Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:58 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Неочакванонови  
Автор Apocalyptic City (непознат )
Публикувано31.05.06 12:14

ми отече венецът от зъб. Трябва да спадне, за да го лекувам. Какво може да се направи, тъй като бременните не можем да пием лекарства, нали. Някакви бабешки илачи или какво? Благодаря предварително.

Тема Re: Неочакванонови [re: Apocalyptic City]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано31.05.06 12:17

Аз те съветвам да отидеш на зъболекар. Ако не ти личи, кажи му че си бременна за да се погрижи. Недей да опитваш бабини девитини, за да не стане още по-лошо.
Пиши как се чувстваш след прегледа...

Тема Re: Неочакванонови [re: Nasinda78]  
Публикувано31.05.06 12:22

Ама аз отидох на зъболекар, моя си, но тъй като не може да се вземат лекарства, тя ми каза, че ще изчакаме да спадне отокът и тогава ще го отвори, тъй като изглежда здрав, но трябва да се провери надолу какво е състоянието. Тя си ми е зъболекар от сто години, знае ми положението.
А зъбът даже не знам кой, тя казва, че е мъдрецът, но нито боли, нито нищо. Просто за по-бързо спадане на отока питам, а не да се тровя, естествено. Чувала съм за сини сливи, че се слагали на зъба, ама сега отде да ги търся. Както и да. Аз съм в средата на шестия, така че вече малко ми личи хи-хи.

Редактирано от Apocalyptic City на 31.05.06 12:23.

Автор veverica (горска)
Публикувано31.05.06 12:36

Ще ти кажа бабешкия лек за зъби и венци, който аз знам... Значи - подправката карамфил - смила се на прах... примерно, в кафемелачка (само да знаеш, че за вечни времена после се запазва миризмата ) После слагаш от прашеца на болното място... получава се нещо като изтръпване - има обезболяващ и антисептичен ефект. Така съм си лекувала много пъти възпаление на венците от растящ мъдрец, примерно... когато зъболекарят нищо не може да направи. Само гледай да не го гълташ този карамфил много... едва ли е фатално, но за всеки случай

Луд умора няма

Тема Re: Неочаквано [re: veverica]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано31.05.06 12:38

Ако си сигурна, че отвътре е гной освен сини сливи можеш да положиш домат или маслина. Пробвай поне това няма да ти навреди?

Тема Re: Неочакванонови [re: veverica]  
Публикувано31.05.06 12:40

Благодаря ти. Имам карамфил, ще си счукам едно - две, ама много мирише бе, приятно, но силно. А отокът ще ми спадне ли?

Nasinda78, хич не знаем какво има вътре, зъболекарката ми казва, че коренът може да е болен и да гнои, но иначе зъбът отгоре си е идеален, не ме боли, беличък си е. Знам ли какво е, естествено, щом има оток, това е някакъв възпалителен процес, няма какво друго да е. Просто малко като бито маче ще съм в лицето, но тя (зъболекарката) ми каза, че бързо ще спадне, след като вече се е издуло.

Редактирано от Apocalyptic City на 31.05.06 12:43.

Автор veverica (горска)
Публикувано31.05.06 12:44

Надявам се да спадне... При мен ставаше дума не чак за голям оток, но все пак за силно зачервен и болезнен венец.
Пропуснах да уточня, че съм го правила на няколко пъти това, докато бях бременна... нямаше проблеми - не че това доказва нещо, де... Казвам ти го, защото повечето билки и подправки все пак съдържат доста силни вещества - затова наистина внимавай да не го поглъщаш много :) Но наистина много помага... отначало е малко неприятно усещането, но бързо ще получиш облекчение :) Дано помогне и при теб...
А че мирише - факт... едно време в Османската империя, като идвали посетители при султана, ги задължавали да дъвчат карамфил преди аудиенцията, за приятен дъх

Луд умора няма

Тема Re: Неочакванонови [re: veverica]  
Публикувано31.05.06 12:53

Е, не е чак толкова голям отокът, но аз си го виждам. Мисля, че няма да е проблем, няма да погълна много, защото аз ще си счукам малко, 1 зрънце, не вярвам нещо да стане, а ивсе пак това е вид подправка, така че все едно ми е в храната. От 1 зрънце какво ще стане? Нищо според мен.
Благодаря.

Автор veverica (горска)
Публикувано31.05.06 12:58

И аз мисля, всичко ще е ок При мен нямаше проблем и помогна... а тези неща главно като презастраховане ти ги писах - иначе съм чела, примерно, че индийското орехче в големи количества било токсично, но за карамфила нищо подобно не знам

Луд умора няма

Автор loreta_27 (новак)
Публикувано31.05.06 13:04

Бих те посъветвала да си купиш Сандрин от аптеката и да се нажабуриш с него. Скоро и аз имах проблем с мъдреца и ме болеше много освен че се беше надул и се оправих така.

[url=http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/HxhEp3/.png[/img][/url]

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.