|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Еднократната помощ при раждане   |  |  | Автор | mir@ge () |  | Публикувано | 01.04.06 17:08 |  |  | 

Здравейте!
 Сега разбрах, че еднократната помощ при раждане вече се изплаща не от работодателя, а от общината.
 Моля мамите, които знаят да ми кажат какви документи изискват в общината за получаването й!
 Ако детето е второ нужен ли актът за раждане на първото дете - заради по-голямата сума?
 Благодаря!

Ия - 20.07.2003г.
 Тома - 16.02.2006г.

|  |  |  
             |  |  | 

Еднократната помощ се получава само срещу акт за раждане и попълнен формуляр. Сумата е 200лв., независимо от броя деца - поне така беше в края на миналата година.

Давид 21.12.03

|  |  |  
             |  |  | 

Казаха ми,че е 320лв за второ дете - от кога е така и дали е вярно не знам.

Ия - 20.07.2003г.
 Тома - 16.02.2006г.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Еднократната помощ при раждане  [re: mir@ge] |  |  | Автор | mishlentze (мама на 2 мишки) |  | Публикувано | 01.04.06 18:20 |  |  | 

Мисля, че няма по-голяма сума за второ дете. Все си е 200 лв. И се изплаща не от общината, а от социални грижи. 100 пъти ме пращаха от общината в социални грижи и обратно за разни бумаги. Искат се само актовете за раждане и личната карта на таткото и подпис от него, който аз подписах. Сумата си я получаваш между 15 и 23 число в пощата или пък по банков път. Преди това трябва да отидеш да си вземеш решението от социалните, за да ти пуснат сумата. И не може в 1 и същи ден да свършиш всичко. Като подадеш документите, тогава пращат сумата в пощата и като ги получиш, чак към края на месеца отиваш за актовете. Има една уловка - ако не отидеш между 15 и 23-ти на текущия месец в пощата губиш парите
  И  това никой не ти го казва  

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Еднократната помощ при раждане  [re: mir@ge] |  |  | Автор | milena* (Варна) |  | Публикувано | 01.04.06 21:43 |  |  | 

Еднократната помощ вече се взема от Социални помощи. За първо и второ дете е 200 лв. Не съм чула да има промяна.
 Попълва се МОЛБА-ДЕКЛАРАЦИЯ
 ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ. Можеш да я намериш на място/при социалните/  или да си я  свалиш от инернет. Ето от
 Останалите документи които ти трябват са:
 1.оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
 2. копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката; 3. удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
 4. лична карта (за справка).

Златко и Стоян

|  |  |  
             |  |  | 

Днес в нашата соц. служба ми казаха, че парите не могат да бъдат преведени по банков път, защото СУМАТА Е МНОГО ГОЛЯМА.
 Що за абсурд е това?
 При всички ли е така?

Ия - 20.07.2003г.
 Тома - 16.02.2006г.

|  |  |  
             |  |  | 

Да за съжаление, това май е единствената помощ която не я изплащат по  сметка, а се получава в пощата

|  |  |  
             |  |  | 

На мен ми изплатиха 200-та лева по карта, като в декларацията си бях написала номера на банковата сметка и кода на банката.
 Говоря за София в края на миналата 2005 година.
 200 лв. са смешна сума, за да не може да се изплаща по карта.
 Пак поредните глупости, ако въобще е вярно.
   Как така в декларацията е отделено специално място за попълване на информация за превод по банка и няма да може?

Редактирано от Heмиpницa на 06.04.06 18:51. 

|  |  |  
             |  |  | 

Я виж ти!
 Това за коя община става дума?
 На мен ми отказаха във "Витоша".

Ия - 20.07.2003г.
 Тома - 16.02.2006г.

|  |  |  
             |  |  | 

Тази еднократна помощ,за която говорите при какви условия се дава?Предполагам за самотни родители или социални слаби?И изключва ли майчинските?Простете за невежеството,но от сега да се информирам и подготвя ...

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |