|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За Играчките на малките сладури
|
|
Автор |
delphin (минаващ) |
Публикувано | 15.04.06 11:27 |
|
Момичета кажете как почиствате гумените и плюшени играчки на бебоците?
Аз и двата вида играчки заедно с дранкалките и гризалките измивам обилно с веро и вода и после ги изплаквам с вряла вода. До тук добре, после обаче ги слагам в пласмасова кутия, за да са готови за разходка, но като отворя кутията има неприятна миризма
Как действате вие?
photos.yahoo.com/krem_23
| |
|
Гумените ги измивам с миещ препарат и толкова. Плюшените на които им се вадят батериите ги пера оериодично. От толкова стерилност едва ли има нужда, така ,че не се притеснявай.
| |
Тема
|
Re: За Играчките на малките сладури
[re: delphin]
|
|
Автор |
gigikas (мама на Алекс) |
Публикувано | 15.04.06 16:22 |
|
Здравей,
аз веднъж дневно мия гризалките, а плюшените - в пералнята, чат-пат :).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
coccinella (мама на Калоян) |
Публикувано | 15.04.06 21:44 |
|
На мен ми се е случвало след измиване на дрънкалките семенцата, които са вътре /бяха оризени/ да набъбнат и да започнат да се разлагат и миришат лошо. На друга дрънкалка, нещо като фиеви бяха зърната, след измиване спря да издава какъвто и да било звук. След тези два опита спрях да ги мия, а само ги обтривах с памуче със спирт /бързо изветря и не остава миризма/.
| |
|
Аз ако тръгна да мия играчките трябва цел ден да стоя на мивката. НИщо не мия, нека да изгражда имунитет детето .
| |
Тема
|
[re: coccinella]
|
|
Автор |
dafna (с посл.буква А) |
Публикувано | 15.04.06 22:19 |
|
И аз така миех...със спирт.
Измих една със сапун и вода, както пишеше на опаковката, а тя се напълни и я изхвърлих...дотам бях с миенето и започнах със спирт.
После (не помня кога) изобщо спрях да ги мия...сега чат-пат ги избърсвам с мокра кърпичка, когато паднат в калта
Плюшените ги забърсвам с мокра кърпичка.
| |
Тема
|
[re: dafna]
|
|
Автор |
milamia (непознат
) |
Публикувано | 15.04.06 22:28 |
|
Плюшените ги пера в пералнята, а другите- със сапун и вода , когато се сетя. Иначе ги плакна ако се наложи само с вода
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 15.04.06 23:02 |
|
Никога не съм ползвала такива превантивни мерки за играчките на Ния. Ако падне на земята с мокра кърпичка бършех преди, сега вече изобщо не ги бърша. Та тя редовно си яде пясъка от детската площадка. Не мисля, че такава старателност ще е от полза на детето 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
redhat (Flame) |
Публикувано | 15.04.06 23:06 |
|
Които позволяват-в пералнята, гумените със стерилизационна течност отвреме-навреме, иначе с мокра кърпичка
Боговете ни завиждат, че сме смъртни
| |
Тема
|
[re: redhat]
|
|
Автор |
delphin (минаващ) |
Публикувано | 16.04.06 07:51 |
|
Знам че не е хубава прекалената стерилност, но за малко бебе мисля че е необходима все пак стерилност!
Моята педиатарка каза,ако падне играчката на земята или на леглото да не се дава преди да се измие. Аз мисля да се старая така докато е възможно. Е ако падне на легълцето или в количката му я давам, без да я мия от 2-до 3 пати,после ако сме навън сменям с нова играчка от буркана ....а бибероните ако паднат винаги ги мия .....и така
А какво мислите за студената стерилизация? Сигурно е удобно, а дали не е прекалена тази химия? Скоро ще си ходим до БГ за ваканция и ще ми е трудно да мъкна по квартири по морето стерилизатор за шишетата и бибите!
photos.yahooo.com/krem_23
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|