Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:33 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Само не ме нападайте, искам да ви предпазянови  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано04.04.06 19:08

Понеже току що разбрах ужасна новина за мама, чието бебе паднало миналата нощ от леглото и сутринта го намерила мъртво. Берете си акъла

Тема Re: Само не ме нападайте, искам да ви предпазянови [re: NikiFin]  
Автор jana (...)
Публикувано04.04.06 19:12

Ох напоследък много често чувам такива неща. Да ги пази Господ дечицата ни, че ние не винаги можем да сме с широко отворени очи.

Редактирано от jana на 04.04.06 19:20.

Тема Re: Само не ме нападайте, искам да ви предпазянови [re: jana]  
Автор blizna4e (мартенска мама)
Публикувано04.04.06 19:47

Не,няма да те нападаме.Такива неща се случват за съжаление.Наистина трябва да сме много внимателни....Да ги пази Господ мъниците !

Автор The Sun /cлънчицe/ (/мама на Гери)
Публикувано04.04.06 19:54

Горката майчица

Автор Пoли (член)
Публикувано04.04.06 19:55

Господи, от кое легло е паднало? При майката на спалнята ли е спало? На колко месеца е било бебето? Това е ужасен инцидент и би помогнала на много хора с малко повече подробности.

От гледна точка за сигурност и намаляване на инциденти на синдром на внезапна смърт при бебета вече категорически не се препоръчват красивите, но опасни меки контури по креватчето на бебето, но за падане...трябва да са липсвали решетки по креватчето или да не е била достатъчна височината им или.., което ми се струва най-вероятно, бебето да е спало при майката....

Тема Re: Само не ме нападайте, искам да ви предпазянови [re: Пoли]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано04.04.06 20:30

На 8 месеца е било. Не знам подробности от какъв креват е паднало. Толкова деца падат... още не мога да го асимилирам. Ама от тогава тичам при бебока през 3 мин

Автор Пoли (член)
Публикувано04.04.06 21:23

На 8 мес. бебето е способно да се изправя в леглото като се държи за решетките.
Трябва внимателно да се подбира креватчето на бебето от гледна точка да височина на решетките за да бъде максимално обезопасено и невъзможно прекрачването им. Всяко неудачно падане може да бъде фатално. Задължение на всеки родител е да предотврати евентуални травми.

Това е ужасно- дано накара повече хора да се замислят за безопасността на децата си!

Тема Re: Само не ме нападайте, искам да ви предпазянови [re: Пoли]  
Автор KAMELlA (DESI)
Публикувано05.04.06 03:37

Ей,ти ме шашна с това,че не се препоръчват обиколниците.Защо?Каква е причината?Между другото скоро прочетох стаия,че даването на чай от звездовидни семена на анасон е много опасно за бебето.не знам колко вида анасон има и как изглежда,ставаше въпрос за звездовидният.Някакви съвсем нови изследвания са.

Тема Re: Само не ме нападайте, искам да ви предпазянови [re: KAMELlA]  
Автор Пoли (член)
Публикувано05.04.06 05:02

Да, тук излезна официална директива да се информират родителите за опасността от меките контури по креватчетата. Подобни неща се правят след задълбочен анализ и изследвания на факти на нещастни случаи. Категоричното непрепоръчване на обиколите е залегнало във всички официални информационни документи, които се дават на майката в самото родилно отделение и след изписването и, а също така, ако не се лъжа, в повечето книжки за грижи за бебето, които също така се дават безплатно след раждане.
Касае се за вероятността от задушаване на бебето когато се окаже обърнато лице в лице с меката обиколка на креватчето и невъзможността му да се обърне за да си поеме въздух. В определен момент бебето набира достатъчна мускулна сила за движения, които да го придвижат несъзнателно към меката обиколка, но недостатъчно развитие , за да контролира само движенията си. Това разбира се, касае и наличието на всякакви меки възглавници или играчки в самото креватче. Удар в решетката би могъл да е травмиращ, но не с трагични последствия. Освен това, се стимулира визуалния контакт на бебето с родителя, което има важно значение за неговото развитие и за родителите също, които имат по-добра възможност да го наблюдават и съответно да отреагират своевременно.

Не съм чувала за анасона-ако намериш тази статия, ще се запозная с удоволствие.

Тема Re: Само не ме нападайте, искам да ви предпазя [re: Пoли]  
Автор KAMELlA (DESI)
Публикувано05.04.06 06:23

Ето я тук

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.