Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:41 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Преносване?нови  
Автор happy_mama (усмихната)
Публикувано03.06.06 22:17

Обръщам се към майчетата, които са преносвали...

Как мина раждането при вас? На кой ден стана спонтанно или ви го предизвикаха?

Освен запис на тонове - други изследвания правиха ли ви?

Изобщо как се чувствахте в периода от термина до появата на бебчо?

Аз преносвам трети ден. На 36 г. съм. Много съм притеснена...
Първото ми дете е родено на термин, второто - 3 дни по-рано...

Редактирано от happy_mama на 03.06.06 22:22.

Тема Re: Преносване? [re: happy_mama]  
Автор anakin (минаващ)
Публикувано03.06.06 23:19

Здравей: happy_mama
И моят термин беше за 27 март, а то се роди на 31 март с предизвикано раждане.Като че ли нямаше никакво намерение да излиза, докато не го предизвикаха. Първото ми дете и аз го родих на термина, второто го преносих.Аз съм на 37 години и го родих нормално, без никакви шевове, разликата между двете раждания беше 11години .Чувствах се страхотно след раждането, като най-щастливата майка, нямах никакви болки.
Искам да ти кажа да не се притесняваш, всичко ще е нормално

[imagе]http://b1.lilypie.com/inZbp3/.png[/image]

Любомир - 02.12.1994г.

Тема Re: Преносване?нови [re: happy_mama]  
Автор Heмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано03.06.06 23:45

Аз преносвах 5 дена, на 30 години съм, родих миналата година.
Освен слушане на тоновете не са ми правени други изследвания.
Чаках до последно контракциите и не позволих предизвикано раждане или секцио поради тесен таз. Бях много спокойна и на 5-тия ден през нощта усетих, че ще раждам. Станах в 3 часа и се къпах цял час и се подготвих за болницата. В 11 на обед контракциите станаха регулярни на 5 минути и чак тогава мъж ми ме закара в Майчин дом.
Спокойно, мила. Разхождай се, почивай си и всичко ще бъде наред.

Автор little.monkey (мама)
Публикувано04.06.06 13:26

Аз преносих 4 дни, като през тези дни не съм ходила въобще нито на тонове, нито на прегледи. Сега си се чудя на акъла загубен, ама....

Бебето тръгна само 1 ден преди да ми предизвикат раждането. Обаче имах точно 1 шепа води, поне толкова изтекоха, пък като отидох в болницата, казаха че са ми изтекли...освен това плацентата ми беше станала като прогоряла..чудеха се сума време дали е цяла, едни парчета се мотаеха на всички страни

Тема Re: Преносване?нови [re: little.monkey]  
Публикувано04.06.06 14:00

ле-ле, блазе ти за спокойствието...

Аз хич не съм спокойна, особено като четох за рисковете....

Но вчера четох 2 подобни теми в bg-mamma и малко се поуспокоих. Изглежда, че около 30% от майките преносват...

Пишеше в една статия, че ако има мекониум в околоплодните води - това е сигурен признак за страдание на плода. Чудя се, ако само мерят тоновете как ще знаят цвета на водите, тяхното количество или пък състоянието на плацентата. Затова питах дали има и други изследвания. Или може би започват да ги правят след седмия ден като те приемат в патологията?!

Благодаря на писалите за успокоителните думи!
Ще се радвам ако и други другарчета по съдба споделят опит.

Поздрави!

Автор Heмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано04.06.06 15:14

Има една приказка - спокойна бременна, спокойно дете. Важи при мене с пълна сила. Ти не раждаш все пак първото си дете. Да, знам - всеки път е различно.
Все пак - такива черни мисли - "ама сега какво, ама как, ще го бъде ли?!" само хабят излишни нерви. Спокойствие и силна храна

Всичко ше бъде наред!

Редактирано от Heмиpницa на 04.06.06 15:22.

Тема Re: Преносване?нови [re: Heмиpницa]  
Автор sarabia (новак)
Публикувано04.06.06 15:24

Аз родих 1 седмица преди термина предизвикано.Доктора каза още в началото на 9 месец че плацентата ми е остаряла и плода страда.На друг лекар не съм ходила за друго мнение.Родих много трудно.Дали съм постъпила правилно.Ако има тук други,минали по този път,нека споделят.

Автор r-aqua ()
Публикувано04.06.06 18:48

Моят термин беше 29.11.,на 1.12. ме вкараха в "Патологията" на Св.София,щото се чудиха и умуваха над решението за какво да е раждането-имам високо късогледство,уж! тесен таз, плода го гледаха,уж! че бил недоразвит(ние с таткото хич не сме от едрите!),а аз по техни изчисления преносвам...Ходи им обяснявай, че при цикъл на 35дни е невъзможно да са им верни изчисленията....И така след ден нерви се разписах на собствена отговорност да си изляза и сина ми се роди съвсем нормално (за 7-8 часа),с един шев, на 6.12.-точно толкова дни разлика от термин,колкото и цикъла ми е по-дълъг!А там само ми слушаха тоновете и ме гледаха на видеозон.Но иначе се нагледах на едни цигански истории....

Тема Re: Преносване?нови [re: r-aqua]  
Автор jane1 (непознат)
Публикувано04.06.06 21:01

Точно и аз за това си мисля през цялото време - при нередовен цикъл и мъгляви спомени от първия ден на последната менструация... която е била преди нам си колко си време... за какъв термин говорим изобщо?

Разбира се, има хора, които са като часовник и които си имат календарче за тази цел, ама... кат не сме от тях?! (Между другото и аз няколко месеца преди да забременея си водех стриктен календар на цикъла и после изведнъж рязко престанах... - каква ирония...) Но от друга страна, нали и видеозона си определя някакъв там термин... който според мен би трябвало да е по-реален, защото се базира на видимото развитие на бебето...

Тема Re: Преносване? [re: jane1]  
Публикувано04.06.06 21:30

Уф, бе от всичките ми бременности - за тази съм най-сигурна кога ми е бил първия ден от последната менструация, дори с точност 2-3 дена знам и зачеването...
Цикълът ми е 26-27 дена - почти по часовник.

Според калкулатора на bg-mamma обаче би следвало да го усетя за пръв път най-късно на 11 януари, а аз като разрових видях, че на 16 ян. съм се похвалила - ако помните се терзаех, че не го усещам - бях се приготвила още по коледа като мислех, че щом е трета бременност - няма начин да не го усетя по-рано.

Та ако някой знае как се определя термин според първото движение?

Уж иначе все си отговаряше на седмицата...

Та така....

А първата бременност - толкова бях завеяна и неориентирана, че всъщност разбрах за нея едва в 10-та седмица - определено според размера на бебето на ултразвука. И точно пък това бебе се роди на термин - само си тръгна - нормално раждане...мъничко - 2900 г. Че като взеха да ме питат - ама сигурна ли съм за термина, малко било незряло....побъркаха ме

Сега е почти на 8 - съвсем нормален за възрастта си.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.