Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:24 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Болящ кръст и тазнови  
Автор deeper_m (непознат)
Публикувано01.05.06 15:05

Здравейте мами,

От самото начало на бременноста ме болят костите на кръста, таза и отстрани на бедрата...Ама така ме болят, че ако легна по гръб примерно, не мога да мръдна!! Като лежа настрани, реша ли да се завъртя -абсурд!!! Говорих с лекарката си, тя каза - ООО да, нормално е..Ама имам чувството че не мога да обясня даже колко МНОГО ме боли..

Та искам да попитам, как мислите, дали е нормално? Ако знам че е ок, няма да се притеснявам поне. А сега, хем боли, хем се притеснявам....

Тема Re: Болящ кръст и тазнови [re: deeper_m]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано01.05.06 15:45

Не се притеснявай мила....аз бях в твоето положение. Още от 4 месец почнаха да ме болят костите .....най-лошото е че препоръчват много ходене, а после като седна да си почина голям зор за ставане.
Ако много много те боли пийни едно нош па, лошото е че не е може всеки ден да го пиеш иначе малко минава
Късмет

Тема Re: Болящ кръст и таз [re: deeper_m]  
Автор nadili (мама везничка)
Публикувано01.05.06 15:48

Нормално е, не се притеснявай, а се движи повече. И мен ме болеше много, това е от хормоналната промяна и от разширяването на таза. Тялото ти се подготвя, може да те боли и кръста, и краката да отичат и да се схващат. Можеш да ги мажеш с Lioton 1000 gel, облекчава много. Лека бременност и успех!

Владимир - 04.02.06

Тема Re: Болящ кръст и тазнови [re: nadili]  
Публикувано01.05.06 15:54

Благодаря за куража!!

Ще търпя....:-) Убедена съм че си струва

Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано01.05.06 15:57

Споко! При някой е така. Мен лично не ме болеше толкова, но знам, че е нормално и както са ти казали движи се повече, но не и да се преуморяваш. Пробвай с масажи - олеква.
Лека бременност ти желая и това да е проблема-др. да няма. Моята лекарка казваше - "Ще търпиш, какво ще правиш..."

Автор nadili (мама везничка)
Публикувано01.05.06 15:59

Забравих да ти кажа, че мъжа ми ме разтриваше с анестетичен спирт. Особено към края, когато и килограмите ми тежаха и всичко ме болеше. Наистина помага и спях като къпана, иначе се будех от болка в таза. Дори и аз като тебе си бях пуснала темичка, щото се бях ошашкала. Ама сега ти казвам не се бой, няма страшно, просто ще ставаш мама.

Владимир - 04.02.06

Тема Re: Болящ кръст и тазнови [re: nadili]  
Публикувано01.05.06 16:05

мен мъжо ме подпира за да мога да се завъртя...изобщо сме гледка...Просто си мислех, че ми е още рано за подобни болежки...а ме боли сигурно от повече от месец. Но вече ще съм спокойна

Благодаря!

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано01.05.06 16:59

Масаж, движение и търпение му е майката...ако обичаШ да плуваШ ходи 1_2 пъти седмично МНОООГО ОБЛЕКЧАВА.

Автор PleaseDoNotDisturb ()
Публикувано01.05.06 20:41

Странно е, че никой не дава конкретни съвети за облекчаване на иначе нормалните болки(не при всяка жена).
за болките в кръста:
те са нормални, но не е необходимо да страдаш повече от необходимото. Няколко съвета, които ще ти помогнат, гарантирам ти.
1. Избягвай движения, които натоварват кръста.
2. купи си копринена или полиестерна пижама. Обръщането нощем става по-лесно и почти безболезнено.
3. Поне долният чаршаф да е от гладка материя.
4. Когато си почиваш, лягай на страни и си слагай възглавничка между колената. така освобождаваш тазовата кост от натоварване.
5. Избягвай прахосмукаченето. Спокойно можеш да впрегнеш съпруга да го върши.

С напредването на бременността болките ще се увеличават, но ако ме послушаш, ще имаш поне спокойни нощи и моменти на почивка.
Имай предвид, че ако не вземеш мерки, тези болки могат да доведат до големи проблеми дълго време след бременността, а в тежки случаи и до инвалидство.
Не ти пиша всичко това, за да те плаша, а защото съвети от типа "нормално е, търпи!" никак не помагат.
Надявам се да опиташ поне някои от съветите ми и да ми пишеш после как са ти подействали. Това с възглавницата между краката поне не изисква никакви усилия.
И се пази. Успех.

ПС. За ходенето. Да, ходи, но на малки интервали и винаги полягай при възможност. Не се натоварвай.

Автор Katia (непознат )
Публикувано02.05.06 20:53

И мен ме болеше много и първата бременност и сега. През първата бременност ми изписаха фелоран да се мажа, но не помогна много. Сега гинеколожката ме прати на физиотерапевт. Веднага имаше ефект. Ходих на около две - три седмици, докато влезнах в деветия месец. Той ми показа и две упражнения, които да правя сутрин, преди да стана от леглото. Много ефикасни бяха.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.