Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:10 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Болна тема:-(нови  
Автор nedover4iva (непознат )
Публикувано12.04.06 16:53

Здравейте всички бъдещи и настоящи мами!
Имам нужда от съвета ви - бременна съм в 13 г. с., но ме лепна такъв вирус, че ме е страх да не заразя някоя през компа. Уж такова пазене му прилагам, а къде се "сдобих" с тая гад - не мога да си отговоря. Кашлям силно, имам хрема, ужасни болки в гърлото, снощи имах и температура - субфебрилна, а знам, че докато не мине третия месец, дори парацетамолът е опасен. Явно само с чай, мед и витамини доста трудно ще се справя с проблема. Някой минал ли е през подобен ад и как се справи с него?

Тема Re: Болна тема:-(нови [re: nedover4iva]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано12.04.06 16:57

Чай, мед, лимони и витамини..и Осцилококциум. Бърzо да се оправяШ.

Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано12.04.06 17:52

За кашлицата - Stodal, за гърлото - Angin-hil. Хомеопатични са и няма да навредят на бебето. Бързо оздравяване :) и не се притеснявай.

Тема Re: Болна тема:-(нови [re: gigikas]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано12.04.06 17:55

Равни количества мед и лимон. Стоплят се на водна баня без да завират. Пие се бързо на малки глътки. Много помага.
Мен преди няколко дни ме болеше адски гърлото и слагах компрес от ракия и черен пипер на гърлото.
Друго нещо е гъргара с изтискан лимонов сок.
Успех в борбата на гадта

Публикувано12.04.06 18:07

Така де, ама в аптеката нито Осцилококцинум, нито Стодал ми препоръчаха, дори ми отказаха да ми дадат Фервекс, заради съдържанието на Парацетамол може би. Казаха ми, че докато не изляза от 3 месец, трябва да удържам положението с традиционните бабини илачи. Измъчих се с таблетки Проповит Е, защото съдържат само евкалиптово и ментово масла и медени продукти. Както и да е, благодаря ви много за бързия отговор, поне малко ми вдигнахте смачканото настроение

Автор Meli (de profundis)
Публикувано12.04.06 18:19

А не е ли по - добре да отидеш на лекар?
Аптекарят не е човек, който може да ти предписва лекарства, а още по - малко можеш да искаш това от хора в мрежата.

Тема Re: Болна тема:-(нови [re: Meli]  
Автор ROSl (преродена)
Публикувано12.04.06 18:33

Присъединявам се!
Най-добре се консултирай с лекаря си! Абе, направо иди да те прегледа . Бъди спокойна и всичко ще бъде наред, но не пренебрегвай неща като високата температура, особено в състояние на бременност!!! Бързо оздравяване!

Жики18.09.03.Боби22.01.05.

Публикувано12.04.06 19:21

Мели, неслучайно искам съвет, а не назначаване на лечение. Просто смятам, че много от мамите са минали по тоя път, коя с настинка, коя с грип, и могат да споделят мнение. А що се отнася до аптекарите, че не са лекари - не са, ама не смятам, че са по-боси по темата от мен.

Автор Meli (de profundis)
Публикувано12.04.06 21:22

Добре, ето ти моят съвет като майка, минала през настинки и грип - отиди на лекар. Това е добър съвет.

Колкото до аптекарите - дори да имат огромни познания, пак нямат право да предписват лечение.

Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано12.04.06 22:05

Когато бях бременна с Анна бях в същото положение ама онще в 8-9 седмица. На мен кашлицата ми беше много силна. Ами какво да ти кажа, аз бих пила Осцилококцинум, но ако тебе те е страх си забъркай на водна баня един лимон със мед и яж по 1 лъжичка на всеки час. Това нещо го комбинирай с непрекъснати чайове и много плодове. Би трябвало за 1-2 дена да премине.

Хайде успех! Но не е зле поне да се обадиш на лекарката ти и да я питаш какво да правиш!

Анна 8.12.2004
София 19.01.2006

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.