Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помогнете ако сте се сблъсквали със същия проблемнови  
Автор manika75 (мама на Алекс)
Публикувано28.04.06 11:13

Здравейте!Знам, че въпросът ми не е точно за този клеб, но ако някой от вас се е сблъсквал с този проблем ще се радвам ако го сбодели с мен.Детенцето ми е на 3г, а преди няколко дни забелязах подутина на гушката-вратлето.Днес го заведох при лекаркятя му.Опипа мястото,каза,че е подут и твърд лимфен възел.Изглеждаше доста обезпокоена, което още повече ме притесни.Изпрати ни да дадем кръв от пръсчето за диференциално броене,лимфоцини,СУЕ по П....(забравих името) и още едно нещо което забравих-беше нещо ....май лимфограма.Какво мислите?Какво мога да очаквам?Или да попитам направо-може ли да е някакъв рак?Утре следобяд ще излязат резултатите,междувременно ни изписа Аугментин и калций с вит.С.
Забравих да споделя ако има нещо общо-малкия се оплаква често,че го боляли крачетата.
Предварително благодаря на всички отзовали се!

Децата са нашето богатство

Тема Re: Помогнете ако сте се сблъсквали със същия проблемнови [re: manika75]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано28.04.06 11:21

ОООООооо мила, не се притеснявай иzлиШно...най_вероятно детенцето ти иzраства доста бърzо в момента и zа това се появяват болките в ставите...zа подуването на лимфният въzел може да има много причини, иzчакай си спокойно иzследванията и не се ШАШкай най_вероятно е имало някоя лека инфекция, отслабване на органиzма или просто мъника е олепил някой вирус по градинките...Сигурна съм, че ниЩо му няма на твоето раzбойниче.Споко.
п.п. На мен най_редовно ми се подуват лимфните въzли под миШницата, след като се бръсна там...Просто всеки органиzъм реагира раzлично на драzненията.

Автор kati_k (ентусиаст)
Публикувано28.04.06 11:22

Отиди в ИСУЛ, мисля че беше професор Бобев и най-важното мисли позитивно, а не за рак и т.н.

Автор kall ()
Публикувано28.04.06 15:02

Най-вероятно става въпрос за лимфоденит или инфекциозна мононуклеоза. И в двата случая не е страшно. Дъщеря ми беше на 4 год. когато се разболя от мононуклеоза. При нея освен лимфните възли на врата бяха увеличени под мишниците и слабините. Тогава ми обясниха ,че съотношението между лимфоцити, моноцити....и т н.(това е диф. броене) при децата е различно от това при възрастните. Стойностите се обръщат около 4 год. възраст. Не ми стана ясно , дали това означава ,че в този период вероятността да се разболее е по-голяма .Но със сигурност това се случва при изтощен организъм, след чести боледувания..... Но пак ти казвам няма нищо страшно, лекува се с диета (диетата е за черния дроб, защото и той беше увеличен ) и витамини. А за болките в краката на нас в Горна баня ни обясниха , че обвивката на костта и самата кост са 2 различни неща. Има периоди в които едното нараства по-бързо от другото и тогава се получават тези "болки на расежа" Ще отмине и това Дано детенце се оправи бързо

Автор cchery ()
Публикувано28.04.06 19:33

Мисля, че излишно се притесняваш, но на твоето място и аз щях така да мисля, за съжаление. Въпреки, че причините за подуването на лимфните възли са съвсем банални - неизлекувани инфекции, най-често вирусни, които после преминават във вторични, бактериални. То и за това са ви изписали Аугментина, а СаС-то по принцип го изписват точно за профилактика на инфекциите. Имай предвид, че тези възли са малко инатливи, та може чак накрая на лечението да се прибере, но май си зависи от организма.

Лично върху себе си изпитах подобна тревога - след като прекарах нещо вирусно - кашлица, сополи и заглъхнали уши. Личната не ми изписа антибиотик, а само сиропи и капки. Всичко отшумя, но след 10 дни съвсем случайно си напипах подутина на врата, точно в основата на косата и подскочих от уплаха - оказа се подут лимфен възел, вследствие на горната инфекция. Съответно антибиотик за 7 дни, после кръв за контролно диференциално броене и всичко се оправи.

И при вас ще е така! Поздрави!

Автор fish_ (непознат )
Публикувано28.04.06 22:32

Искам просто да те успокоя, manika. Лимфните възли се подуват за щяло и нещяло, извинявай за израза. Няма място за безпокойство, може да е най - банална настинка, обикновено подуването е признак на някакъв възпалителен процес в организма. Не мога да разбера защо педиатърката ти не е обяснила възможните ситуации. Изобщо не се притеснявай от "обезпокоеността", а грабни детето и го заведи на друг лекар.

Автор sisislava (маминка)
Публикувано02.05.06 23:19

И на мен ми се случи виднъж да намеря увеличен лимфен възел малко зад лявото ухо на Ели. Изстрелях се моментално в емърджансито и там ме успохоиха, че е нещо нормално, при лека инфекция. За предположенията ми за рак, ми обясниха, че при рака типичното е че бучката е неподвижно закрепена.
След около 5 дни възела изчезна безследно както се беше появил.
Междувременно сетих се че и на баща й лимфните възли чат-пат напомнят за себе си и това ме успокои (повече и от докторите, които се е случвало да се издънят не веднъж по други поводи)

Елица-28/04/2003

Автор woman (Любяща и любима)
Публикувано03.05.06 11:24

При дъщеря ми се подуват, в следствие на възпалени сливици, простуди и т.н.
За мое успокоение също направих кръвни изследвания, които не показаха нищо тревожно. Лекарите ме посъветваха тогава да ги "проследявам" веднъж в месеца - съвсем леко се опипват, без да се травмират.

Ако му е възпалено гърлото, може да го болят крачетата от това. Естествено и да са му подути лимфините възли.

Тема Re: Помогнете ако сте се сблъсквали със същия проблемнови [re: woman]  
Автор manika75 (мама на Алекс)
Публикувано04.05.06 17:34

Много ви благодаря мили момичета!Лимфния възел беше абсолютно неподвижен и огромен, но след първия курс на лечение с Аугментина доста намаля.Лекарката ни изписа още един със същия антибиотик и ме убеди, че след утрешните изследвания всичко ще е наред освен някаква утайка(за която не пожела отново нищо друго да ми обясни),която по-бавно се повлиявала,т.е влиза в норми.
След резултатите ще пища отново.
Много ви благодаря от сърце!

Децата са нашето богатство

Тема Re: Помогнете ако сте се сблъсквали със същия проблем [re: manika75]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано04.05.06 17:39

Хе хе браво на вас...Всичко Ще се оправи бърz Ще видиШ.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.