Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:25 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТнови  
Автор loreta_27 (новак)
Публикувано02.06.06 12:48

Момичета какви може да са последствията за плода при изживяни от майката отрицателни емоции и силен стрес. Може ли това да доведе до някакви аномалии за плода. Направо ще се побъркам от мислене. Резултатите ми от скрийнинга още не са излезли. Наистина много ми се събра напоследък и в професионален и личен план. Имам ч-вото че ще се побъркам. Постоянно ми се плаче и изобщо имам адски много проблеми...

Така го исках това бебче, а ето че сега дори за миг не мога да се отпусна и насладя на хубавите моменти...
Моля Ви посъветвайте ме как да се справя..

Тема Re: РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТ [re: loreta_27]  
Автор little.monkey (мама)
Публикувано02.06.06 13:04

Мисля че не трябва да се притесняваш - едва ли някой изкарва в пълно спокойствие 9 месеца. Аз лично още 2рия месец имах страшно неприятни емоции и бях под голямо напрежение. После към 7мия пак изкарах кошмарна нощ всичко ми е било свито и много нерви. През другото време също е имало моменти такива. Но всичко е наред. Чувала съм само че ако си по-спокойна през бременността, детенцето ти като се роди ще плаче по-малко и ще бъде по-спокойно...ама дали е така няма гаранция.

Тема Re: РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТнови [re: little.monkey]  
Автор loreta_27 (новак)
Публикувано02.06.06 13:17

Толкова ми се иска да си права...
Благодаря ти за окуражителните думи! Не знам как да се преборя със себе си. Казвам си не трябва да ти пука ще го побъркаш това бебе... и докато го кажа и избухвам в нов плач свивам корема за да спра... НО не се получава

Тема Re: РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТнови [re: loreta_27]  
Автор kokosh4ica (myteshta)
Публикувано02.06.06 13:43

Здрасти!

и аз като little.monkey съм чувала, че майката като е спокойна и бебока ще бъде, но гаранция никой не дава.
Ти все пак се опитай да приемаш нещата по-спокойно и не се връзвай толкова. Стреса даже и в нормално състояание не е полезен в голями дози!
Аз се успокояавам гледайки дестки каталози- не че мога да си позволя да си купя нещо, но поне забравям за околния свят!
А за рева може да са виновни (както и за всичко останало) хормоните!
Хайде, умнта и горе главата!

Автор kalli (kalinka)
Публикувано02.06.06 13:47

Много често бременността не е така розова, както си я представяш...И при мен беше горе-долу така първите 4 месеца. И аз, като теб, чаках и преживях много, преди да забременея...

Понякога хормоните през бременността бушуват повечко и нервичките и сълзите също са повечко.
Спокойно!
Няма да има последствия за бебето.
Ама просто се опитай да бъдеш малко егоист и се стегни. Плачи, като ти се плаче, но гледай да си малко над нещата и се опитай да не се нервираш за глупости.
Изживявала съм го и знам, че можеш. Стига да поискаш!
Но ако продължаваш със силния стрес и в по-късн бременност, няма как да не се отрази на бебчо.
Така че...стискай зъби и малко по-спокойно

Тема Re: РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТнови [re: kalli]  
Автор loreta_27 (новак)
Публикувано02.06.06 14:01

Твоя синеок сладур и всички сладки бебоци тук са истински стимул да се стегна...

Наистина тази безтегловност, в която съм изпаднала трябва да свърши!
Благодаря за подкрепата!

Автор kalli (kalinka)
Публикувано02.06.06 14:25

Много добре те разбирам, честно казано.
Наистина трябва да се стегнеш, доколкото е възможно.
Трудно е, но пък иначе ще се чувстваш по-зле.
Само не си го набелязвай това като проблем и не мисли, че е ненормално да се чувстваш така.

Аз понеже бях в Проблемно забременяване и преживях доста мъки за година и половина , все си мислех, че бремеността е един 9месечен рай.
После, като забременях, имах моменти, в които дори исках да го махна-толкова бях зле

Важното е бремеността да е нормална и детето да е здраво.

Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано02.06.06 14:47

И аз бях така. През първата бременност имах ужасно много работа и нито за миг не успях да си почина, да сенасладя на бремеността и буквално от работа отидох да раждам.
През втората бременност имах страхотни проблеми и от лично и от професионално естество. Септември 2005 беше един от най-кошмарните месеци в живота ми. Всеки ден ревях почти целодневно, поради пълната безизходица, в която се намирах. Но истината е, че нещата не бяха толкова драматични, колкото аз си ги представях. Просто хормоните допълнително придават някаква тежест на проблемите и общо взето от мухата правиш слон. Но това няма значение за теб, защото ти си го преживяваш тежко, а това, доколкото съм чувала вреди на бебето. АЗ също бях притеснена как ще се отрази това на втората ми дъщеря... Е, София я преносих, противно на всичките ми очаквания и тя е най-спокойното бебе което познавам. Спинка си, папка си, гука си и мноооого рядко реве.

Не знам какво да те посъветвам. То е ясно де - грижи се повече за себе си!!! Това е.

Анна 8.12.2004
София 19.01.2006

Тема Re: РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТнови [re: kalli]  
Автор loreta_27 (новак)
Публикувано02.06.06 14:55

и аз идвам от другия клуб...
и аз с притеснение ще ти споделя, колкото и да ме е срам, че и на мен ми минаваха такива мисли до последния възможен ден от 3-я месец..
Просто УЖАС! Все едно тези хормони са ми изпили мозъка и аз не мога да овладея положението

Тема Re: РЕВ, РЕВ... И БРЕМЕННОСТ [re: loreta_27]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано02.06.06 16:01

Не се притеснявай за бебето. Ако му вредиш ще ти го върне тъпкано

Сега сериозно. Моята бременост беше ад - толкова работа, нерви, недоразумения - просто се чудя сега как съм оцеляла. Бебето тръгна през нощта иначе сигурно щеше да ме хване на работа.
За сметка на това сега си имам прекрасно, слънчево момиче, по-контактно отколкото даже ми се иска. Е, първите месеци доста си порева започвайки от първия ден, но за това си има различни обяснения по книгите.
Така, че не се притеснявай за бебо, а просто си се гледай теб - реве ти се - ревеш.
За мен важното е как ще го закърмиш в не- и прекия смисъл.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.