|
|
|
Тема
|
Възможно ли е да е от зъбките?!?
|
|
| Автор |
Mashenka (минаващ) |
| Публикувано | 27.02.06 12:40 |
|
|
Здравейте на всички майчета,
искам да помоля тези, които са минали по нашия път да споделят своя опит и да ме посъветват, т.к. съм доста притеснена.
Преди идна седмица дъщеря ми, която е на 9 мес. вдигна т-ра 37.6 и отидохме на лекар.Нямаше хрема, кашлица, само т-ра.Предписаха ни Нурофен (сироп) и вит. С.Редувахме Панадол с Нурофен през 3-4 часа и след два дни т-рата изчезна.От събота обаче се появи хрема, кашлица и т-ра 37.0-37.2 и хайде пак да доктор.Дадоха ни капки за нос Олинт и физиологичен р-р ампулки.При нас секрета и горе в нослето, защото много трудно се втечнява и голямо мъчение пада с тази помпичка, хък нищо не се изхвърля.Нощно време спи неспокойно, проплаква на съм.А днес е една киселка, играе, но си вижда, че й е лошичко.Споделете възможно ли е това да е от зъбките?Сега преди няколко дни ни проби и второто (почти заедно с първото).Вечер й давам Нурофен за болката т.к. педито каза, че много помагало.
Благодаря Ви предварително!
| |
|
Тема
|
Re: Възможно ли е да е от зъбките?!?
[re: Mashenka]
|
|
| Автор |
V_lady (усмихната) |
| Публикувано | 27.02.06 12:44 |
|
|
Когато растат зъби, всичко е възможно, и Т, и хрема и разстройство и т.н., но знай, че бъкат и вируси, та е възможно и да сте поизстинали.
| |
|
|
|
Този Нурофен сироп ли е, на капки или?
Специално за деца ли е?
Ние също не спим цяла нощ от горни зъби и вече незнам какво да пробвам
| |
|
Тема
|
[re: little.monkey]
|
|
| Автор |
Titana (одухотворена) |
| Публикувано | 27.02.06 14:04 |
|
|
.Аз давам за зъбчета 5мл.панадол,веднага го облекчава,но когато няма т.Нурофена е сироп за деца над 3м.,страхотен е,много бързо сваля темпетатура
| |
|
Тема
|
Още за Нурофена
[re: Titana]
|
|
| Автор |
V_lady (усмихната) |
| Публикувано | 27.02.06 15:47 |
|
|
Освен, че бързо сваля Т, успокоява и болката. Аз съм давала на дъщеря си при оплакване от ухо.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
лю () |
| Публикувано | 28.02.06 15:46 |
|
|
Температура може и да е от зъбките, въпреки че при нас не се е случвало. Но хрема, кашлица и т.н. са си вирус. Просто е съвпаднало с растежа на зъбките или както някъде прочетох: понеже почти непрекъсното на бебоците им растат зъбки в този период на живота и сме склонни всичко да приписваме на това, та и подсеченото дупе даже :)
Един съвет от мен (получих го от моето педи при проблеми с кашлица и хрема): ако бебока се чувства некомфортно нощем и се притесняваш, че се задушава от секрети, повдигни дюшечето му с възглавница или одеало и ще спи по-спокойно.
Дано скоро да оздравее!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Пиcaнa (Консерва) |
| Публикувано | 28.02.06 15:52 |
|
|
При Т под 38.5 не се дава нищо!!!
София 16.08.2004г.
| |
|
Тема
|
[re: лю]
|
|
| Автор |
vesi1 (лудата) |
| Публикувано | 28.02.06 15:54 |
|
|
И кашлица и хрема може да е от зъбите. Моя щом се разхремави и почва и да кашля (от секретите). А болката е на периоди, които няма как да сбъркаш (моя поне беше отвратителен,кисел, будеше се с писъци нощем)
Аз лично почвам да свалям Т ако е над 38,5 (до сега веднъж ми е вдигал над 38,5)
Борис 12.09.2003
| |
|
Тема
|
[re: Пиcaнa]
|
|
| Автор |
kadrokosa (слънчева) |
| Публикувано | 28.02.06 17:21 |
|
|
Привет!
Я, ме светни, мила, защо не трябва да се дава нищо под 38,5 ? Аз още съм много боса в това отношение, но трябва да набирам инфо, че и нас сигурно това ни чака - все някой ден. 
| |
|
Тема
|
[re: kadrokosa]
|
|
| Автор |
vesi1 (лудата) |
| Публикувано | 01.03.06 16:33 |
|
|
"Автор проф. д-р Христо Михов
13. 11. 2002
У възрастните телесната температура е постоянна, като се колебае между 36,5-37°С при измерване под мишницата или в слабинната гънка. Обикновено сутрешната температура е по-ниска от следобедната. Докато възрастните поддържат нормална температура дори при големи горещини, кърмачетата, а още повече новородените, по-трудно регулират температурата си и при претопляне, както и през летните горещини, могат да ви покажат температура до 37,3-37,5°С дори при пълно здраве.
По правило повишената температура говори за наличие на някаква инфекция у детето. Изключенията са редки: посочените вече случай на претопляне, жадна треска у новороденото и някои смущения в обмяната на веществата. Най-честа причина за повишаване температурата на детето са острите инфекции на дихателните пътища - хрема, възпалено гърло, бронхит и др. Трябва да запомните, че няма пряка зависимост между високата температура и тежестта на заболяването. Една невинна ангина може да причини температура 39-40 градуса С, а пневмонията може да бъде с температура 38 градуса С.
Не почива на истината и твърдението на някои неосведомени хора, че леко повишената температура била по-опасна от високата. Въобще повишената температура означава борба между организма на болното дете и микроорганизмите, нахлули в тялото му.
При измерване на температура у болното ви дете над 39-40°С ще се наложи да предприемете мерки за бързото й снижаване поради опасност детето да изпадне в гърч."
Казано иначе, опитвайки се да смъкнеш по-ниска Т не даваш шанс на организма да се пребори. Не съм съгласна с бързото снижаване - също толкова опасно е.
Борис 12.09.2003
| |
|
|
|
|