|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пак "изпусната" родилка в Света София
|
|
Автор |
bubulina (член) |
Публикувано | 07.06.06 08:31 |
|
Здравейте момичета. Имах проблеми с дира та затова чак сега Ви пиша. На 30.05.06г. в Света София е приета бременна жена (7ми месец) с високо кръвно. На 4.06 през ноща я намерили паднала в коридора!!! Оказало се, че има кръвоизлив в мозъка (най-вероятно следствие от високото кръвно)! Откарали я по спешност във ВМА където успяли да спасят бебето и двата и бъбрека са дадени за трансплантация.
Това което ме ШОКИРА обаче е! Как е възможно да се стигне до това и състояние, след като е била в "БОЛНИЦА ПОД НАБЛЮДЕНИЕ"???????
Благодарение на "СТРАХОТНАТА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА ЛЕКАРИТЕ" още едно дете е останало без време без майка!
Е написах го и малко ми поолекна
| |
Тема
|
Re: Пак "изпусната" родилка в Света София
[re: bubulina]
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 07.06.06 08:42 |
|
ами аз доколкото разбрах са я приели за изследвания и малко след приемането и в болница се е случил инцидента.не мисля че може така с лека ръка да се твърди, че лекарите са виновни.
аз лично в болницата лежах с млада жена на 20-21 години, която се хранеше мноооооого здравословно, според всички препоръки и все пак била с много високо кръвно за няколко дни и бяха преляли много банки кръвна плазма и бяха и правили и не знам още какви процедури, била постоянно под наблюдение и все пак не успели да го свалят кръвното, на края и направили секцио и бебата се родила в 8 месец, а майката беше вече със смъкнато кръвно.разказвам това за да кажа че не всичко е подвластно на лекарите те все пак са хора и понякога въпреки всичките им усилия може да не успеят да направят нищо.на това съм била свидетел ако някой ми го беше разказал нямаше да повярвам сигурно.Така че нека не обвиняваме просто ей така.
Знам че е в човешката природа винаги да търсим виновен, но понякога така се случва без да има причина.
Само пази боже да не се случва повече.
Елена 10.11.2003Редактирано от Acя на 07.06.06 08:43.
| |
Тема
|
[re: Acя]
|
|
Автор |
bubulina (член) |
Публикувано | 07.06.06 09:02 |
|
Виж тя 5-6 дни е била там. Не е възможно ако е имала проблеми с кръвното (а тя е имала) да не са го знаели. Значи трябва да се внимава повече (да и го мерят често)! Поне аз мисля така.
Преди 8 месеца в Шейново при малко по-различни обстоятелства след нормално раждане (20дни след него) почина племенница на моя колежка! След перфектна бременност и никакви проблеми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Та идеята ми е че лекарите ПОНЯКОГА не си свършват добре работата (просто гледат да им свърши смяната), а нямат право на това!!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
aлбeнaди (take it easy) |
Публикувано | 07.06.06 12:06 |
|
Ох, ужасно наистина... Дано никога, никога никога не се случва това!!!
Иначе аз също лежах в патологиятана Св. София и имаше доста мами с високо кръвно. Те си стояха почти непрекъснато със системи, беше им забранено да стават и да се разхождат (Не знам тази жена защо е станала...), мереха им кръвното по 4-5 пъти на ден и изобщо много ги обгрижваха. И не само тях, ами всички мами в отделението. По 4 пъти на ден се мереха тоновете на бебетата, абе всичко беше под наблюдение. За съжаление не всичко може да се предвиди от лекарите. Милата майчица... и милото бебенце... Много ми е мъчно...
Анна 8.12.2004
София 19.01.2006
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lale_31 (vedra) |
Публикувано | 07.06.06 12:22 |
|
Милата майчица... и милото бебенце... Много ми е мъчно... сЪГласна съ съм с последното мнение, но ние не знаем какво се е слуЧило може възрастта съшо да играе роля, 40 год
дано наистина не е лекарска грешка
| |
Тема
|
[re: lale_31]
|
|
Автор |
bubulina (член) |
Публикувано | 07.06.06 15:08 |
|
Мислите ли, че някой ще тръгне да проверява дали е така т.е. лекарска грешка или не?!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
simna (минаващ) |
Публикувано | 07.06.06 16:37 |
|
Какво може да прави в коридора през нощта?! Ами ако е имала проблем с позвъняването на акушерката от стаята, а е била сама, или другата жена е спяла........
| |
Тема
|
[re: lale_31]
|
|
Автор |
manhattan (бъдеща майка) |
Публикувано | 07.06.06 17:07 |
|
освен възрастта, в официалното съобщение присъстваше и фактът, че жената е имала мозъчен аневризъм, което е доста по-различно от високо кръвно налягане. той е бил причина за смъртта и. това не е опит за оправдаване на болницата, а само споделям информация...
дано поне малкото момиченце се пребори за живота си, 800 гр. е било при раждането.
| |
Тема
|
[re: simna]
|
|
Автор |
Heмиpницa (мама на Стефан) |
Публикувано | 07.06.06 20:50 |
|
Мисля, че става дума за същото бебе...
Журналистите търсят сензация във всичко по доста странен начин.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jam (уверено сладко) |
Публикувано | 07.06.06 23:08 |
|
bubulina, инсултите стават за секунди. ти как си представяш лекарската грижа, която да е в състояние 24 часа в денонощието да следи нон-стоп пациентката, за да "хване" инсулта? това може да стане само, ако тя е била в реанимация, вързана към монитори на сърдечната и мозъчната дейност. а и дори да беше вързана към такива монитори - инсултът не може да се предотврати.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|