Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:26 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема АНКЕТА - ОТНОСНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МАЙЧИНСТВОТОнови  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано11.05.06 22:44

Здравейте девойки!
Тъй като вече се отвори дума да се пусне протесно писмо до министъра на Социалните грижи г-жа Масларова, относно ниското майчинство, което в момента е равно на минималната работна заплата предлагам:
Всеки, който е заинтересован да напише доводите си, за да може да съберем мнения и да разговаряме с адвокат.
Приемаме и критика, така че не се жалете, а споделете.
И естествено дали заставате твърдо зад позицията, която ще дадете, за да може след това да се подпишете под писмото.
Мисля, че е крайно време да вземем нещата в свои ръце!
Ако идеята ви се струва добра, можете да пуснете подобна тема и в бг-мама, за да застанат повече майки зад идеята.
Ваш ред е...............

Тема Re: АНКЕТА - ОТНОСНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МАЙЧИНСТВОТОнови [re: Nasinda78]  
Автор JEDNA (непознат)
Публикувано11.05.06 23:14

Заставам твърдо до теб и се надявам всички майки да го направят, защото ние сме тези кдито отглеждаме гражданите на тази държава-нейното младо поколение.Крайно време е да напомним на държавата за това и да напомним че децата са най важни и ние не искаме да бъдат закърмени в мизерия.
Подкрепям идеята и моето лично възмущение е факта,че минималната работна заплата за един човек е 160лв. и за майка с дете-също.Къде в случая е насърчаването на раждаемостта?принизени сме до нивото на най ниско платения работник с дете в ръце!да приложим най пестеливата сметка за отглеждането на едно бебе за 1 месец!за да не сме голословни.ПИШЕТЕ КАКВО МИСЛИТЕ!

Редактирано от JEDNA на 11.05.06 23:16.

Автор new* (непозната)
Публикувано12.05.06 00:03

Тази стъпка, ако има въобще такава, ще даде оптимизъм на майките с едно дете, да си родят още едно. Защото децата се гледат, освен с любов и с пари. И много семейства имат желание за второ дете, но не им стиска да се подложат на такова изпитание, пред мрачната финансова картинка, която им се очертава.

Автор happy_mama (усмихната)
Публикувано12.05.06 09:10

Според мен е по-добре да се иска 90% от последния осигурителен доход да се плащат по-дълго от сегашните 135 дена - например 6, 9 или 12 месеца - с оглед на кърменето - поне 6 месеца. Така ще се стимулират работещите майки. Също майките ще се научат да не се съгласяват на договори върху ниски заплати и пликчета под масата.

Простото увелчаване на майчинството, ще доведе до това, че някои ще го превърнат наистина в бизнес, то не че сега не е така...

Автор Evita (мама)
Публикувано12.05.06 09:17

Здравейте!

Твърдо заставам зад Вашата инициатива!
Доводът и причините са много ясни: за всички е ясно, че нашата социална система е тип "взаимопомощ". От вноските, които ние плащаме в момента, се плащат пенсиите на нашите баби, дядовци, майки и бащи.

Обаче:

Не е нормално според мен, работодателят ми и аз да плащаме осигуровка върху максималния осигурителен доход (който в момента е 1400 лева) и в следващия момент да получа обезщетение 160 лева

Аз дори съм съгласна да подпиша декларация или каквото там трябва, че се отказвам от осигуровки - за пенсия, здравни и т.н. Така или иначе като отида на лекар, винаги плащам....

Тема Re: АНКЕТА - ОТНОСНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МАЙЧИНСТВОТОнови [re: Evita]  
Автор pinkiwinki (член)
Публикувано12.05.06 10:08

Твърдо заставам зад идеята. Подигравка е да се стимулира раждаемост със сума, равна на МРЗ. Нали в крайна сметка не е важно само да се роди едно дете, а да се отглежда, възпитава, ограмотява от малко и най-вече - храни пълноценно. При цените, които виждаме на етикетите по рафтовете с бебешки храни и високите разходи, които плащаме за консумативи, престъпление е да смятат управляващите ни, че с подобни подаяния можем да се справим и да мислим за повече деца. Къде отива нацията ни - все по-надолу! Дали може да си представи г-жа Масларова или някой от обкръжението й какво значи да се грижиш за дете с помощ от 160 лв. Крайно време е да насърчите младите семейства да раждат, и то не чрез еднократни помощи и скалъпени обещания, а с превръщането им в реалност.

Автор chibopis (писанче)
Публикувано12.05.06 10:11

Изцяло съм- за такова увеличение.Много по-удачно е да е голям процент от заплатата на майката, която е получавала преди раждането и за не работещите да е над минималната!!!!Успех в начинанието!!!С вас съм!!!

Автор NikiFin (videnie)
Публикувано12.05.06 19:45

На много места по света майчинството е равно на минималната работна заплата. Дори е по-ниско в някои случаи. Аз съм за увеличаване и на мин раб заплата и на майчинство. Но да си призная тази анкета според мен няма да даде резултат - безсмислена е. Няма какво да се лъжем - положението в БГ е такова, че всеки сам трябва да се оправя. Другия вариант е гражданска война. Анкетки, подписки и т.н. са безгласен вик.

Тема Re: АНКЕТА - ОТНОСНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МАЙЧИНСТВОТОнови [re: Cтpeйнджъp]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано12.05.06 20:42

верно е за детските. Тук в Дания се падат на месец около 270 лв. Предостатъчно за посрещане на ежедневните бебешки нужди. Е няма да стигнат да купиш най-скъпата количка или разни глезотиики, но спокойно едно бебе се издържа с тези пари. За майчинските да не казвам колко са, че ще разваля настроението на хората съвсем

Автор Cygnus (уверена)
Публикувано13.05.06 06:55

Абе мацки, не мислите ли, че с едно увеличение на майчинството тези пари пак от нас ще ги вземат (и от нашите съпрузи), че и няколко пъти ще ги вземат, щото има едни други дето само това чакат. Аз не искам държавата да ме стимулира да създавам деца, но нека поне не ми пречи. Досега нито ми е помогнала в нелеката борба за дете нито очаквам да ми помогне с нещо. По-добре е тези пари да се дадат за по-качествено майчино и детско здравеопазване, образование , социална среда, гарантиране на сигурност в доходите ни - все неща дето хич ги няма в момента, а те са основната причина работещите хора да се въздържат от раждане на второ и трето дете, че някъде и едно дете. Едва ли 40-50 лева повече на месец ще решат проблема с отглеждането на детето. Това по-скоро ще е опит за лечение на симптома, а не на заболяването и ще доведе до обратен резултат и то не точно там, където трябва.

Редактирано от Cygnus на 13.05.06 07:27.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.