Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:33 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Бременни жени са лишавани от безплатни изследваниянови  
Автор Heмиpницa (вече мирясала)
Публикувано14.03.06 18:00

© бТВ, 24 Февруари 2006

Бременни жени от Хасково са лишавани от полагащи им се безплатни изследвания и по този начин са били принудени да ги заплащат.
Според гинеколози, причината е в ограничените лимити, които затрудняват работата им и ощетяват пациентите. От здравната каса отрекоха да има проблем с лимитите за изследвания.

“Има огромен проблем с изследването на бременните. Лимитът, който ни се отпуща от здравната каса е крайно недостатъчен, за да направим всички изследвания, от които се нуждаят бременните жени”, коментира д-р Величка Тенева, гинеколог в ДКЦ "Хасково" ЕООД.

Според здравната каса в Хасково, проблем с лимитите няма, защото при доказана необходимост, на здравните заведения се отпускат допълнителни суми за изследвания.

Задължителните изследвания при бъдещите майки започват от началото на бременността и приключват с раждането. Прави се пълна кръвна картина, група и Резус фактор , антитела срещу хепатит В, васерман, антитела срещу Рубеола и много други изследвания. Допълнително по време на бременността се прави електрофореза на Хемоглобина. Последните два месеца се извършва ултразвуково изследване, биохимичен скрининг за вродени малформации, изследва се кръвната захар.

Според Националния рамков договор всички здравноосигурени лица имат равни права и достъп при получаване на извънболнична и болнична медицинска помощ. Обслужването на бременните жени е в отдел “Майчино здравеопазване”, като те могат да бъдат лекувани по различни клинични пътеки. Всеки месец личният лекар представя в районната здравна каса отчети за извършената имунопрофилактична дейност.

Тема Re: Бременни жени са лишавани от безплатни изследваниянови [re: Heмиpницa]  
Автор jam (уверено сладко)
Публикувано14.03.06 19:38

то само в Хасково да беше така - с мед да го намажеш...

Тема Нищо необичайнонови [re: jam]  
Автор jana (...)
Публикувано14.03.06 21:47

При положение, че тъпите управници затварят цели отделения от ПИРОГОВ, родилни домове, съкращават лекари ....

Тема Re: Нищо необичайнонови [re: jana]  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано15.03.06 08:46

Трябва да кажа, че от касата не съм гледана на ултразвук от 24 седмица. Когато отидох за 45 дни не ми пуснаха микробиология, защото нямали още договорка с касата. Пуснаха ми я на 30-тия ден преди термина и днес трябва да е готова. Освен това, за моя инненада не ме извикаха след седмица, както се прави в деветия/ поне така съм чувала/, а след две седмици, т.е. тогава ще имам 14-15 дни до термина и може и да съм родила!!!

Тема Re: Нищо необичайнонови [re: Beни]  
Автор didi* (новак)
Публикувано15.03.06 08:53

Момичета, аз живея в провинциален град и трябва да ви кажа, че от както съм се регистрирала в ЖК всеки месец съм гледана на видеозон, не съм платила за нито едно изследване и съм много доволна.

Тема Рубеолата [re: Beни]  
Автор Чaeнo Moмичe (тиха церемония)
Публикувано15.03.06 08:55

аз си я заплатих. За хепатит не чух да съм изследвана, но може да е станало без мое знание?!

Тема Re: Рубеолатанови [re: Чaeнo Moмичe]  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано15.03.06 10:42

Още първия път са те изследвали за хепатит.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.