано от l12O8s на 26.06.06 14:57.

Автор Sanssa (непознат )
Публикувано26.06.06 14:53

Loshoto e, che ot okolo 2 sedmitsi samo kato vidi lajichka i zapochva da plache. Opitvah s vsyakakvi lajichki, no bez rezultat. Moje i zabi da sa, no taka veche absolutno nishto ne hapva i ne stiga che ne naddava, no sigurno veche spada.

Автор l12O8s (мама на Давид)
Публикувано26.06.06 15:06

Ами, ако пие мляко защо не пробваш да сложиш в млякото каша или има едни такива бисквити на прах продават. Също може да пробваш да пасираш супа, но доста течна и да я даваш с шише.

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано26.06.06 15:14

С възрастта започват да качват по-малко килограми. Дъщеря ми от 10-ти до 14-ти месец не качи почти нищо.
Важно е общото състояние на детето.
За кисело мляко е малко, но ти си решаваш. Кърмата и адаптираното имат по-голяма хранителна стойност и са подходящи за деца под 1 година.

София 16.08.2004 г.

Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано26.06.06 17:02

Какво те интересуват килограмите, щом е здрав???

Щерка ми на 1 година беше 7 800. Сега е почти на 3 и още няма 11. Но си е едно здраво и щастливо дете, на което никой не му се втренчва нито в паницата, нито в кантара

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.