Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:19 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема сладури на 2,3 и нещонови  
Автор natby (ниа-катя)
Публикувано03.04.06 14:34

леле от кулинарната тема така ми стана мъчно за вас. не съм писала тука от сто години и така ми се прииска да си побъбрим. да си спомним купона и снимката с кенгурата. да кажете как сте работите ли как се оправяте с малките дърдорковци. ето за нас. аз работя яко. беба я гледа баба и но от края на април тръва на ясла. говори супер много и вече почваме бебешки пубертет почва да се бори все нейната да става и да крещи ВЕДНАГАААААААА. направо е невъзможна понякога, но е най сладкото мече на земята. а при вас??????????????

Тема Re: сладури на 2,3 и нещонови [re: natby]  
Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано03.04.06 15:10

Здрасти, натби

И аз като те видях в кулинарната тема се сетих за безметежните дни на майчинството и срещите с бебоците. Толкова много ми липсва това време, даже се радвам на всеки ден с малката, когато например е болна и се налага да си останем у дома двете (ама това се случва твърде рядко...).

Иначе Андрейка също е в бебешкия пубертет, нали са набори с Ниа. И понеже още не говори, положението става съвсем напрегнато - крещи и се тръшка не само поради съответното си желание, а и поради невъзможността си да изрази чувствата си в думи, а понякога и поради нашето неразбиране на желанието й. В такива моменти ми е едновременно смешно и притеснено, че не мога да й отговоря адекватно на нуждите. Но с много любов минаваме през всичко :).

Дано се включат повече наборчета сега. В предната такава тема си говорихме само с гугу :).

Автор crazy_chick ()
Публикувано03.04.06 16:44

Ехей, ти къде се изгуби??

Оредяват ни редиците с времето, преди какво писане падаше в месечните теми - чак мъчно да му стане на човек! Не мога да повярвам, че минаха 2 години и че същите ония бебешори, дето ги брояхме по ред на раждане, днес търчат и говорят

Аз също работя с пълни сили - и да искам да спра, няма как. Малко след раждането на Атина се преместихме в нова къща, та и покрай нея хиляди неща. Преди това водехме Давид при една бавачка, но сега друга идва всеки ден у нас, че с двамата е зор

Той е голям човек вече и много самостоятелен, за моя радост. Не е за вярване, но говори абсолютно всичко - използва сложни изречения, произнася правилно и бързо помни нови думи. Знае да брои до пет и 2-3 стихчета наизуст. От миналата седмица включи в речника думите "обаче" и "имам предвид", и сега не може да им се насити
Вече не наддава така буйно, както преди - може би защото не се спира на едно място буквално за секунда! Нощем е с памперс, но започвам процедури по премахването му. Тия дни мисля да проверя вече за детски градини - вие ще ги давате ли?
А, и да ви питам - педиатърката ни каза, че на тази възраст се правел профилактичен очен преглед, знаете ли нещо? Мислех да го заведа за всеки случай, но не проумявам как точно ще го прегледат?

Поздрави на връстниците и да пишете още, ей!

Давид 21.12.03

Тема Re: сладури на 2,3 и нещонови [re: crazy_chick]  
Автор baby_doll ()
Публикувано03.04.06 19:28

Здравейте! И аз да се разпиша!
С умиление си спомням за отчетната тема декември 2003 Наистина голямо писане падаше!
Калоян също е много самостоятелен. Говори та пушек се вдига! Пее много, ама той си знае какво Ходи на ясла. Нещо като сгафи се обръща и ми казва: 'Няма проблем' и махва с ръка, на което аз се засмивам и така не мога да съм строга.
crazy_chick, не съм чувала за профилактичен очен преглед и наистина интересно как ще го прегледат?

Тема Re: сладури на 2,3 и нещонови [re: baby_doll]  
Автор crazy_chick ()
Публикувано03.04.06 22:57

Ми де да знам... сигурно си имат разни детски ишерети очните лекари

Имало някакви заболявания на очите, чиито първи симптоми се проявявали в тази възраст и ранната диагностика предпазвала от задълбочаване на проблема. Педиатърката ме насочи към доц.Контрова във Варна, ако не ме лъже паметта, та все се каня да запиша един час при нея - не че имам притеснения, ама за всеки случай...

Давид 21.12.03

Тема Re: сладури на 2,3 и нещонови [re: crazy_chick]  
Автор natby (ниа-катя)
Публикувано04.04.06 12:42

от теб чувам за такъв преглед а ходих при педито пред няколко дни. моля те като отидете дайте знак какво и как правят. забравих да кажа че ниа също вече почти се справя без памперс. оставила съм само нощния щото ме е страх да не истине ако нещо стане беля. обече още не спи като човек буди се и реве и тича от легло на легло, от нейното в нащо с таткото и това веч много ме тормози. никой в къщета не спи като хората. вие как се оправяте със спането

Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано04.04.06 13:07

Момичета и аз бях към декемврийската тема 2003, въпреки че ние се родихме на 22.11.2003, колко бързо минаха тези две години. Ние също сме батковци, бебето ни се роди 07.06.2005 и Камчето преждевременно порастна, грижи се за неговото бебе, не дава на никой чужд човек да го приближи. Иначе си ходи на ясла, уви болната ни тема е тази за памперсите. Но ние сме през деня с памперс, а нощно време си спи по слипчета и пишка сутрин когато се събуди. Сам отива, взема си гърнето и прав, като истински мъж пишка в него. Ние наскоро започнахме да се отпускаме да бърборим по бебешки и е страшно забавен. Сега очаквам сестра му да се върне за великденската ваканция в България и да не повярва на очите си колко са пораснали братчетата й.

Тема Re: сладури на 2,3 и нещонови [re: mishe]  
Автор natby (ниа-катя)
Публикувано04.04.06 13:16

ей като ващо чудо за пръв път чувам. без пампа през нощта пък през деня с. явно всеки мъник си има собдтвено мнение. иначе браво на теб както и на всечки мама дето са успяли да повторят и потертят през тоя двугодишен перод. и мен таткото яко ме е подгонил ама тъкмо се поусфирясах с работата, та май ще отложим още малко.

Тема Re: сладури на 2,3 и нещо [re: natby]  
Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано04.04.06 14:25

И аз така отложих между първото и второто - та така 17 години и после смаях всички. Една приятелка от детството ме измайтапи, че при всяко наше чуване по телефона и аз я изненадвам с някое бебе. Всички мислеха че вече сме останали с едно дете, а то - станаха ни три.

Автор Maktub (обичаща)
Публикувано04.04.06 14:31

Айде и ние да се отчетем
Не работя и се гледаме по цял ден с Алина, а на есен с песен тръгва на детска. Тя много иска да ходи, за разлика от мен е значително по-комуникативна Говори много(все още й е трудно да произнася правилно думите, но си ги казва) и определено почва да показва чувство за хумор. Много е гръмогласна... тя си е още от бебе такава де. Често водим преговори я за бонбони, я за шоколад Изобщо всичко стана многооо по-лесно от както проговори, защото се разбираме коя какво иска, какво може и какво не може и защо. Тръшканията са редки и най-често са след гледане на телевизия - някакси тогава е една такава нещо като вцепенена, влязла във филма и все едно се връщаме с половин-една година назад. При вас има ли го този момент? През деня е без памперс и понякога остава сух след сън, но аз не бързам да го махам нощния, тя когато си каже, иначе чест се буди когато се изпишка насън.

Слышу голос из Прекрасного Далека....
......В Прекрасное Далеко Я начинаю путь

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.