|
Тема
|
Помощ! Косопад!!!
|
|
Автор |
parvaty (нежна) |
Публикувано | 13.06.06 22:52 |
|
Здравейте майчета. Вече два месеца не кърмя, и мислех, че всичко е наред и отминало, но... От около 20 дена имам проблем - пада ми косата... В последните дни с цели кичури. По време на бременността не се боядисвах, преди това имах хубава, гъста и къдрава коса. Докато бях бременна - нищо, растеше. Сега се изправи, което е добре,че къдрава много - много не се харесвах, но много пада! Лекаря ми каза да си направя хормонални изследвания, и да отида след тях - значи, след 25 дни, но се притеснявам дотогава да не опада съвсем. Някой имал ли е подобен проблем, оправя ли се, да слагам ли яйца, брашно и такива лекове, или нещо друго? Предварително благодаря на всяко мнение!
| |
Тема
|
Re: Помощ! Косопад!!!
[re: parvaty]
|
|
Автор |
lesna (минаващ) |
Публикувано | 14.06.06 08:40 |
|
parvaty, и аз имам същия проблем, само,че моята пада така от 2 месеца и още имам .Казват, че това е нормално .В началото и аз се бях ошашкала, но сега като видях колко много нова коса ми е "покарала" съм по- спокойна.От петък
почвам да вземам някакви хомеопатични за косопада, и се надявам да поспре това падане, че унас всичко е осеяно с мои косми .Ако някоя мама знае някоя хитринка, да сподели опита си
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tedulina (мама на Хриси) |
Публикувано | 14.06.06 08:59 |
|
И на мен ми падаше много косата и доста се бях ошашкала, но 9месец някъде след раждането, спря. Все пак я третирах с маска против косопад и си купих шампоан на Фитовал против косопад. Една позната ми каза, че по аптеките продават ампули против косопад и били много ефикасни. Може също да си миеш косата с желтък и кис.мляко.
Спокойно няма да оплешивееш, май всички майки минават през това. Ако се поразровиш ще намериш много теми за въпросния косопад.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 14.06.06 11:01 |
|
С ампули против косопад и витамини(вътрешно) zа ок. месец се оправят нещата...а ако е мноого, ама много драстичен косопада напр. да ти остават дупки беz коса има една невероятна гадост(ама е невероятна), която действа 100%_със скилидка чесън се търка мястото, където е опадала косата и се оствя да преседи, или ако е по цялата глава се смилят чесън и се обърква с жълтък и се клепаш с това...но това са буквално Драконови мерки...аz съм го правила веднъж и не ми се говори какъв кошмар ми беше, zащото не понасям никакви луци, но като опре ножа до кокал...
| |
|
ще пробвам лековете, а също и Фитовала... Аз имам разни приятелки, които родиха преди мен, но никоя не се оплаква от косопади и т.н. неразположения, пък и предвид размерите на явлението, направо много се уплаших. А тук видях, че и расте косата после . Приятно майчинство ви желая!
| |
Тема
|
Туй- онуй за гадния косопад
|
|
Автор |
mona77 () |
Публикувано | 14.06.06 11:22 |
|
Сигурно мога цяла книга да напиша по въпроса, защото от повече от десет години страдам от косопад, но не такъв за какъвто говориш ти, а на петна /нарича се алопециа ареата/. Както и да е. По време на бременноста -о чудо - проблемите ми изведнъж изчезнаха и беше така до към 5-6 месец на беба. И при мен започна общо падане на косата + моите си кръгови оплешивявания и се заех да се лекувам с бабините рецепти, които и преди използвах, а те са:
1. вместо с шампоан веднъж седмично можеш да си направиш следната процедура - 1 супена лъжица ябълков оцет се смесва с една ампула дестилирана вода /аз използвам преварена вода/ и сода за хляб на око. Получава се една странна химическа реакция, която не трябва да те притеснява. Втриваш разтвора в корените на косата, все едно си правиш пилинг на склапа и оставаш да престои 30 мин. После просто изплакваш /заради оцета, който почиства косъма не ми се е налагало да използвам шампоан, а косата ми направо "скърца" от чистота/
2. В случай, че имаш локално оплешивяване - имаш 2 варианта. Единия е да натриваш мястото със скилидка чесън, но много мирише. Втория е вместо чесън да използваш корен хрян /аз от години съм заместила чесъна с него/, но ще ти е трудно да си намериш сега, защото не му е много сезона. Можеш да потърсиш при бабите на пазара на Графа.
3. Не е лошо да си направиш един курс с Ривалид /това са витамини за коса/
Дано съм била полезна!
| |
|
Мдааа, нормално...не се шашкай де.... Няма да опллешивееш
Това, което се сещам и действа ефективно (избробвано многократно в/у дратовчедка ми) е сваряваш корени от коприва и с отварата правиш масаж в корените....
| |
Тема
|
[re: AйeзCeдaй]
|
|
Автор |
mishe (нетърпеливка) |
Публикувано | 14.06.06 14:00 |
|
неотдавна се обсъждаше този проблем. Аз ще ти споделя моя опит с неприятния косопад, който ме споходи след раждането на третото ми дете. Изпих без прекъсване две опаковки Мерц дражета /по две таблетки на ден/ и наистина ефектът беше страхотен. И други мои приятелки с подобни оплаквания го пиха и са доволни. Струва около 14 лв. опаковката от 60 таблетки, т.е. точно колкото за месец прием, но за да има ефект трябва да се изпият две опаковки. Такава беше и самата реклама на тези витамини, която преди време въртяха по телевизията. Успех!
| |
Тема
|
Повторно благодаря!
[re: mishe]
|
|
Автор |
parvaty (нежна) |
Публикувано | 14.06.06 20:05 |
|
Ами, то засега нямам чак дупки, но взе да ми се вижда скалпа ... Ама не спира! Вече ме е страх да се среша... Ще пробвам всички рецепти, да видя. Благодаря ви от сърце. Ама, много ме е страх. Преди време исках да си купя перука, примерно черна, че аз бях руса преди, сега се чувствам виновна и си мисля, че така ми се пада, като искам да си крия косата... нещо ме е обзела депресията. Навсякъде има мои косми - по леглото, по детето, по дрехите, в колата ми... УЖААААСССС!!! Е, успехи и приятно майчинство ви желая, ще ви пиша пак!
| |
|
|
|
|