Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:43 15.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ЗАХРАНВАНЕ - Помагайте!  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано09.06.06 10:23

Здравейте девойки!
Много материали изчетох за захранването и нещо пак не ми е ясно. Преди семдица започнах да давам на Александра ябълково пюре. След три дена вече сме на ябълка и морков. Като на обяд изцяло сме на пюре.
Въпросите са ми:
1.Трябва ли да се замества цяло хранене с пюре?
2. Кога да въведа зеленчуковите пюрета?
3.И кога да се дават каши?
Моля ви помагайте - пълна каша ми е в главата..

Тема Re: ЗАХРАНВАНЕ - Помагайте!нови [re: Nasinda78]  
Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано09.06.06 10:52

Аз започнах захранването със зел.пюре след навършени 4 мес., а плодово дадох на 4,5 мес. На 5навършени мес. дадох каша - безмлечна, безглутен, плодова.
Мисля, че спокойно можеш да въведеш вече и зел. пюре. Обедното хранене или въобще хранене НЕ трябва да се замества с плодово пюре. То не е достатъчно обогатено и хранително. Ядене можеш да земестиш със зел.пюре или с каша. По-нататък с месно, супа.
Кашите се дават обикновено след обяд. В момента ние се храним така:
Още сме с нощно хранене. Та:
4,30-5,00 - АМ - 170мл
8,30-9,00 - АМ - 170мл.
11,00-11,30 - плодово пюре - окло 30-40гр.
12,30-13,00 - зел.пюре колкото изяде и +Ам, ако не е изял окло 160-170гр.
15,00-15,30 - плодово пюре - окло 30-40гр
16,30-17,00 - каша, пак както при зел.пюре
20,30-21,00 - АМ - 170мл.

Дано съм ти помогнала!

Автор ЧeтaМодератор (Първа пролет)
Публикувано09.06.06 11:13

Плодовите пюрета не заместват хранене. Дават се между храненията. Зеленчуковите, ако са само зеленчуци също. За да заместят хранене, трябва да имат мляко. До годинка във всяко хранене на детето трябва да има мляко. Единственото, с което може да се замести е сирене, но чак след захранване.
Моят съвет е да спреш тия пюрета и да изчакаш да навърши 6 месеца и тогава да захранваш.
Зеленчуковите пюрета (и въобще всяка нова храта) се започва поне 1 - 2 седмици след като си захранила с предната и не сте имали проблеми с нея.
След плодовото пюре можеш да захраниш със зеленчуково или със зърнена каша, но без глутен.
Глутен те съветвам да не даваш преди да навършите 7 месеца.
Кашите се дават следобяд обикновено, но ако прецениш, може и преди обяд. С тях може да заместиш хранене, но задължително трябва да има мляко в тях.

чаша бада

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано09.06.06 11:26

Дословно ти преписвам какво пише в моята "БИБЛИЯ" zа zахранването, която според доки е най_добрата в Немцията...

До навършени 5 месеца и половина(това е минимумът тук, най_често е след 6 месеца)_мляко, мляко, мляко, мляко, мляко, мляко (4 до 8_10 хранения)
След 6тия месец в обедното хранене вклЮчваШ zеленчуково пЮре, като си zнаеШ_даваШ му лъжица и после цица, 2 лъжици и т.н. докато махнете цицата(това може да стане след ххх време, но Ще стане), а във вечерното млечна каша или млечно пЮре.
След 7ми навършен месец в следобедното хранене(пада се 3то или 4то zависи от апетита на бебето) вклЮчваШ плодовото.
След 10 и половина месеца zапочваш със някакви по_сериоzни zакуски и zа вечеря може да вклЮчиШ бебеШки бисквити.
Добър апетит.

Тема Re: ЗАХРАНВАНЕ - Помагайте!нови [re: surfline]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано09.06.06 11:54

Благодаря ви момичета!
Бяхте ми от полза и трите!

Автор mishlentze (мама на 2 мишки)
Публикувано09.06.06 12:58

Наси, аз първо въведох зеленчуковите, защото четох, че като свикнат със сладкия вкус на плодовото и после не искат зеленчуците. Давам на обяд зеленчуково + АМ - 50/50, само че в самото пюре слагам колкото да не стане много рядко, а останалото АМ давам от шише. Следобед подово+ АМ - същата схема, само че плодовите са достатъчно редки и не смесвам АМ с пюрето, а давам поотделно, но винаги първо пюрето и после АМ. На Ели в плодовото слагам каша, става кисел, защото тя нощем не се храни и наддава по-малко от брат си. На него каша не, и без това не иска да спре нощното хранене и си се буди на 4 часа като по часовник

Ако някой даде идея как да го откажа от храненето в 4 през нощта ще бъда много благодарна.

А, забравих да кажа, че ние вече даваме и по четвъртинка жълтък в зеленчуковото пюре - през ден.

Автор Acя ()
Публикувано09.06.06 13:56

както са те посъветвали плодовото пюре не замества хранене и за това се дава или между две хранения или половин хранене с плодово пюренце остатъка мляко.
аз лично Ели я захраних като първо на обедното хранене и давах плодово пюре, докато храненето стана половината пюре остатъка кърма.следващия месец на същото хранене вместо плодово пюре започнах с лъжичка зеленчуково и остатъка кърма и така постепенно увеличавах.докато замести цяло хранене.от зеленчуците даваш първо картофче, после и морков, тиквичка и т.н. исках само да добавя че нова храна не се предлага когато се поставят ваксини или детето е болно, вероятно си го прочела, но все пак да подсетя

казвала съм го и преди това е от серията не правете като тях, та прескачайки всякакви норми а и недоразбрала в един и същи ден, в който взех да въвеждам картофеното пюре започнах да замествам и друго хранене с каша.добре че тя нямаше проблеми.аз обаче....гърдите ми щяха да изгърмят
.както и да е.ако решиш първо да заместваш едно хранене със зеленчуково пюренце, изчакай със въвеждането на каша докато въведете повечко зеленчуци, примерно на следващия месец.
ако детето наддава добре започни първо захранване със зеленчуци и после с каша, ако не първо каша. идеята ми е че кашите са по-калорични.захранването с каши се започва с млечна, безглутенова, зърнена каша.

Елена 10.11.2003

Автор Биcтpa (слънчева)
Публикувано09.06.06 22:33

дравейте и от мен момичета,
с интерес прочетох отговорите за захранването, и в моята глава е пълна каша. За Германия бях чувала, че ги захранват чак след 6 месец, но ми се струваше много нереално, след като и на европейските пюрета и каши пише, че могат да сеизползват след12 седмица, след 4 месец.

А ние започнахме да правим опити да ядем зеленчуково пюре (смесвам го с АМ, за да стане по редичко, че иначе му се гади и прави едни физиономии все едно отрова го карам да яде), интересуваме за колко време горе-долу трябва да се постигне пълното заместване на едно хранене. Да отбележа, че до сега сме пили само сокче от ябълка и от череша.
И друго да питам, сега давам пюре от морков и картоф на HIPP като го смесвам с АМ, когато ррреша да разнообразя зеленчука с друг нали не трябва пак така лъжичка по лъжичка да захранвам?, т.е. мога ли да дам цялото пюре от новия зеленчук наведнъж?
Благо даря предварително за отговорите!

Тема Re: ЗАХРАНВАНЕ - Помагайте!нови [re: Биcтpa]  
Автор ЧeтaМодератор (Първа пролет)
Публикувано09.06.06 23:17

Здрасти!
За около 1 седмица става захранването. Следващия целенчук не трябва да го даваш пак така лъжичка по лъжичка, но когато включваш нов зеленчук го прави един по един.
Например ако си захранила с пюре от моркови и картофи и искаш да продължиш с чушка, направи пюре с морков картоф и чушка или пък картоф и чушка и дай цялото. Не захранвай с два зеленчука или две нови храни на веднъж.
Малко объркано го обясних, дано да ме разбереш.

чаша бада

Тема Re: Захранвайте бавнонови [re: Чeтa]  
Автор Kapoлинa (непознат )
Публикувано11.06.06 16:01

Здравейте,
захранвала съм бебе и отдавна, а и по-скоро - най-малкото ми дете и на 1 г. и 8 мес. Четох много, консултирах се също много...
Най-важното е да не се бърза със захранването. И като започване и като прибавяне на нови храни - никой не ви гони - пазете още нежните стомахчета на бебетата! Ако бебето се кърми, то си получава почти всичко/ вкл. и имунитет срещу болести../ трябва му добавяне на желязо, фолиева киселина и витамини. С витамините - внимавайте - то е като торенето на цветята - прекалиш ли стават бели.
Доверявайте се на инстинктите си - майката усеща най-добре за своето дете дали е готово и как реагира на новостите.
Не бива и да изчаквате много - към 8-10-ти месец захитряват и стават по-придирчиви към храната, не са толкова гладни, играе им се и т.н.
Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.