Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:29 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема С бебе на море?нови  
Автор bratovcheda (специалист)
Публикувано08.06.06 15:54

Здравейте бъдещи и настоящи мами.
Моля споделете вашия опит или намерения по въпроса за морето тази година. Дъщеря ни ще бъде на о/о 10 месеца през август и се чудим къде и как да организираме лятната почивка.
С деца на море

Пътуването? Условията? Къпане? Хранене? Плажуване?
... абе всичко което се сетите

Тема Re: С бебе на море?нови [re: bratovcheda]  
Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано08.06.06 16:08

Ами ние отиваме този месец. Борис там ще навърши 6мес. и не се притеснявам. Ще ходим в Китен. Той яде готови пюрета и каша - така че няма да се налага да готвя. На плаж от 8-11 и после след 16,30.

Тема Re: С бебе на море?нови [re: kadrokosa]  
Автор Heмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано08.06.06 16:27

Аз като морско чедо не мога да намеря толкова чист плаж, че да отида на море с малкият /на 8 месеца сега/. Може би в краен случай Албена или Дюни. Аз плаж не помирисвам, от малка го мразя........Ще видим август месец къде ще ходим - но на пясъка не го пускам с голо дупенце да седне. Ще взема тези малките надуваемите басейни и на сянка, щото Стефан е много бяло бебе.
Виж и тук:

Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано08.06.06 17:36

Да, супер, защо не... Купон върхът....
Миналата година Елпида беше на около 10 месеца, когато отидохме на море, на къмпинг + баткото на 13 години. Емоциите бяха в разгара си.
Без майтап, прекарахме чудесно.
1. Храната - приготвена от мен в къщи и след това стерилизирана от мен пак в бурканчета. (Противник съм на готовата храна във всякакъв вид). + нейните си прибори и шишета за мляко. Плодовите кремчета и плодовете като цяло там ги приготвях.
2. Дрехи достатъчно + дълъг панталон и яке и футер блузки + нейното си одеало + нейната си възглавница + нейните си кърпи (за баня, за плаж и за след къпане в морето).
4. Няколко шапки за слънцето + детско плажно мляко с висок фактор.
3. Памперси + мокри кърпички + детската козметика
4. Аптечка с най-необходимото (термометър, антипиретици, левкопласти, реванол, крем да не ги сърби, ако ги хапят комарите, крем(билков) против комари)
5. Количката
6. Надуваемо басейнче + всякакви артикули за игра с пясъка..
7. Чãдър за плажа. Задължително
8. БАНСКИ - два броя за Елпида

Путъване - беше спокойно, тя спа през жялото време в столчето си.
Хранене - писах по-горе
Къпане - в нейното си басейнче - не излезе от там
Плажуване - сутрин от 9 до 11.30 максимум. След 10,30 - с бяла тениска и шапка. Тук слънцето е много силно. След това на хлад. Палатката ни беше под едни борове и наистина беше приятно. Следобед след 17,30 пак се понася катуна на плажа...

Ами това се сещам. Края на юни живот и здраве пак сме там за 10-на дни.
Тогава ще мога да дам още по-пълни сведения и препоръки. Сега карах на "спомени" от миналото лято...

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от AйeзCeдaй на 08.06.06 17:38.</EM></FONT></P>

Редактирано от AйeзCeдaй на 08.06.06 17:41.

Автор shnapy ()
Публикувано09.06.06 01:36

И аz се интересувам по тоzи въпрос и Ще следя темата.Доста съм се притеснила,но смятам че Ще се справиме.Големия ми син го водихме на море zа първи път когато беШе на 1г. и 3 м.Така че не беШе толкова страШно.Само дето доста търчах по плажа. А сега малкия Ще е на 8 месеца.Смятам да го държа само под чадър обилно намаzан със zаЩитен крем,със светла Шапка и раzбира се по обедните жеги сигурно Ще се прибираме на хлад.Храната ,мисля да се zаредя със готови бурканчета,достатъчно количество каШа сокове...всичко необходимо.Пътуването не ме плаШи толкова,zаЩото преди морето ни предстои доста дълъг път с кола (Германия - Бг),така че живи и zдрави вече Ще сме с тренинг

.За къпането мисля да нося един леген,който Ще ми свърШи работа.А като си представя zамъкването на плажа (според мен трябва да сме zадължително и с количка),лоШо ми става.Като цигански катун Ще сме.

Valentin 10.05.2002

Тема Re: С бебе на море?нови [re: AйeзCeдaй]  
Публикувано09.06.06 09:06

И още "спомени"....

Сега се сетих, че й бях купила едни пластмасови сандалки (в ролята на джапанки) и с тях джиткаше по плажа и с тях я къпех в банята след морето...
Много са удобни, хем леки, хем не падат от крачето, хем няма опастност да се убоде или пореже на нещо на плажа...

Препоръчвам ги горещо...

Автор kalli (kalinka)
Публикувано09.06.06 11:52

Калоян е роден на 20 март 2004 год. и не е пропускал море.

Ходим на к-г Градина, на палатка.
Първата година(беше на 4 месеца) беше на кърма, втората му готвех аз.
Иначе пътуването миналата година беше кошмар-само мрънкаше. Най-добре да е когато спи.
Къпането го правим в надуваем басейн.
А къмпинга е на плажа, така че нямаме проблем с "плажуването".
Това е моят опит

Тема Re: С бебе на море?нови [re: AйeзCeдaй]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано09.06.06 11:54

Къде ходите на к-г?

Ние на Градина.
Я дай съвети за стерилизирането на храната, че тая година мисля така да постъпя и аз

Тема Re: С бебе на море?нови [re: kalli]  
Публикувано09.06.06 13:14

Ами сготвям пюретата и като изстинат ги сипвам в бурканчетата. Завинтвам много добре капачките. След това ги слагам в една тенджера (ако не са много плърно слагам м/у тях и кърпа, за да не се пукнат, когато се варят). Слагам водата, толкова, че над капачките да има около един пръст вода повече. Включвам котлона. Когато заври водата, намалявам на по-слаб огън да врят. Варя така около 20 мин. След това, както са вряли (с помощта на кърпи) ги вадя и ги слагм в/у предварително постлана кърпа с капачките надолу. Когато изстинат съвсем - вече са готови и стерилизирани.
Абе така, както навремето майките и бабите ни правеха зимнина, компоти и т.н.
Лесно е и много удобно особено за къмпинг и малко дете.
Аз лично нямай никакви проблеми.

А инае к-га ни е извън БГ. И най-важното много чист, разбирай баня и тоалетна...

Тема Re: С бебе на море? [re: bratovcheda]  
Автор kasmet4e (Мама на ИВКА)
Публикувано09.06.06 17:21

Ива беше точно на толкова , миналата година
Бяхме на хотел на Сл. Бряг. Условията - важно е да имаш топла вода в комплекса малко е лудница, ама за толкова малко дете - не ходи и няма как да избяга някъде и да го изгубиш е супер , то си спи в количката, а мама и тате могат да се разхождат сред народа...
Хранех я с А. Мляко, попарка, пюренце, интстантни каши - същото ядеше по това време и в къщи /е в нас и правех киселчета/
Къпането - надуваем басейн, на плажа го използвахме за море, а вечер в хотела - за ваничка
Пътуването е най-кофти, ние сме без климатик и се бяхме заредили с много вода, мокри кърпи и търпение... ако си с климатик, няма да го усетиш. По добре е да се пътува нощем или рано сутринта, за да спи детенце поне през една част от пътя и да е по хладно, иначе ако се страхуваш да отваряш прозорци,за де не му духа - аз се страхувам, си е кофти, но като спираш по често и си се заредил с добро настроение се издържа
Задължително си вземи и здравните книжки на цялото семейство - дано не се налага, но ..... страшно са скъпи платените прегледи.. Иначе списъци за необходимите неща има много и са доста добри..
Приятно пракарване

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.