|
Тема
|
Упражнения за бременни
|
|
Автор |
deeper_m (непознат) |
Публикувано | 10.05.06 21:59 |
|
Здравейте,
Някой би ли препоръчал комплекс упражнения, които мога да правя по време на бременност.
За ходенето знам, но нямам особено време, а като походя малко повече се измарям доста
Благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: Упражнения за бременни
[re: deeper_m]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 10.05.06 22:14 |
|
Точно днес четох материали по темата в bg-mamma:
Аз лично си възстанових фитнеса в 5тия месец, защото дотогава повръщах, но се оказах много несериозна.
Смятам с втората бременност да тренирам повече
Успех!
| |
Тема
|
[re: deeper_m]
|
|
Автор |
iva78 (гъба Пънчушка) |
Публикувано | 11.05.06 09:02 |
|
Имам една касета, ето тази , която вече не ми трябва.
Ако си от София мога да ти я дам (да ти я подаря)
ДЕЯ 30.12.2004
ДИМИТЪР 17.06.2003
| |
Тема
|
[re: iva78]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 11.05.06 11:29 |
|
Ефективна ли е тази касета?
Ние правим планове за второ скоро
и се чудя дали има смисъл от нея
| |
|
ако имаш интерес в майчин дом софия се провеждат такива упражнения и мога да ти дам кординати
| |
|
Благодаря ви много мили мами!
За съжаление съм на хиляди километри от Сф. Иначе с удоволствие бих се възползвала и от касетата и от упражненията в Майчин дом.
Поздрави на всички
| |
Тема
|
[re: kalli]
|
|
Автор |
iva78 (гъба Пънчушка) |
Публикувано | 12.05.06 10:31 |
|
Мииии......незнам...
Не бях много упорита в правенето на упражнения.Иначе е хубаво щото се раздвижваш, има и упражнения за дишане по време на раждането.
Ти кажи само, че си бременна пък от мен касетата 
ДЕЯ 30.12.2004
ДИМИТЪР 17.06.2003
| |
|
Колкото и да си далеко все има място, където да можеш да правиш разходки сред природата. От тях по-полезно няма да откриеш. Като забременях лекарката ми каза ако смятам да ходя на фитнес да внимавам с натоварването на малкия таз - т.е. никакво колело, степер или пътека. Да стоя и да мятам гири наляво и надясно или да тегля разни железа не виждах смисъл и се отказах, защото неправилно правените упражнения могат само да доведат до усложнения. Аеробика е изключено да правиш - не трябва да подскачаш и да се тръскаш, с каланетиката трябва да избягваш упражненията за корем и другите да ги правиш с по-малки серии от останалите. За пилатес и йога не мога нищо да кажа, защото с тях не съм запозната.
Моят съвет е ходи по-чести сред природата и не се натоварвай много. Усетиш ли се уморена спри и си почини. А и времето е прекрасно - възползвай се.
Лека бременност и бъди здрава!
| |
|
|
|
|