Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:35 01.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Юни 2004- да си честитим 2 Рожден Ден!нови  
Автор toutou (и Янчето)
Публикувано11.06.06 18:38

Здравейте момичета! Днес забелязах, че дир-а ми пак работи, след месеци проблеми с него и бързам да ви събера!

От една седмица съм си вече в къщи да "мътя" и ме е онхванала носталгията по нашето мини клубче Юнски мами 2004! пък и тази бременост не съм я записала на отчет и си я карам сама, м/у другото!
Станахме вече на 2 години! как минава времето!
Искам да честитя рождените дни на нашите вече големи съкровища: Дилянка, Дария, Борис, София, Яна, Александър, Кристиян! Те вече духнаха втората свещичка на тортата! Желая им да са най-здравите, анй-щастливите и обичани деца!
За следващите рожденици надявам се да сме по-активни и да поздравяваме в ефир.
А това може и да е повод да надникнем пак в клуба, да си кажем кой на къде е, как са дечицата, какво са научили, какви са ни плановете! Ще ми бъде много приятно!
До скоро!

Яна, на 2г.!
Novo bebe 31/07/2006

Тема Re: Юни 2004- да си честитим 2 Рожден Ден!нови [re: toutou]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано12.06.06 14:07

Честито на всички двегодишни палавници и палавнички!

Да са живи, здрави, усмихнати, весели, щастливи!!! Честито и на майките и бащите им!!!

Вярно е, че Юни 2004 си беше мини клубче, подобно на Август 2004! И мен понякога ме гони носталгията по онези, бременските дни и нощи! Но всяко нещо с времето си, нали така?

Туту, сестра ми е родена на 31-ви юли 1982 година и е страхотна Лъвица! Пожелавам ти и на теб едно готино лъвче, което много да те радва и покорява сърцето ти!

Автор Mишeнцe (mama na Bobche)
Публикувано12.06.06 17:25

Здравейте,
ние сме на линия и дано се съберем повечко мами и дечица от нашето си мини-клубче!
Чакаме си ден-дена след 2 дена, днес си поръчахме тортата - с Мечо ПУх. Бобо расте , всеки ден по нещо ново. Покрай него не забелязвам как минава времето и ехе...скоро и време за раждане ще дойде...Въпреки че втората ми бременност върви доста проблемна, гледам да не се оставям на мрачните мисли.

От няколко дни сме в БГ, при баба. На гости ни е и другата баба заедно с прабаба и е голяма веселба за Бобо - пубиката е многобройна и ентусиазирана - идеално да си покажем всичките магарии. Аз едвам издържам, ама..това е излишно да го пиша...
Бобо говори все повече и повече, поумнява...но все още си е едно голямо гушлево бебе.

Офф : Някой беше извадил всичките ни темички от бременността и след това. Аз тогава спах и не си записах линковете. Може ли пак да ми ги пратите , мноооого МОЛЯ !

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано13.06.06 14:46

Ехеее, какво единомислие

, горе-долу по едно и също време сме пуснали и двете теми, ама явно и на теб Туту юнските мами много ти липсват, както и на мен междувпрочем
Много се радвам и за теб и за МИшенце и чакам с нетърпение да мине времето и че сте се сдобили с прекрасни втори рожбички
Пу пу пу всичко да ви е наред!
Много целувки за Яна и поздрави за теб

Тема Re: Юни 2004- да си честитим 2 Рожден Ден!нови [re: Slanchezara]  
Автор toutou (и Янчето)
Публикувано13.06.06 16:48

Здравейте.
Слънце, не се учудвам на единомислието ни, нали сме Юни, важен за нас месец, едни спомени нахлуват, едни сантименти!

Дано обединят темите ни, не знам как става, може би трябва да се помоли модератор? Забравила съм как функционира...
Ние днес бяхме на педиатър, послучай втората годинка имаме задължителна визита. Изкараха Яна "много висока" за френските стандарти-цели 88,5 см. Пораснала е цели 4 см от март, което много не ми се вярва, че нали знаете как става измерването, а на кила сме достигнали наййй-сетне заветните 12,00кг!
Иначе също е мнооог палава-една секунда не се спира, все белите я влекат, разхвърля в къщи за световно! Аз с дебелия корем(вече съм 34 седмица!)не мога много да събирам и живее като в "циганска колиба" както казваше баба ми! Непрекъснато иска да е в парка и навън, но тук в момента е зверска жега и излизаме чак след 18 часа, дотогава се чудя с какво да я занимавам! От няколко седмици взе мааалко да се заиграва сама с разни къщички и една ферма с животни и човечета , дето я получи за РД. Куклите са и любими, но общо взето иска все да и се обръща внимание, не иска сама да се занимава.
А за говора-голям цирк! Вече говори като голям човек и такива неща изтърсва, направо понякога се чудя как ги е запомнила и от къде ги е чула! Преди малко и викам "Какво ли прави баща ти?", а тя: "Отиде на стаж!"Паднах, наистина беше на един стаж, ама преди месец!
Е, "произношението " ни е още фъфлещо и бебешко, но може би биберона има принос за това. Но сега е трудно да го махнем, че излизат кучешките. Има 12 зъба, снощи видях , че има едно пробило връхче от долния ляв кучешки, значи 13 ако го броим.
С гърнето пълен провал. Още сме изцяло с памперс, никога не еправила нищо в гърнето , никога не се е заседявала повече от 10 сек на него. Днес педиатърът ме посъветва направо на тоалетната чиния с редуктор да я слагам, нещо гърнето не я влече, а никога не съм я насилвала.
От известно време се прави, че не разбира като и говорим за бебето. По-рано ми галеше корема, сега се прави на разсеяна. Или удря шамари ако и покажа корема си. Опитвам се да и казвам как ще се грижим за бебето, как е най-добрата, най-красивата и най-умната кака, не знам как ще реагира пшри появата на малкото човече. Дано е кротичко, че доста внимание ще трябва и за Яна. Този път майка ми ще дойде за помощ, но само сза месец, иначе сама ще боря ситуацията, докато тръгна пак на работа...когато бебе е на около 4 месеца!
Ох, дано ми публикува този път писанията!
Мишенце, ще ти пратя по мейл линковете към старите теми, ако вече някой друг не го е направил!
Поздрави на всички мами и големи мушмороци!
До скоро!

Яна, на 2г.!
Novo bebe 31/07/2006

Редактирано от toutou на 13.06.06 16:49.

Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано13.06.06 21:35

Здравейте, мили мами!

Честити рождени дни на всички малки порастнали деца. Пожелавам на всички от сърце да са здрави, весели, да имат най-прекрасното детство с много незабравими игри и приятели. Да имат много подаръци и вкусни торти!!!
Тъй като това наше клубче взе да ме изнервя и да не ме пуска, да си призная - изнесох се в бг-мама. Там се засичам с някои от мамите, но много много ми липсва дира, няма да си кривя душата. Свързан е с най-милите спомени от живота ми, с трепетите и очакването, с поздравите ви. А на РД на Боби все едно отново преживях раждането му, нито минутка не бях забравила, просто не е за вярване.....Сигурно и с вас е така.
Радвам се за всички вас, за новите бъдещи мами. Да се похвалите, ей!

Ние също сме още на памперс, направо вече се отчайвам. Боби седи на гърнето, но нищо не прави там. Но след като го вдигнеш и се е наакал в памперса. Вече наистина не знам какво да правя. Успокоявам се, че идва лятото и ще го науча. Обаче сега е толкова студено, че не мога да го оставя по гащи - ще замръзне...

А това са снимки от РД на Боби.

http://community.webshots.com/user/stanislava130

Е, пак не можах да го направя активен...

Борис - 03.06.2004

Публикувано14.06.06 11:20

Туту, срам ме е да напиша на Софи мерките, като прочетох тези на Яна

Софи е 96 (деветдесет и шест), не съм сбъркала и близо 16 кг. Вече съм минала на дрешки за 110 см, тези за 98 отдавна ги напускахме, та даже и някои за 122 съм купувала, особено тениските. За обувки носи 23-24 номер (на Колев и Колев, което означава поне 24-25 на други фирми), та трудно намирам с укрепена пета.
М/у другото, Яна говори ли и на двата езика? Нали зет ми е французин и Софи понякога говори и на френски (поне брои до 10), знае очички, носле, уста, свещичка, много много думи. И много странно - на мен ми вика "дай", на него "Дон" (мързи ме да сменям клавиатурата, сори). На мен ми вика "Айдеее", на него "Але"...
Хайде много целувки!

Тема Re: Юни 2004- да си честитим 2 Рожден Ден!нови [re: tani4ka]  
Публикувано14.06.06 11:23

Танче, вие лятото ще ползвате ли дежурните ясли? За съжаление аз нямам избор и детенце ще е на такава

. Бих се радвала да разбера как е при вас, имало ли е проблем с адаптацията и т.н. Аз лично много се притесявам как ще й понесат новите лели, новите деца и т.н.
Верно е, че ще има и някои от неините приятелчета в яслата, ама все пак се притеснявам много!
Цункай големия малък мъж!

Публикувано14.06.06 16:29

Слънце, няма да ходим на дежурна ясла. При нас засега се уреди въпроса с бабите - по-скоро с майка ми и баща ми

Татко има голяма отпуска, а майка въпреки че е пенсионерка работи на смени. Но работата й е до нас, така че и тя ще е на линия. Нашата ясла ще е само през август във ваканция. Ние с мъжа ми сме от 1 до 15 юли в отпуска и ще отидем до Варна. После ще оставим Боби при нашите и ще си го вземем чак през септември.

Иначе, след зимните ни боледувания не сме имали никакви болести, да чукна на дърво. Само като вади зъби е хремав, но се оправяме с това. На яслите е много добре детето, бадва се като отива сутрин, казва ми чао. Научил е някаква песничка за рибката с опашката и показва нещо с ръчички. Според мен ние, майките се притесняваме много повече отколкото е необходимо. Децата свикват лесно, стига ние да сме спокойни и да им вдъхваме увереност.

Днес ще го водя на консултация и ще пиша колко сме, ама май вас никой не може да ви бие....Аз съм казала ако Боби е 12.5 кг ще черпя.

Целувки и успех с яслата! Ще чакам да пишеш!

Борис - 03.06.2004

Публикувано15.06.06 12:34

Ето ме пак. След вчерашната консултация мерките ни са: тегло 12.200 кг, ръст 88 см. Е, няма да черпя, но съм доволна. За 2 месеца е наддал 400 гр и е порастнал с 3 см.
Да са живи и здрави децата! Целувки от нас!

Борис - 03.06.2004

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.