|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Искам си мама!!!
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 13.03.06 12:42 |
|
При нас е налице нов проблем, ако мога изобщо така да го нарека.
Малката от известно време не иска да стои при друг освен при мен. Оставям я на баба й в къщи, позната обстановка, аз на лекции. Връщам се тя подута от рев нито яла, нито спала - стояла с проходилката до вратата и плачейки викала "мама"! Непрекъснато върви след мен, дори в тоалетната влизам с нея. Иначе като сме на гости или навън стои при чужди хора без проблем, но когато съм й в полезрението. Мислех почивните дни да я давам на бабите, но номера няма да мине. През деня си се заиграва с тях, но дойде ли време за ядене или спане се започва едно дране, захласване ...
Знам, че този период се израства, но мога ли нещо да направя да не ме търси така ... Да се отдам на почивка поне за ден-два  Заслужила съм я все пак   
| |
Тема
|
Re: Искам си мама!!!
[re: jana]
|
|
Автор |
rufi o5 (jorjeta81) |
Публикувано | 13.03.06 13:01 |
|
I pri nas e taka,no az e ostaviam vsiaka subota i nedelia v babite ,ina4e ne izdurjam,ve4e vsi4ko me boli,da ne govorim 4e me4taia za spokoen sun,nadiavam se skoro da go izrastnat tova ne6to,no puk ako ne e ostaviam po zle 6te stane ,6te svikne samo s men,posle zor 6te vidia,pozdravi ot nas.
jorjeta81 pod novo ime zaradi problemi v Dir
| |
|
То май е неизбежно, ако го гледа предимно мама
Но аз пиша за друго - помня първата снимка с жълтата шапчица - леле кога мина това време и колко е пораснала - пу-пу 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kati_k (ентусиаст) |
Публикувано | 13.03.06 13:21 |
|
Дъщеря ми е на 6.5 г. и е закачена за нас като с безопасна игла. Не си спомням някога да се е делила и оставала при някого. Вече се примирих с това положение. Надявам се като порасне да вземе и да се отдели. Затова пък бебето, който не го е поискал на него не съм го дала. Баби, лели, гледачки, всички. Надявам се и кака му да вземе пример от него. Дано да успееш да направиш нещо, аз неможах. То бяха сцени, драми, вдига и температура като я оставим и се отказах, а и честно казано вече бабите имат страх и не я искат.
| |
|
Аз като имам работа, оставям Йоана през деня на баба й. Обаче вечер ела и виж какво е чудо- само с мен заспива и това е положението. Отделно, че и от 3-4 дни всяко заспиване е с рев 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пиcaнa (Консерва) |
Публикувано | 13.03.06 13:59 |
|
Аз давам мило и драго, поне за един ден да се държи така
До сега само аз съм я гледала, но хич не ме търси
И на майка ми съм я оставяла за 1 ден, и на зълва ми за няколко часа, въобще не ме търси
Така, че радвай се 
София 16.08.2004г.
| |
Тема
|
[re: Пиcaнa]
|
|
Автор |
alterna (рядко срещана) |
Публикувано | 13.03.06 14:07 |
|
Здравей :-)
Повярвай ми, твоето е за завиждане. Голямо късане на сърцето е, като трябва да се разделяш със сълзи, сърдене... Всъщност, като се сетя за последната ни раздяла (вчера), пак и на мен ми се доплаква...
Мисля, че няма начин да се въздейства по някакъв начин. Децата си искат мама и това е (някой път и тати).
| |
Тема
|
[re: Пиcaнa]
|
|
Автор |
Blondi (hohi) |
Публикувано | 13.03.06 14:12 |
|
Айде,заслужила си била два дена... А ние,дето не можем да се отървем от ремаркето дори и за час,а???

Ще мине периода,споко,не може нищо да проемниш насила - или я оставяш и реве или сте си като дупе и гащи,като бъз и корпива,като боб и свинско...
| |
Тема
|
[re: Blondi]
|
|
Автор |
Beни (Майка на Лора) |
Публикувано | 13.03.06 15:24 |
|
Яна, давала ли си я през тази година на някой да я гледа? Аз имах подобен проблем с Лора, но беше около 3-4 годишна и не искаше да остава при свекърва ми. Но проблема изчезваше след като си тръгнехме почти веднага. При майка ми никога не е отказвала, но и аз съм я оставяла на бабите от бебе.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mumi (на Маги) |
Публикувано | 13.03.06 16:02 |
|
Янич,
Много голямо момиче си имате вече! Да я по....ат кокошките! Много е сладка!
А по въпроса - значи, ако я гледаш предимно и основно ти, приготви се още поне година, година и половина да е така. (при нас нещата леееекичко се нормализираха като стана на 2, но много лекичко!). И сега от време на време като е с бабата (мах. престой е бил 6 часа) обикаля стаите и виси на външната врата и вика:"Мамоо! Ке сии? (къде си?). Аз нямам сили да я оставя за повече от 1 ден при майка ми. Не мога просто! Мъчно ми става и се тревожа.
Ако я даваш по-често на бабите, по-бързо ще преодолее тази криза. И естествено трябва да се измъкваш като престъпник. Без сбогуване и целувки. Аз и сега продължавам тази тактика, иначе просто няма излизане.
Хайде успех и много здраве!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|