Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:54 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Калиев перманганат?!нови  
Автор nadili (мама везничка)
Публикувано06.06.06 08:00

Питането ми е относно това как се прилага за вагинални промивки, колко често, в какво съотношение? За него чух от приятелки. Иначе гинекологът ми категорично каза да не си правя глупави опити с тялото

Защо го казва?! Да не би да е отровен или де да знам ... затова питам. Някой ползвал ли го е? Иначе той предпочита да си ми изписва разните му там Лактацид, Трихлобактер, Бионсен и др. за промивки. Но на мен не ми помагат. Те са по скоро за профилактика и хигиена.

Владимир - 04.02.06

Тема Re: Калиев перманганат?!нови [re: nadili]  
Автор roya (мама на Емо)
Публикувано06.06.06 09:07

Калиевият перманганат представлява кръсталчета, които трябва много добре да се разтворят във вода. Ако не да на 100% разтворени рискуваш да ти изгори кожата. И то доста болезнено.
Като бебе са ме мили с такова чудо. Веднъж леля ми поизбъзала да ме топне в легена и ми е оставила белег за цял живот. Освен, че съм ревала с дни наред съм получила сериозно изгаряне на дупето.
Трябва МНОГО внимателно да се ползва перманганата, че страшно гори.

Автор Aдpиaнa (:-))
Публикувано06.06.06 12:21

По принцип препоръчват да се правят промивки с калиев перманганат за дезинфекция на рани, вагинално може да се ползва при гъбички, защото облекчава симптомите или за по-бързо зарастване на шевовете след раждане. Не е опасен при внимателна употреба - аз лично съм си правила доста вагинални промивки с него - в някакъв удобен за теб съд сипваш вода и разтваряш добре няколко кристалчета калиев перманганат - разтвора трябва да е бледорозов - колкото по-тъмен е цвета на разтвора, толкова е по-силен и наистина рискуваш да се изгориш с него. Правила съм си промивките веднъж-два пъти дневно и не съм имала проблеми.

Автор pepi6O34 (малко познат)
Публикувано06.06.06 12:47

И аз съм го ползвала. Но трябва да се внимава. Много малко количество се разтваря във вода, да стане наистина бледо-розово. В никакъв случай тъмен на цвят разтвор.
Между другото става и против кървене на венци - нямам развалени зъби или възпалени венци, обаче кървят.
На мен сега само това ми помага. Като си направя разтвора го втривам с четката за зъби за кратко. После се мия с паста за зъби. Е, малко е гадно на вкус, но помага. И не се гълта.

Автор manhattan (бъдеща майка)
Публикувано06.06.06 14:07

Нади, калиевият перманганат е за външни промивки. аз поне не съм чувала да се използва вагинално

като дете имах екзема по ръцете и сутрин и вечер ги топях в разтвор. до китките ми бяха почернели от реакцията. той много гори и изобщо не те съветвам да се промиваш с него

Автор jam (уверено сладко)
Публикувано06.06.06 15:24

ти правиш ли разлика между вагинална промивка и измиване на външните полови органи?

Лактацид, Бионсен и другите подобни продукти за интимна хигиена са за измиване на външните полови органи, не и за вагинална промивка! не ти ги е изписвал гинеколога за промивки, сто процента...

вагиналната промивка се препоръчва да се прави САМО при определени обстоятелства, по лекарско предписание - това не е средство за регулярна хигиена.

Автор jana (...)
Публикувано06.06.06 15:24

Калиев перманганат слагам аз сега на малката защото има някакви гъбички. В 1л. вода се слагат на върха на лъжичката лъжичката няколко кристалчета от калиевия перманганат, така че водата в шишето да стане светло розова.

Тема Re: Калиев перманганат?!нови [re: pepi6O34]  
Автор simara (непознат )
Публикувано06.06.06 16:14

малка вметка-щом венците ти кървят,имаш проблем и само с калиев хипперманганат няма да стане.

Тема Re: Калиев перманганат?!нови [re: jam]  
Автор nadili (мама везничка)
Публикувано06.06.06 22:21

Предполагам, че правя разлика ... Купи си точно тези, които съм написала и прочети, че са И за вагинални промивки. От тези серии има и продукти за външна хигиена, нямах тях предвид естествено.

Владимир - 04.02.06

Автор Tandoori (непознат)
Публикувано07.06.06 23:09

Защо за разнообразние на послушаш лекаря си, вместо приятелките?
Има достатъчно много препарати, които може да използваш за да се отървеш от гъбичките и без да рискуваш да се изгориш. Още повече, че вагиналните промивки като цяло се прилагат в много изключителни случаи. Нормалната флора на влагалището се нарушава от тях защото се отмиват и ценните бактерии, които живеят в организма и след това ставаш пъти по-поддатлив на инфекции.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.