Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:37 08.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема VIP стаи в Шейново?нови  
Автор jane1 (непознат)
Публикувано28.04.06 21:49

Ползвал ли е някой тази "привилегия"? Интересуват ме цени, отношение, удобства и т.н. Изобщо... струва ли си... Благодаря предварително!

Тема Re: VIP стаи в Шейново?нови [re: jane1]  
Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано28.04.06 22:07

Когато бях бременна, отидох на един преглед там и питах за Виповете. Казаха ми, че има много желаещи и че трябва да си резервирам предварително....:). Тъй като не съм врачка и нямаше как да знам кога ще родя, естествено нямаше и как да си запазя...Ако ти е планирано раждането, може да си ангажираш стая. Ето телефон, на който можеш да се обадиш и да разбереш цените, аз вече не ги помня :): 9659 411, мисля, че беше нещо около 40-50лв на ден.
Леко раждане

Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано28.04.06 22:08

Моята информация е старичка - отпреди точно две години, но дано ти върши работа поне мнението.
Тогава имаше два вида вип стаи - от 30 лв. на вечер с мивка, без тоалетна и от 40 и с двете. В тях си сам, може да те посещава който и когато иска. Аз не съм скучала нито за миг, макар че някои майки се оплакваха от това. За мен беше много приятно. Не мисля, че има особено отношение откъм персонала. Аз не мога да се оплача. Но си имаш спокойствие, масичка столчета, правиш каквото си искаш. Аз съм много доволна от избора си. Оставяха ми бебето за по час, после цедене и почти за друго нямах време.
След като ме изписаха, правиха ремонт и сега била много по-добра обстановката. Но съществува риск да няма свободни ВИП стаи, когато родиш и да се наложи да изчакаш.
Като имаш предвид, че за всяка болница се говори, че има вътреболнични стафилококови инфекции, с колкото по-малко хора имаш досег, толкова по-добре. Лесно е да си измиеш ръцете, гърдите, преди кърмене и т.н. За мен и това беше важно.

Тема Re: VIP стаи в Шейново?нови [re: tswete]  
Автор milamia ()
Публикувано28.04.06 23:06

Преди една година бяха по 40 лева. Има легло, гардероб, хладилник, маса със столове , ТВ и мивка. Аз бях на 3 етаж, където за двата ВИП-а имаше обща баня с два душа и тоалетна. Изключително чисто- миеха постоянно. Бебоците ги караха сутрин когато ти поискаш- в 6 или в 7, а ако искаш да се наспиш , ти ги карат в 9 или 10. Стоят при теб около 1 час. Междувременно могат да ти идват посетители по всяко време, което за мен беше от огромно значение.
Успешно раждане, каквото и да решиш

Автор wikiki (непознат )
Публикувано29.04.06 01:53

бях там в края на януари - стаята като цяло не е нищо особено - прилича на мизерна хоткелска стая - без самостоятелен санитарен възел - само мивка, банята и тоалетната са общи за 4 стаи и е малко гадничко!!!!!!!
Единственото преимущество на този така наречен ВИП е, че притеб може да се идва нон-стоп до 22 часа.
За чистотата и отношението на акушерките и санитарките - трагично!!!!! Аз бях като забравена от бога събота и неделя, дано не ти се случи да имаш нужда от нещо в тези два дни - със сигурност няма да има кой да ти обърне внимание.
Бебенцата ги носят навсеки 3 часа, като единствено пропускат нощното в 3ч. И пак не разчитай някой да ти обясни какво да го правиш това бебе първите дни - гледаш го като извънземно!!!!

Тема Re: VIP стаи в Шейново?нови [re: wikiki]  
Автор jane1 (непознат)
Публикувано29.04.06 11:29

Една приятелка роди през декември в Окръжна болница, където практиката им е да ти оставят бебето през цялото време при теб.... взимат го само, за да му сменят памперса... Тя се е видяла в чудо какво да прави с непознатото малко същество, което на всичкото отгоре се оказало от ревливите... Естествено, никой не й е обяснил кой знае колко подробно какво се прави... нон стоп... с още 3 майки в стаята със същия проблем и подобни кресльовци... Така че 1 час ми звучи супер!
Благодаря ви за мненията, по всичко личи, че ще си взема такава стая, само да има свободни... дори да е само заради посещенията...

Автор Titana (одухотворена)
Публикувано29.04.06 12:06

Аз се озадачавам...Какво по хубаво от това бебчето да е непрекъснато при майка си в родилния дом.При мен беше така-с изключение на първия ден ,защото имаше жълтеница и на мен ми беше много тъжно,че бебчо не е при мен.И не плачат толкова много,повечето време спят...това е моето виждане,явно има и други ,които сега чета...И всички майки, с които бях с нетърпение чакаха бебчета им да си дойдат при тях...

Автор little.monkey (мама)
Публикувано29.04.06 12:21

При мен беше абсолютно същото
Всъщност от тогава съм привърженик на това бебето да не е при теб. Аз специално вместо след нормалното раждане да се наспя, ставах по 100 пъти на нощ. Постоянно реве някое бебе. Е, мерси.

Автор Rosario Tijeras (ex-karlaa)
Публикувано29.04.06 12:34

Аз раждах там преди ок. 5 м. и да ти кажа - радвам се, че не бях ВИП. Първо, ако се наложи да отвисиш повече дни заради бебо, ти съдират кожата (аз висях 10 дни). Второ - кукуваш си сама, къде-къде по-приятно е да си имаш компания в стаята от други мами - хем са на твоя хал и те са минали като тебе току що през Голямото изпитание, хем си споделяте разни неща, говорите си, научава се страшно много за гледането на бебе от другите - всеки споделя каквото знае и така минава времето неусетно. Трето - хигиената не е по-добра от тази в нормалните стаи - все пак санитарките са едни и същи. :) Така че не виждам смисъл.

Тема Re: VIP стаи в Шейново?нови [re: Titana]  
Автор Rosario Tijeras (ex-karlaa)
Публикувано29.04.06 12:38

Айде, нема нужда. Първите дни след раждането много мами не могат да станат от леглото и стават със сто маневри, едвам ходят по коридорите, ти искаш и бебета да гледат. Майката има нужда от почивка след раждането - поне 2-3 дена, за секциото даже повече, щото боли операцията и изобщо ходиш прегърбен. Много са си добре бебоците, първо да си поседят при връстниците, докато мама се пооправи и се подготви за голямото гледане на бебето като се прибере вкъщи, където основното занимание с бебето пада на нея, вкл. безсънните нощи и т.н. Така че тази почивка си е жизнено необходима за майката, особено ако раждането/секциото са били по-тежки и има болки.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.