Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:31 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Правилно положение за спане на бебетонови  
Автор redtulip (непознат )
Публикувано06.04.06 06:21

Здравейте мили настоящи и бъдещи майчета!
Аз съм в очакване на моето първо бебче и навярно няма да ви учудя, ако кажа, че чета всевъзможни материали за бебета. Е, в тях има доста неща, които си противоречат. Като например как трябва да спи бебето - настрани или по гръб. Ще се радвам да споделите с мен и вашия опит.

Тема Re: Правилно положение за спане на бебетонови [re: redtulip]  
Автор little.monkey (мама)
Публикувано06.04.06 08:14

според това което аз знам - новородено настрани, подпира се с нещо. Това в случай че повърне или нещо такова
Така съм го слагала аз поне...

Тема Re: Правилно положение за спане на бебетонови [re: little.monkey]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано06.04.06 08:55

Аz пък на опаки_след като се налапа zа половин час на страна с подпирачки, после по гръбче...Според мен сама Ще се ориентираШ по бебето, ако ти прави фонтани_сладай си го на страни, ако не...както му е удобно.
п.п. Преди 2_3 седмици на един семинар по химия иzнесоха последните новости(zа Германия, МЮнхен) zа Синдромът на внеzапната детска смърт...окаzа се, че във всички случаи, когато е настъпвала е имало енzимен дисбаланс при иzследваните дечица...т.е. няма никакво zначение от положението на спане...но ти не се бой, ти сама Ще видиШ , колко Ще се промениШ след като родиШ. Не с едно, а с двете уШи Ще чуваШ бебето си докато спи...даже по_скоро не чуваШ, а усеЩаШ...много странно усеЩане е това да си майка...желая ти леко раждане и zдраво бебче.

Тема Re: Правилно положение за спане на бебетонови [re: surfline]  
Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано06.04.06 11:47

Има и специални подложки за новородени, които го задържат в странично положение, с цел ако повърне да не се задави. Мисля че и в ДаНе магазина има такива. Просто разгледай. Аз лично за целта ползвах възглавнички.

Тема Re: Правилно положение за спане на бебето [re: redtulip]  
Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано06.04.06 12:45

Привет, миличка!
Да кажа при нас как е. Когато се роди Борис още в родилното ми казаха да го слагам да спи на една страна. Когато го нахраниш на едната страна, а при следващото хранене на др., за да не му се сплеска главичката. Така и направих до момента, в който Борката започна да се обръща по гръб. Сега все още като легне за през ноща го слагам на една страна, но винаги го откривам по гръб. Така му е удобно. Слагането на една страна е с цел, детето като повърне да не се задави и аспирира. Сиреч да не вдиша това, което пъвърне и да отиде в дробовете му.
Това е! Не се притеснявай, остави детето да те води и всичко ще е наред!
Леко раждане!

Редактирано от kadrokosa на 06.04.06 17:15.

Автор nadili (мама везничка)
Публикувано06.04.06 12:47

И аз го слагам настрани, за да не се задави ако случайно повърне след ядене. Но скоро четох, че на бебетата отделните сектори на черепа не са вкостенели още, затова при раждане главата леко се сплесва за да мине лесно. Т.е. не се е втвърдила напълно. И си мислех няма ли да се деформира главата ако лежи все настрани. Може и да си внушавам, но ми се струва че главата на сина ми започва да прилича на топка за ръгби. Най-вероятно разсъжденията ми са глупави и смешни ама все пак ...

Автор kati_k (ентусиаст)
Публикувано06.04.06 12:52

По принцип настрани, за да не аспирира, т.е да върне храна, но моя 4 кг. бебок колкото и да го подпирахме успяваше да легне по гръб, а сега вече дпи само по корем и се отказах да го въртя.

Тема Re: Правилно положение за спане на бебетонови [re: nadili]  
Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано06.04.06 13:14

Мила, не се притеснявай за това. То, и аз така бях, но лека полека кагото започна да спи по гръб нещата се оправят. Вече не е толкова издължена главичката. Всичко с времето си както са газали мъдрите хора.

Тема Re: Правилно положение за спане на бебетонови [re: kati_k]  
Автор crazy_chick ()
Публикувано06.04.06 13:19

Като новородени и двамата съм слагала настрани, като сменях страната след всяко хранене. След 40-ия ден обаче никой не беше в сила да ги приспи така и спяха само по корем. Атина спи от време на време и по гръб, но с Давид беше чудо - сложиш ли го на гърба му, все едно на тръни го слагаш.
Наистина е най-добре да се водиш по детето, то си показва.

Давид 21.12.03

Тема Re: Правилно положение за спане на бебетонови [re: mishe]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано06.04.06 16:15

ама то май няма нужда защото бебето дори по гръб да лежи винаги главичката му е на една страна. Поне докато е новородено. Аз моето така и не успях да го закрепя на ребро - все се обръщаше по гръб. Докато други бебета ги сложиш по ребро и си лежат и не мърдат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.