|
Тема
|
Как давате смектата
|
|
Автор |
Льoня (понякога) |
Публикувано | 21.05.06 14:37 |
|
ентерол и др.п. лекарства - прахчетата, които се разтварят във вода и са гадни на вкус. Смесвате ли ги с нещо, овкусявате ли, като количество и т.н. Аз досега безуспешно пробвах с вода, със сок, със сладко, с мед, даже с шоколад само да надуши нещо, и категорично отказва.
На две години и два месеца сме.
| |
|
1 пакетче смекта разтварям в 80 мл вода, вкуса му не е толкова лош. Пие се около 30 мин. преди ядене. Ентерола го разтварям в супена лъж. с вода, бъркам малко /с обратното на др. лъжица/ и хоп в устата без много обяснения - той мирише гадно, но е подсладен и на вкус се понася. Сладките неща не се препоръчват когато има проблем, изискващ употребата на Ентерол и/или Смекта.
| |
|
да де, тези 80 мл. (примерно) как биват изпити при вас защото славена категорично ми отказва.
ясно, че сладкото не е препоръчително. просто се чудя как да й пласирам лекарството...
| |
Тема
|
Re: Как давате смектата
[re: Льoня]
|
|
Автор |
mishe (нетърпеливка) |
Публикувано | 22.05.06 11:04 |
|
аз разтварям в минимално количество вода, гушвам младежа в мен, така че да е полегнал и го давам с помощта на спринцовката от нурофена. Понякога буйства, но гледам да действам бързо, за да преглътне наведнъж.
| |
Тема
|
[re: Льoня]
|
|
Автор |
Чeтa (Първа пролет) |
Публикувано | 22.05.06 11:39 |
|
Със спринцовка. Отварям устата и пръскам, като гледам да не е в посока към гърлото, а към едната буза.
Ако не плюе, това е начина. 
чаша бада
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Льoня (понякога) |
Публикувано | 22.05.06 12:59 |
|
това за спринцовката е добра идея, 10х . Аз вчера взех няколко сашета ентерол, разтварях точно в минимално количество в една супена лъжица и бам в устата. е, плюе и прави циркове, но все пак и нещо влиза! като лежи, е по-лесно
| |
|
|
|
|