Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:39 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За работата с паритенови  
Автор rimia ()
Публикувано21.06.06 09:28

Мили момичета,
моля помогнете с малко практична информация:

Колко горе долу струва раждането /колко платихте за раждане, за докторите, за разни други неща, които сигурно не се сещам да ви попитам сега/?

А колко приблизително трябва да си приготвя за онзи списък с неща от първа необходимост, които трябва да ги имаме за бебето като го изписват здрави живот? Вие от къде пазарувахте?

Много се надявам да ме ориентирате малко в тези цифри, за да не откривам тепърва "топлата вода" сама :)

Тема Re: За работата с паритенови [re: rimia]  
Автор Keнra (мама)
Публикувано21.06.06 13:44

Аз лично за раждане не съм плащала. Мисля, че поне половината тук - също. Това е въпрос на решение, може и да не платиш и всичко да мине като вода, може да платиш и нещо да се обърка.
Нещата в "ОНЗИ СПИСЪК" също са попреувеличени, поне от моя гледна точка, но не съм съставила списък според моите виждания, така че не мога да ти предложа друг.
Ето тук пък има една тема, в която надълго на широко се разискваше това колко струва едно бебе на месец:

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано21.06.06 13:53

Ами на така общо зададени въпроси освен да се отговори общо...
Значи може би е добре да конкретизираш какво точно искаш да купуваш, защото боди може да купиш и за 3-4-5 лв, а може и за 30, ако решиш да го купуваш от Премаман (примерно); Количка можеш да купиш и за 250 лв и за близо 2000 лв;
За раждане - може да родиш без уговорка с конкретен лекар, да си ходиш някъде със здравната каса и т.н.), а може и да решиш, че искаш най-най-доброто за теб и детето си и да родиш на частно някъде със секцио по желание и да си осигуриш максимален конфорт с ВИП обслужване и т.н. (това идея си нямам колко пари би излязло)...
Така че ако искаш по-конкретен отговор в хубаво с няколко думи да напишеш как ти ги виждаш нещата за себе си - примерно искам да родя в държавна болница, искам да се уговоря с лекар, искам за детето си дрешки пълен лукс и т.н.
При нас грубо за дрешките, леглото, количката, част от нещата от списъка и първите дрешки излезе малко над 1000 лв;

Тема Re: За работата с паритенови [re: Slanchezara]  
Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано21.06.06 15:50

и според мен 1000лв. са първоначалните разходи за всичко най-необходимо за човечето. Относно плащането за раждане - въпрос на лична преценка. На мен лично ми се струва гадно да давам пари без това да е легално. Ако човек има пари да си плаща според мен е логично да отиде и да ражда в частна клиника. Та аз при нито едно от трите ми раждания не съм плащала.

Тема Re: За работата с парите [re: Slanchezara]  
Автор rimia ()
Публикувано21.06.06 18:49

Благодаря ти за отговора, наистина си много права, че доста общо го написах, но ето малко подробности за това, което ме питаш, ще сам ти благодарна пак на отговор.
Какво искам да купувам - имам списъци от форумите и сайтовете с неща за първа необходимост след изписване, но да изключим креватче, количка, ако можеш да ме ориентираш колко горе долу се харчи за минимум дрешки, шишинца, биберони, бельо, купени от по-евтино място.
За раждането мисля да е в Шейново, засега не знам дали се налага секцио /аз съм в 24 седмица, кога всъщност ти казват кака би било най-добре да се роди?/, без ползване на ВИП стая.
колкото до уговорките с лекари, честно казано идея си нямам как е по-добре. Понякога излиза, че е нож с две остриета. Чета доста мнения, че дори като си платиш на ръка, пак не е сигурно, че ще ти обърнат някакво супер специално внимание /а, дали и въобще е необходимо/, докато приятелки, които не даваха пари на лекари разказват, че нямат оплаквания и са се грижили за тях добре и достатъчно.

Тема Re: За работата с паритенови [re: Keнra]  
Автор rimia ()
Публикувано21.06.06 18:54

мерси много, протечох полезни неща

Автор steffy (познат)
Публикувано21.06.06 21:21

Az platih 380 za sekcioto, kato 100 lv. ot tqh sum dala za pregledi ot sredata na 8-q mesec do 37-ta sedmica, kogata po speshnost se naloji da izvadqt bebcho. Dobre che beshe doktorut, na koito plashtah, zashtoto Valeto beshe s tolkova omotana okolo vrata pupna vruv, che edva go izmuknaha. Osven tova imah i dopulnitelni uslojneniq i osven sekcioto mi mahaha i miomen vuzel, za koeto ne sum plashtata dopulnitelno. Vsushnost pri moqt lekar nqma razlika v zaplashtaneto za normalno rajdane i sekcio. Dopulnitelno dadoh 100 lv. za epiduralnata upoika i obezbolqvaneto na anesteziologa, no zashtoto az iskah epiduralna, a ne pulna, nito spinalna, zashtoto SAMO s epiduralnata upoika mogat da te obezbolqvat 24 chasa sled operaciqta. Mnogo sum dovolna ot vsichko, vuzstanovih se burzo i si trugnah ot bolnicata oshte na 4-q den, makar da trqbvashe da stoq 7 dni. Za VIP staq s klimatik, televizor i samostoqtelna banq s toaletna platih 48 lv. - po 12 lv. na vecher. Ne sujalqvam za nito edna poharchena stotinka..., ako ne bqha tezi lekari, mojeshe da zagubq bebeto, bilo e vupros na chasove...

Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано21.06.06 21:38

Здрасти!
Съвсем точно ти казвам на нас колко ни излезе.

За нещата от оня списък, от който аз си скълъпих мой ни излезнаха - 850лв. За раждането - без уговорки с лекар и без ВИП стая - 80лв. за почерпки на лекаря, операционната акушерка и още една акушерка.
Леко раждане като му дойде времето.

Автор roya (мама на Емо)
Публикувано22.06.06 08:39

Ако си решила да кърмиш (което е най-доброто за бебето) ще си спестиш разходи за стерилизатор, шишета и АМ. В сайта на

ще намериш достатъчно информация за кърменето.

За раждането аз лично се колебаех между Шейново и частна клиника. В края на 8-я месец се получиха усложнения и се наложи 2 пъти да лежа в Шейново. Накрая ми казаха, че ще трябва да раждам секцио и ще трябва да платя на екип специалисти, защото обикновен лекар не би могъл да се справи с моето раждане. Направиха ми една калкулация за услугата и предпочетох да раждам в частната клиника - пак ме израждаха светила от Шейново, но цената беше с около 600лв по-малко.

За дрешките, ако имаш роднини с малки деца или приятелки наскоро раждали помоли ги да ти дадат от дрешките на техните деца. Децата много бързо израстват и не могат да си износват дрехите. Мен снаха ми ме оборудва с всичко необходимо: дрешки, пеленки и одеалца. Роднините като минаха да видят бебето носеха по някоя нова дрешка и така изкарахме първите 2 месеца. След това е по-лесно да купуваш переодично по някоя дрешка.

Баба знае и 2 и 200
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност.

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано22.06.06 15:25

Сега вече мога по-конкретно.
Значи за дрешки аз пазарувам и до ден днешен от Даяна и Ники - в никакъв случай не са луксозни нещата, ама за вкъщи стават. Естествено за излизане съм купила и едно-друго по "джиджано"

.
Значи тези от Даяна и Ники са от порядъка до под/около/малко над 10 лв парчето (горна дрешка). 100% памук са всичките. Даяна и Ники всъщност е шивашки цех, където можеш да купуваш и на едро и на дребно. Намира се на Ильо войвода 20 (кв. Хаджи Димитър). Работното време е без почивен ден от 7 до 21 часа.
Шишенца - ами аз съм ползвала Д-р Браун и Авент. Д-р Браун е около 18 лв парчето, а Авент - 7-8-9 лв. За Авент чух, че са най-евтини в аптеки Ремедиум.
Но недей бърза да купуваш шишенца - ако кърмиш ще ти трябват 1-2-3 броя.
Комплект за изписване - не го бързай него, защото не можеш да си 100% сигурна в пола. Моя струваше около 25 лв.и си купих отделно одеалце.
Грубо може би 300 лв някъде ще ти отидат (има много дребни джвъчки от типа на примерно ножичка за нокти и такива).
Що се касае за уговорката с лекар - ами аз лично не мога да приема мнения, че това е лигня. По принцип, не е нормално да се дават пари под масата, тук съм напълно съгласна. Обаче в задълженията на нито един лекар, който следи бременност не влиза даване на личния мобилен телефон и 24 часовото звънене на него, както и ти да раждаш точно при него, защото му имаш доверие и е запознат със спецификите на твоето състояние. Ако мислиш, че ще си по-спокойна и уверена в този важен момент за теб - уговори се с лекар, в крайна сметка живота на теб и бебето е по-ценен от няколкостотин лева; ако обаче вярваш в себе си и във възможността да се справиш със ситуацията, нямаш претенции за по-специално от общоприетото отношение - ами тогава няма смисъл да се уговаряш с когото и да било.
Казваш че си 24 седмица - ами рано е да се каже как ще раждаш точно. Аз до 9-ия месец не знаех. Изчакай, не пречи след 7-ия месец като разбереш накъде духа вятъра да решиш сама.
Желая ти лека бременност, най-лекото раждане на света, каквото и да е то, и живо и здраво бебче!
Ако искаш още нещо по-конкретно да ме питаш - пиши ми и бележка, че моята кукла вее е голяма и по-рядко влизам тук.
Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.