Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:23 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема гадене и повръщаненови  
Автор chapchaps (минаващ)
Публикувано09.06.06 14:05

Здравейте мили майки - бъдещи и настоящи!
Пускам темичката, за да може всеки, който желае да допринесе с опит и да помогне на някоя шашната бъдеща майка, която се е отчаяла с оптимизъм и съвет.
Аз лежах една седмица в болницата на системи заради много повръщане, но там не ми казаха как евентуално да се поддържам, за да не попадна пак там. Но аз наблюдавах какво ми слагаха в системата - витамин В1 и В6, и сега вземам и може да се каже, че съм се закрепила. Витамин В1 е за да не ви се вие свят - за тези, на които имат тази екстра - все едно, че имаш тежък махморлук

.
А витамин В6 потиска гаденето. Продават се във всяка аптека и са ефтини.

Ако някой може да допринесе с още информация ще съм му много благодарна.
ААА.....и при вас, които сте минали през това......, кога спря гаденето и постоянната умора? Знам, че при всички е различно, но.....

Тема Re: гадене и повръщаненови [re: chapchaps]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано09.06.06 14:59

До 17 г.с. не zнаех на кой свят съм...и 200м. ходене ми бяха много

.

Тема Re: гадене и повръщаненови [re: surfline]  
Автор jenny_b (бременна)
Публикувано09.06.06 17:08

Аз също повръщах до 16-17 г.с., лекарката ми предписа "Деган" - 3 пъти по 1 след хранене, но честно казано само ми облекчи положението, не спрях напълно с повръщането, но беше по-добре определено. Мислех си, че край няма да има този кошмар, но ето вече 2 седмици не повръщам:) не мога да повярвам даже че съм повръщала толкова много.
Консултирай се с лекар и дано ти даде нещо което ти помогне:)

[image]http://bd.lilypie.com/AvU8p2/.png[image]

Автор kalli (kalinka)
Публикувано10.06.06 14:02

До края на 4ти месец не излизах от тоалетната-от сутрин до вечер.
Направо чувствах невероятно облекчение като лягах вечер да спя

После рязко спря всичко-гадене, повръщане, виене на свят...
И започнах да се чувствам прекрасно

Тема Re: гадене и повръщаненови [re: kalli]  
Автор milamia ()
Публикувано10.06.06 14:24

До 3 месец. После спря изведнъж и се чувствах отлично. Така че малко ти остава

Тема Re: гадене и повръщане [re: milamia]  
Автор dolce (сладка)
Публикувано10.06.06 15:32

Аз влязох в четвъртия, но ... не спира, повръщам си сутрин, обед, а вечер от гаденето не мога да спя

. Надявам се след четвъртия месец да спре поне!

Автор snich (Renina mama)
Публикувано10.06.06 18:43

До края на третия месец ми беше нестабилен стомаха и главата - изкарах само на вода с лимон - не бих казала,че съвсем се оправих,но ми помогна много.
После всичко се повтори + киселини към средата на 8-мия месец и продължи до раждането.

1.fevruari.2004

Автор cchery ()
Публикувано10.06.06 23:18

Аз пък вече роман мога да напиша на тази тема - 2 бременности и все същите лайна ми се случват. Нека не ти се струва силна думата, ама месеците на бременност са били най-неприятните за мен в моя живот, точно поради тези уж съпътсващи и маловажни симптоми. Не знам за другите какво е тежка бременност, но за мен това е тежка - много драйф и гадене до дупка и до последно.
Няма да забравя двете седмици на системи през първата ми бременност, като теб. Така и не спрях да повръщам и направиха консултация с някакъв специалист, щото взех да се губя из леглото и ми предписа едно лекарство - Левомепромазин. Пиша ти го и надявам се е излишно да ти казвам, че не бива да го вземаш на твоя глава, първо консулт. Та от него поне намаля броя на повръщанията от 15-16 на ден, до 4-5.
Втората бременност беше същото положението, само че не влязох в болница - страдах си у дома - и пак Левомепромазин. Иначе олеква и при най-тежките случаи като мен след 20 седмица, вече се чувстваш жив. Иначе близане на сол, пиене на студено мляко, дъвка орбит също облекчават симптомите.

Желая ти най-искрено всичко да свърши по-скоро и леко да дочакаш бебока.

Автор kristti (malko cvetence)
Публикувано11.06.06 11:09

да не изплаша някого,но аз повръщах през всичките 9 месеца поне по пет пъти на ден.На самото раждане също повръщах.Облекчаваше ми гаденето само вода с лимон,газирана вода(има с лимон на горна баня) и кисело мляко.

Александър-28.12.2005

Автор chapchaps (минаващ)
Публикувано12.06.06 15:24

Благодаря ви за отговорите момичета. Някой от тях ми вдъхнаха много надежда. cchery, разбирам за какво говориш.....и за мен не са странични дребни неразположения.

Да свършва този ад, защото много негативни мисли ми изпълват главата. Отслабнах 6 килограма и продължавам, може и за това да е, но се чувствам все по-депресирана. При вас така ли беше? Всичко ми е все едно, даже от време на време се улавям, че не искам бебенцето........после се вземам в ръце и си казвам, че не мога току така да се отказвам просто защото има трудности по пътя.....
Пък щом сте го минали и казвате, че все някога свършва.....има светлинка....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.