Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:51 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ужасен обривнови  
Автор kashturko (непознат )
Публикувано15.04.06 23:01

Здравейте, момичета! Синът ми ( 6 м. ) има обрив по лицето. В началото беше като лишей на едната бузка, след това се появи и на другата. Педито каза да мажа с Елоком. Аз се дърпах, ама като видях, че с нищо друго не става накрая го намазах. След третото намазване като че ли мина. Аз спрях да го мажа и защото пише да не се прилага повече от 5 дни. След седмица лишеите отново се появиха заедно с обрив около устата. Минахме още един курс с Елоком. След още една седмица - пак същото. Вече не знам какво да правя. Не мога непрекъснато да го мажа с кортикостероиди. Иначе пробвах какви ли не кремове без резултат. Вече се удя дали да не посетим дерматолог. Вие имали ли сте такива случки и как се справихте?

Тема Re: Ужасен обривнови [re: kashturko]  
Автор jana (...)
Публикувано15.04.06 23:03

Заведи детето на дерматолог да не се окаже, че сте с атопичен дерматит

Тема Re: Ужасен обривнови [re: jana]  
Публикувано15.04.06 23:15

И на мен ми мина през ум, че може да е това, ама все се надявам да не е. Ох, явно наистина ще трябва да се ходи.

Тема Re: Ужасен обривнови [re: jana]  
Автор delphin (минаващ)
Публикувано16.04.06 07:57

А какво означава апотичен дерматит? От какво се появява и как се лекува?

photo.yahoo.com/krem_23

Автор zarche ()
Публикувано16.04.06 08:29

Отидете на дерматолог! Моят син беше по същия начин обринат по лицето и нашата лична лекарка ни изписа крем с кортикостероиди. Резултата беше като при вас - мина му и след 1 седмица пак се появи. Аз го заведох на дерматолог и като чу с какво сме го мазали, лошо й стана... Сега ни е изписала няколко крема, но все още не знам какъв ще е резултата, защото го лекувам от 2 дни. Дано да се оправи, че е много тъжно да ги гледаме така изринати...

Автор Mama_Vili (с тъпия ник)
Публикувано16.04.06 09:55

Същото ни се случи и на нас. Атопичен дерматит(звучи много страшно) означава много суха кожа, това го знам от приятелка алерголожка. Не е страшно и е често срещано при бебетата. Аз също мазах с Елоком. Мина и пак се появи. Имахме и по лактите. Видях се в чудо, но тази моя приятелка ме посъветва да разбъркам цинкова паста с преварен зехтин и да мажа детето често - поне 3 пъти на ден. За 2 седмици обрива по лактите ни мина(там кожата беше много суха и зачервена), а личицето се оправи за 2 дена. Важното е да се маже толкова често, колкото се сетиш. И когато мине мажи детето с преварен зехтин сутрин и вечер. Кожата трябва да е винаги влажна. Ако до месец не мине, значи детето има алергия от нещо. В такъв случай се взима кръвна проба, за да се установи от какво е и тогава се назначава лечение.
Успех!

Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано16.04.06 10:49

С какво се храни бебчето?
Щом лишеите се увеличават и се появяват нови обриви, има причина, която ги провокира.
Докато мажете, всичко ще е ОК, но трябва да махнете причината.

Тема Re: Ужасен обривнови [re: Mama_Vili]  
Публикувано16.04.06 17:23

Откакто се е родил не съм го мазала с друго, освен с преварен зехтин. Явно при него не действа лечебно. Обривът по бузките се появи отдавна от много целуване, но след като го излекувахме вече го пазим, а ето - пак се появи. Този около устата май е от една плюшена играчка, която разбира се разкарах веднага. Но дори и сега пак се появява. Той е много бял и вероятно и това оказва някакво влияние, но най-добре ще каже дерматолога.

Тема Re: Ужасен обривнови [re: dafna]  
Публикувано16.04.06 17:27

Все още е само на зеленчукови пюрета и ябълков сок или настъргана ябълка. От болести и обриви не успявам да го захраня нито с месо, нито с каша Дори започна да наддава по-малко. Все пак на тази възраст има нужда от по-питателна храна, да видим само кога ще я получи.

Автор Mama_Vili (с тъпия ник)
Публикувано16.04.06 21:04

Препоръчвам ти тази медицинска козметика за много суха кожа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.