Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:10 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема МАЙКИ НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ПО-ДОБЪР!нови  
Автор JEDNA (непознат)
Публикувано12.05.06 15:37

Участвайте в темата АНКЕТА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МАЙЧИНСТВОТО на nasinda 78.Покажете че ви има и искате да направим нещо за децата си а не само да недоволстваме и да не правим нищо по въпроса!

Тема Re: МАЙКИ НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ПО-ДОБЪР!нови [re: JEDNA]  
Автор Heмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано12.05.06 16:00

Не знам защо се пълни 1-ва страница с излишни теми, като си има анкета.
Не си мислете, че ще направете нещо с писмото си до Масларова.
Нищо не зависи от нея и от жалките ни министри.
Има си договореностти с МВФ и Брюксел.
Колкото се чу превенцията за фолиева киселниа и спина бифида.
Всяко чудо за 3 дена в БГ.
Писала съм писма до националната преса и ТВ, до президентството,
до МЗ, да не кажете че не съм писала!
Айде, пожелавам Ви успех. Аз съм песимист, мен не ме барайте.

Тема Re: МАЙКИ НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ПО-ДОБЪР!нови [re: Heмиpницa]  
Автор JEDNA (непознат)
Публикувано12.05.06 16:28

всеки има право на своето мнение,но надеждата умира последна.А сам глас е глас в пустиня.Да не прозвучи като напразна надежда,но имаме подкрепата на важни личности,чието име е малко рано да споменаваме.Първата крачка трябва да е наша!

Редактирано от JEDNA на 12.05.06 16:31.

Автор mama reni (член)
Публикувано12.05.06 16:39

По въпроса с подобряване качеството на живот на децата ни, пък и нашия собствен, мога препоръчам само едно нещо - ПОВЕЧЕ БАЧКАНЕ И РАЗУМНИ ИНВЕСТИЦИИ. Не очаквам нищо от държавата, защото тя няма от къде да го вземе, или ако све пак намери от къде, ще бръкне преди това в моя (и не само) джоб. Не си осигурявам въобще за майчинство, понеже съм самоосигуряваща се и имам такава възможност, и ако, дай боже, имам второ дете както сме го планували, няма да вземам майчинство, но пък ще имам достатъчно други вложения, така че да мога/можем да издържаме децата си на нормално ниво.

Тема Re: МАЙКИ НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ПО-ДОБЪР!нови [re: mama reni]  
Публикувано12.05.06 16:50

А, това го подкрепам на 1000% /няма грешка в нулите/.
Но все още рядко се среща такова мислене и няма нагласа за него. За съжаление.
Манталитет бе, на инч не може да го мръднеш.

Боже, известни личности в БГ?! Смяхххххххххххххх..............
Ох, занимавам се с реклама и ПР. Наясно съм за кое иде реч.
На бас се хващам, че три дена след като излъчат
репортажа ви по бТВ /примерно/ и всички ще са забравили за какво става дума.

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано12.05.06 16:59

Нека го увеличат, тогава вече циганките съвсем ще превземат болниците

Не знам защо си мислите, че Държавата трябва да ни гледа децата? Това е помощ, която се дава на майките, ако сметнете тия 160 лв. покриват основните нужди по децата- памперси, храна, козметика. Какво повече да искам? Да ми дадат пари и за маркови дрехи или детегледачка?
Не, благодаря, не искам увеличние на данъците и осигуровките, за да ги дадат после на някой, който си клати краката ...

София 1г. 8м.

Тема Re: МАЙКИ НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ПО-ДОБЪР! [re: Пиcaнa]  
Публикувано12.05.06 17:22

Идеята е майчинството да е % от заплата, на която се осигуряваме.
Само дето повечето работодатели осигуряват на 200 лв. работниците, а другите парички ги дават в пликче или други материални бонуси. Няма нагласата за инвестиции за бъдещето, а темата кредитиране като висок рисков фактор не ми се повдига даже.

Аз мога и химикалки да сглобявам и пликове да лепя за жълти стотинки, но да не разчитам само на едното майчинство докато съм вкъщи. Интересен е извода според едно британско проучване сме на последно място по мотивираност на работното си място. Все чакаме на държавата да ни оправи.....ама социализма свършиииииии! То и германците си се кефят дето им дават парички, ако са работили няколко годинки и после рахат. Сега такова пищене се чува от север, че им е скапана социалната политика....

Автор Acя ()
Публикувано12.05.06 17:59

ми как няма да е така.на нас все някой ни е длъжен.....вчера си говоря с една приятелка и тя роптае, как трябвало да има повече късмет и ръка някой да и подаде за да си намери хубава работа и да изкарва повече пари, ама не казва че освен голото си висше тя няма никакви други квалификации.нито знае език, нито знае да чертае, боравенето и с компютър е на едва ли не примитивно ниво, иначе някой да и подаде ръка е на какво основание?нямала мотивация мързи я да учи език....ами съжалявам, аз ли да и я дам, аз имам кого да мотивирам.
на края аз питах и в другата тема колко пари дават в другите страни на майките да си гледат децата?
съгласна съм че ще е хубаво майките да взимат обезщетение за гледане на дете като процент от заплатата им преди излизане по майчинство, само че и това си има две страни, както написах там.
нещото обаче което ме възмущава е защо се пълни клуба с теми по един и същи въпрос, като да се върне темата на първа страница е достатъчно да се пусне мнение в нея.явно обаче няма кой знае какъв интерес.
а за подкрепата от известни личност спука ме от смях.

Елена 10.11.2003

Автор JEDNA (непознат)
Публикувано12.05.06 18:06

Май някои забравят че София не е България.Все още са малко хората които могат да си позволят да се самоосигуряват!Не става дума за подкрепа и съдействие от важни хора от тв.ефира а от управляващите ни.и не става въпрос държавата да ни гледа децата а да помисли повечко за тях така както полага усилие за интеграция на малцинствата и по-високи пенсии а само ние майките си траем и никой не ни брои за хора.знам че вярата ни в по-доброто бъдеще ни е много погазена с годините и сме си свикнали да живеем под диктат, но все си мислех че малко смелост и воля е останала в тези които дават нов живот

Редактирано от JEDNA на 12.05.06 19:30.

Автор Acя ()
Публикувано12.05.06 18:16

помощ от политици ха-ха-ха абсолютни глупости.ти си много ама много голям оптимист.
пенсионерите както отбелязах са работили и са си осигурили парите доста одавана, това че ситуацията стана такава не е по тяхна вина.
единственото нещо което е във подкрепа на исканията на майките е че плащаме данъци и осигуровки, както и осигуровка за бременност и гледане на дете, която не знам дали е процент от заплатата, но ако е така е нормално обезщетението за гледане на дете да е на базата на процент от заплатата на жената.

Елена 10.11.2003

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.