|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Млечница
|
|
Автор |
nadili (мама везничка) |
Публикувано | 05.04.06 18:08 |
|
Мами, интересува ме къде мога да прочета за млечницата - какво точно представлява и как се лекува. Сигурно доста е писано по темата, но не намерих къде. Мисля, че сина ми има нещо такова в устичката.
| |
Тема
|
Re: Млечница
[re: nadili]
|
|
Автор |
elie (мама на двама) |
Публикувано | 05.04.06 18:17 |
|
Надили, здравей отново от мен - копвам ти отговор от лекар по въпроса ти. Как е малкият иначе?
Здравейте ! Наистина Нистатин-а и Дактарина ги няма по аптеките, както изчезнаха и много други добри лекарства. Все още обаче би трябвало да има таблетни форми.Би могло да се разтвори таблетна форма в подходяща основа и да се направи крем или унгвент за мазане, но това вече фармацевт може да реши. Добре е да се консултирате и с педиатъра, дали няма нужда от вътрешно приемане на антимикотичен препарат. Бих могла да направя справка за екстемпорална рецепта при кандидоза и да поразпитам коя аптека в Бургас все още изготвя такива, защото със сигурност са съвсем малък брой , ако не и само една. Най-елементарното което бихте могли да правите е да мажете лигавицата с марля напоена с разтвор на хлябна сода поне 3 пъти дневно.
А кандидозата доказана ли е микробиологично? Вземан ли е секрет на детето и изследван ли е такъв в лаборатория?
За флуорната профилактика подробно съм описала в отделна статия .
Аз Ви препоръчвам да давате на детето капки Зимафлуор. Разбира се,ако му давате високоминерална вода, трябва да го имате в предвид( обяснила съм в статията). За съжаление много неща по отношение на стоматологичната профилактика на бременната и малкото дете не се казват нито в женските, нито в детските консултации...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
elie (мама на двама) |
Публикувано | 05.04.06 18:20 |
|
А ето и продължението на темата:
Питахте ме за рецепта за НАП.Това е пак нистатин ,но с анестезин, преднизолон и витамин А. Преднизолона обаче не се препоръчва при кърмачета затова не е уместно да Ви давам тази рецепта.
След всяко хранене на детето трябва да почиствате налепите с помоща на чиста марля напоена първо в разтвор 1 към 1на вода и 3% кислородна вода и след това с нова чиста марля напоена в разтвор на 1 ч.л. сода бикарбонат в 20-30 мл. вода. Всеки път се използват нови марли.Почистват се всички повърхности на устната лигавица.Гърдите си правилно почиствате, но може да мажете и с антимикотик като примерно Низорал крем или Клотримазол крем след всяко кърмене. Бибероните, играчките,кърпите, дрехите които лапа детето се дизенфекцират или чрез дълго изваряване или чрез специални дезинфекционни разтвори каквито има в стоматологичните магазини. Не трябва прибори, биберони и т.н. на бебето да се облизват или лапат от други деца или възрастни(включително и от Вас).
Антигъбично действие имат също багрила като метиленово синьо 1% разтвор, хлорхексидин 2% разтвори( може да мажете и с тях лигавицата на детето). Добре е на детето да се дават и витамини.
Повтарям обаче, че най-доброто решение в случая е микробиологичното изследване и след това вече преценка и предписване на лечение от педиатър. Wink
| |
|
nadili, млечницата е гъбично zаболяване и иzглежда като каймак в устичката на бебето, zа да се предпаzиШ след ядене давай на бебо по малко водичка след хранене, така гъбите нямат с какво да се подхранват и умират, а класиката в случая е_топиШ си навлажненият ДОБРЕ ИЗМИТ пръст в сода zа хляб и мажеШ гадинките ...вие не бяхте ли на антибиотик до скоро? ЗаЩо не минеШ да ви погледне педиатърката тъкмо Ще ви и иzпиШе някое маzило(има и такива) zа млечницата.
п.п. В библиотеката на бг_мамма има тема, каzваШЕ се май Млечни налепи.
| |
|
Влади е добре. Бяхме на антибиотик заради аспираторна пневмония. Сега го храня с фризовом и много рядко повръща по мъничко. След хранене му давам водичка, но с уригването му се връща малко мляко в устата. Иначе е вечно гладен, личицето му е само бузи , и наакан. Не знам от млякото ли ака толкова, но общо взето по време на всяко хранене се нааква яко. Не преди ядене, за да мога да го измия както трябва, а изчаква да му мине тоалета, и тогава докато муца се нааква. Инат.
Ще пробвам със содата ама мисля че ще му се догади от нея.
| |
|
Отидете все пак да ви види лекар...браво на малкото лакомийче  ...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
elie (мама на двама) |
Публикувано | 05.04.06 19:06 |
|
Надили, и детото на приятелката - за което ти казах преди време, че също е на фризовом, е доста пухкаво. Тя казва, че фризовома е по-гъст и вероятно е от това, не знам. Да ти е живо и здраво. Аз лично използвах дактарин, но нещо изчезна. И никога не го мажех непосредствено след хранене - тогава наистина може да повърне. Първо давах малко водичка, после изчаквах половин час поне. Бързах преди малко та не обясних добре - това което ти пуснах е отговор от лекар на въпрос подобен на твоя, затова изглежда така странно.
| |
|
Почт всички бебета акат след хранене и се радвай,че е така. Оправяй му тоалета след ядене,така само ше купуваш ехтра памперси.
| |
|
Здравейте майчета, скоро ще ставам татко та реших да попитам за тази млечница. Чувал съм, че се появява, когато детето е на изкуствено мляко. Ако е на кърма има ли опастност да се появи?
| |
|
Има, но доста по_малко вероятно е....но все пак се случва.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|