Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:05 31.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Еднократната помощ при ражданенови  
Автор mir@ge ()
Публикувано01.04.06 17:08

Здравейте!
Сега разбрах, че еднократната помощ при раждане вече се изплаща не от работодателя, а от общината.
Моля мамите, които знаят да ми кажат какви документи изискват в общината за получаването й!
Ако детето е второ нужен ли актът за раждане на първото дете - заради по-голямата сума?
Благодаря!

Ия - 20.07.2003г.
Тома - 16.02.2006г.

Тема Re: Еднократната помощ при ражданенови [re: mir@ge]  
Автор crazy_chick ()
Публикувано01.04.06 17:32

Еднократната помощ се получава само срещу акт за раждане и попълнен формуляр. Сумата е 200лв., независимо от броя деца - поне така беше в края на миналата година.

Давид 21.12.03

Тема Re: Еднократната помощ при ражданенови [re: crazy_chick]  
Автор mir@ge ()
Публикувано01.04.06 17:40

Казаха ми,че е 320лв за второ дете - от кога е така и дали е вярно не знам.

Ия - 20.07.2003г.
Тома - 16.02.2006г.

Автор mishlentze (мама на 2 мишки)
Публикувано01.04.06 18:20

Мисля, че няма по-голяма сума за второ дете. Все си е 200 лв. И се изплаща не от общината, а от социални грижи. 100 пъти ме пращаха от общината в социални грижи и обратно за разни бумаги. Искат се само актовете за раждане и личната карта на таткото и подпис от него, който аз подписах. Сумата си я получаваш между 15 и 23 число в пощата или пък по банков път. Преди това трябва да отидеш да си вземеш решението от социалните, за да ти пуснат сумата. И не може в 1 и същи ден да свършиш всичко. Като подадеш документите, тогава пращат сумата в пощата и като ги получиш, чак към края на месеца отиваш за актовете. Има една уловка - ако не отидеш между 15 и 23-ти на текущия месец в пощата губиш парите И това никой не ти го казва

Автор milena* (Варна)
Публикувано01.04.06 21:43

Еднократната помощ вече се взема от Социални помощи. За първо и второ дете е 200 лв. Не съм чула да има промяна.
Попълва се МОЛБА-ДЕКЛАРАЦИЯ
ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ. Можеш да я намериш на място/при социалните/ или да си я свалиш от инернет. Ето от

Останалите документи които ти трябват са:
1.оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
2. копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката; 3. удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
4. лична карта (за справка).

Златко и Стоян

Тема Re:По банков път [re: mir@ge]  
Автор mir@ge ()
Публикувано06.04.06 16:19

Днес в нашата соц. служба ми казаха, че парите не могат да бъдат преведени по банков път, защото СУМАТА Е МНОГО ГОЛЯМА.
Що за абсурд е това?
При всички ли е така?

Ия - 20.07.2003г.
Тома - 16.02.2006г.

Тема Re:По банков пътнови [re: mir@ge]  
Автор Aлa-Бaлa (хитруша)
Публикувано06.04.06 16:21

Да за съжаление, това май е единствената помощ която не я изплащат по сметка, а се получава в пощата

Тема Re:По банков пътнови [re: Aлa-Бaлa]  
Автор Heмиpницa (вече мирясала)
Публикувано06.04.06 18:48

На мен ми изплатиха 200-та лева по карта, като в декларацията си бях написала номера на банковата сметка и кода на банката.
Говоря за София в края на миналата 2005 година.
200 лв. са смешна сума, за да не може да се изплаща по карта.
Пак поредните глупости, ако въобще е вярно.
Как така в декларацията е отделено специално място за попълване на информация за превод по банка и няма да може?

Редактирано от Heмиpницa на 06.04.06 18:51.

Тема Re:По банков пътнови [re: Heмиpницa]  
Автор mir@ge ()
Публикувано07.04.06 11:04

Я виж ти!
Това за коя община става дума?
На мен ми отказаха във "Витоша".

Ия - 20.07.2003г.
Тома - 16.02.2006г.

Тема Re:По банков пътнови [re: Heмиpницa]  
Автор illeo (непознат)
Публикувано07.04.06 11:11

Тази еднократна помощ,за която говорите при какви условия се дава?Предполагам за самотни родители или социални слаби?И изключва ли майчинските?Простете за невежеството,но от сега да се информирам и подготвя ...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.