|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Давате ли флуор???   |  |  | Автор | лю () |  | Публикувано | 14.03.06 10:28 |  |  | 

Момичета,
 въпросът ми е давате ли флуор на бебоците и евентуално ако имате инфо да ми предложите нещо по-подробно да прочета. Моята зъболекарка е категорична, че трябва да се дава, педито е категорична, че не трябва. Аз не давам, въпреки че взимах в последните месеци на бременността. Днес в нетинфо има една статия която обяснява колко незаменим е флуора и едва ли не не бил причина за флуороза. Статията обаче е без подпис и е илюстрирана със снимки от известен производител на флуорни капки и таблетки (без коментар).

Редактирано от лю на 14.03.06 10:28. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???  [re: лю] |  |  | Автор | Blondi (hohi) |  | Публикувано | 14.03.06 10:32 |  |  | 

Аз давам,да,педито го предписа и каза,че когато започнат да ядат плодове ,трябва и флуор.Давам като започна седмия месец.Инфо нямам засега,но ще потърся ншщо и ако намеря,ще ти метна линк.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???  [re: лю] |  |  | Автор | surfline (veche poznat) |  | Публикувано | 14.03.06 10:46 |  |  | 

Аz давам, по препоръка на педито. Таблетките са комбинирани вит.Д и флуорит и ги давам от 10тия ден след раждането та до 2 или 3 годинки.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???
[re: лю] |  |  | Автор | dafna (с посл.буква А) |  | Публикувано | 14.03.06 10:47 |  |  | 

Не, не давам.
 Зъболекарката ми каза още, докато съм бременна да пия, а после да давам на бебо преди да са се оформили зародишите на зъбките.
 Аз нещо съм против и не давам.
 Имах няколко статии за ползата му и ако ги изровя ще ти пусна линкове.

|  |  |  
             |  |  | 

Педиатърката ни изписа флуор капки още след 1вия месец и каза всеки ден по 6!!! Аз почнах да й давам след 6тия месец уж на седмица веднъж по 6 капки, обаче обикновено забравям така че почти не й давам

|  |  |  
             |  |  | 

Сърф,как даваш ТАБЛЕТКИ на бебе? Моят е на капки

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???  [re: Blondi] |  |  | Автор | surfline (veche poznat) |  | Публикувано | 14.03.06 11:05 |  |  | 

НатроШавам го в лъжица, бъркам с вода, чакам я да оzверее от глад и наливам в устата, ако не е гладна го плЮе, ама като е праzен тумбака гълта всичко
  . 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???  [re: Blondi] |  |  | Автор | Heмиpницa (вече мирясала) |  | Публикувано | 14.03.06 11:08 |  |  | 

Напиши в Гоогле fluoride damage!!!
 Прочети по-стара тема в този клуб !!!
 Не давам и нямам никакво намерение да давам флуор!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???  [re: Heмиpницa] |  |  | Автор | dafna (с посл.буква А) |  | Публикувано | 14.03.06 11:11 |  |  | 

Понякога направо се учудвам на интуицията си
   Досега не бях чела лоши статии, но нещо отвътре ме караше да не давам

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Давате ли флуор???  [re: dafna] |  |  | Автор | Heмиpницa (вече мирясала) |  | Публикувано | 14.03.06 11:20 |  |  | 

Мили мами, нямах намерение да го пиша...

Ама не ми го побира акъла, как без да не изровите инфо за каквото и да е предварително, давате на дечицата?!?!?
 Или аз съм луда, Мара-подробната и прочие, ама без да не ровна в Гоогле не давам нищо на Стефан. Все пак имате достъп до Интернет, защо не се възползвате от това Ви предимство да сте по-информирани!!!

Има неправителствени организации против флуорирането на водата!
 Ето едно линкче, дето само гледането на снимките е достатъчно !

Редактирано от Heмиpницa на 14.03.06 11:25. 

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички) |   | 
 |