Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:30 04.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Към майките с отицателен Rhнови  
Автор flowered (непознат)
Публикувано03.04.06 17:04

Скоро ми предстои раждане и евентуално поставяне на Анти Д гамаглобулина - не съм сигурна как точно се пише, но разбрах че го нямат в болниците и аз трябва да си го купя, ако се наложи, но струвал 160 лева. На мен това ми се вижда много, особено след като разбрах ,че преди две години е струвал към 10 лева.
Моля, кажете ми вие откъде си го набавихте и колко ви струваше.
Много благодаря предварително

Тема Re: Към майките с отицателен Rhнови [re: flowered]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано03.04.06 18:10

Здравей мила,
Не ми се наложи да го купувам, защото малката взе моят отрицателен резус фактор. Но иначе можеш да провериш в Хематологията на Онкологична болница - те там го правят. Виж в аптеката. Цената там му е 11 лв. Иначе навсякъде по аптеките е от 140-180 лв.
Ако искаш пиши ми на лични да ти изпратя телефони
Поздрави

Тема Re: Към майките с отицателен Rhнови [re: Nasinda78]  
Автор mishlentze (мама на 2 мишки)
Публикувано03.04.06 18:38

Наси, прикачам се за теб, щото ми е скапан дира днес
Моите близнаци и двамата взеха кръвната група на баща си, и буквата и резуса, така че ми биха 1 дозичка. Струваше към 160 лв, от аптеката до Св. София - бившата Тина Киркова.

Автор sunny23 (мама)
Публикувано03.04.06 19:22

Здравей. Аз раждах преди две години. Тогава по аптеките в мрежата също беше между 150 и 180 лв. Слагаха ми го 2 пъти - по време на бременността - взех си го от аптеката на ракова болница в София, след раждането ми сложиха още веднъж, тогава мъжът ми го взе от центъра за преливане на кръв, не му знам точно името, намира се зад хотел Принцес. Струваха по 10 лв. Потърси там.

Леко раждане

Тема Re: Към майките с отицателен Rhнови [re: sunny23]  
Автор iana_ii (срамежлива)
Публикувано04.04.06 10:04

Аз също се поинтересувах за такава инжекция, тъй като съм с отриц. ресус фактор и ми казаха, че българската е около десетина лева, но за съжаление в момента в аптечната мержа се предлага само тази на Байер, която е 160лв.

Тема Re: Към майките с отицателен Rh [re: flowered]  
Автор mir@ge ()
Публикувано04.04.06 11:07

Не мен са ми били два пъти Анти Д.
Първия път преди 2 год. и половина - 10 лв. българска.
Втория път преди месец и половина - 160 лв. вносна. Купихме я от аптеката на "Св. Неделя". Българската я няма - не се произвеждаше ли, друго ли беше забравих, но не се намира.

Ия - 20.07.2003г.
Тома - 16.02.2006г.

Тема Re: Към майките с отицателен Rhнови [re: mir@ge]  
Автор Nasinda78 (Skorpionka)
Публикувано04.04.06 11:22

В момента в Хематологията в Онкологична болница има производство на Анти Д Гама Глобулин. Въпросът, е че се чака проверка от Агенцията по лекарства дали произведеното количество отговаря на критерийте. Още по лошото, е че аз през ноември месец се обаждах в Агенцията по лекарствата и попитах кога ще излезе разрешението. Отговориха ми, че максималният срок е 90 дни. Според елементарни сметки това правеше края на януари. Днес се обаждах ей така за сеир и това разрешение още не е дадено и в аптеката няма ампули с Анти Д. Случай е направо куриозен.
Като търсих за мен проверих в аптеката, която е под министерството на здравеопазването и там ми предложиха български Анти Д на цена 140 лв. На въпросът ми защо е с такава надценка, те ми отговориха ако искам да го купувам, ако не да не задавам толкова въпроси. Ето за това говорим - просто нямам думи.

Автор maniana (утрешна)
Публикувано05.04.06 15:44

Здравей, ама какви 160 лв???? Мъжът ми го купи от аптеката на ракова болница, за 10-12 лв., нещо такова. Верно, преди 2 години беше, но чак пък 160 лв...трябва да се бие до 72 часа след раждането, споко, ще го намериш. Аптеката е някъде вътре в болницата на някакво забутано място, съжалявам, че не мога да ти дам подробности.

Тема Re: Към майките с отицателен Rhнови [re: maniana]  
Автор flowered (непознат)
Публикувано06.04.06 14:40

Току що мъжът ми ходи до раковата и е точно така както казва Насинда - има произведена, но още не са готови с тестовете и проверките , така че я няма , а цената и е 11 лева. Не можели да кажат кога ще я пуснат за продажба. В аптеките има, но струва 160 -170 лева. Така че раждам и ако се наложи и я няма там , просто си купуваме за 160 лева, тъй като избор нямаме
Това е положението

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано06.04.06 15:07

Е може да иzвадиШ късмет и бебока да вzеме твоето Rh...леко раждане и успех ти желая...намесвам се само да ти кажа(ако не са ти каzа ли), че ампулката трябва да се съхранява на студено (в хладилник), и ако ти се наложи да я купуваШ да имаШ в предвид това при транспортирането и съхранението и .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.