Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:25 15.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кажете нещо против колики?нови  
Автор Bianka12 (непознат )
Публикувано13.06.06 16:52

Имаше такава тема и нняколко майки се хвалеха с нещо доста ефикасно, но не си спомням как се казва.Моля ви напишете какво сте пробвали, че детето доста се мъчи и аз покрай него. Предварително ви благодаря.

Тема Re: Кажете нещо против колики?нови [re: Bianka12]  
Автор buba_atan (мама на Таня)
Публикувано13.06.06 17:39

Пробва ли с чайчето на Хип с анасон,копър и още нещо беше.На нас много ни помагаше а пък и ни харесваше.Поздрави

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано13.06.06 18:20

Предполагам за "Инфакол" е ставало дума.
Обаче го няма в България, ако има кой да ти го донесе от Англия ...

София 16.08.2004 г.

Автор bubulina (член)
Публикувано14.06.06 08:31

И аз съм за чая на Хип! Много е ефикасен.

Автор iva78 (гъба Пънчушка)
Публикувано14.06.06 08:56

Капки:Саб Симплекс, Еспумизан, Бейбинос, Инфакол /Няма ги в БГ, но състова им е същия като на Еспумизана и Саб-а/
Чай:готов на Хип, Бебезан /български, много евтин/
Други: затоплена пелена върху коремчето на бебето, бутилчица с топла вода, увита в кърпа /сложена така че пак да топли корема/, затопляне на коремчето със сешоар /много помага и бебчовците се успокояват, дали от топлата струя или от шума незнам, но действа/, Спане по корем /на моя син това му помагаше/
Също така, ако е кърмено бебето, диета която да спазва майката - никакви газообразуващи храни
Успех в борбата с коликите

ДЕЯ 30.12.2004
ДИМИТЪР 17.06.2003

Тема Re: Кажете нещо против колики? [re: Bianka12]  
Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано14.06.06 10:51

И аз като Iva78, бих те посъветвала да опиташ първо със затоляне на коремчето и лек масаж - помага наистина.
Ако кърмиш избягвай дразнещи храни и лук.
Пробвай така, преди да се юрнеш да даваш капки или някакъв препарат от аптеката.

Тема Re: Кажете нещо против колики?нови [re: AйeзCeдaй]  
Автор mam4e_mia (мама хулигана)
Публикувано14.06.06 10:55

И двете ми деца само бейбинос ги оправяше.Да са имали колики най-много седмица и след това инцидентно от време на време.Не съм напълно сигорна дали е било от капките или просто така ми се е случило........

Боян 29.11.2001
Биляна 17.09.2005

Тема На нас ни помогна най-много Еспумизан.нови [re: Bianka12]  
Автор parvaty (нежна)
Публикувано14.06.06 11:15

Пихме и чайове на Хип, и Саб Симплекс (също капки за колики), една приятелка ми носи от Швейцария някакви специални!!!

, но не помагаха колкото еспумизана. Поне на Ането и понасяха те най-много. И не както пише на листовката, а по 20 капки преди хранене в пет от храненията - щото сигурно вие сте още на седем хранения. Пробвай това в 15, 18 и 21, и вече през нощта, ако има нужда. Също помага да го носиш по коремче, така то пръцка и му минават коликите. (о, но не веднага след ядене, че ще връща). Стискам ти палци, имай търпение, ще преминат!

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано14.06.06 11:16

На нас ни помага топла кърпа около коремчето и носене на бебока на ръка по корем (неzнам как да го обясня ей

)...иначе Саб и Лефакс пооправят ситуацията, но това действа беzоткаzно...За теб да не се иzмъчиш съвсем_тапи zа уши....дано скоро ви минат тия гадни колики.

Тема Re: Кажете нещо против колики? [re: mam4e_mia]  
Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано14.06.06 11:43

Да сигурно....
Просто съм на мнение винаги първо да се опитат "бабешките лекове" - безобидни - и след това да се включва тежката артилерия - под формата на лекарствени препарати....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.