|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
превръща ли се в злоядо дете?
|
|
Автор |
kasmet4e (Мама на ИВКА) |
Публикувано | 24.02.06 11:02 |
|
помощ, от две седмици не иска да яде, почти нищо на обедното хранене,а до скоро така хубаво си хапваше от мойте пюренца. Първо си помислих, че може да са зъби, но още нищо не се е подало, после реших, че са и омръзнали пюретата и пробвах с други храни - пак не иска. Яд ме е че не иска дори да пробва, само си крие главата в стола и не отваря уста, ако прабва и не го хареса - хубаво и аз съм си капризна, обаче да и предлагам 2-3 неща и тя да не иска нищо да пробва....
знам че не е правилно, но пробвах и с молби и заплахи - мама ще се разсърди, мама ще плаче - никакъв ефект.
четох, че на тази възраст, след 1г., апетита спада, ама чак такова рязко спадане, не съм очаквала. при вас как е било?
успокойте ме, че това е само временно, и едва ли едно яшно дете ще стане злоядо.
пропуснах да кажа, че от около месец и разрешавам да хапва по малко шоколад, едно шоколадче киндер или бонбон- линдор дневно, в много редки сл. повече, никога преди хранене - дали е възможно това да е повлияло.
Сутрешното хранене и следоведната закуска - ако е кисел - горе долу я яде, ама пак не с такъв апетит като преди.
дайте съвети как се справяте със злоядковците, че вече направо ще полудея
| |
Тема
|
Re: превръща ли се в злоядо дете?
[re: kasmet4e]
|
|
Автор |
Пиcaнa (Консерва) |
Публикувано | 24.02.06 11:07 |
|
Спри всичко сладко (освен плодовете), не давай нищо м/у основните хранения (от рода на бисквити, солети ...).
Когато ми е отказвала манджите съм давала мляко (адаптирано или за след годинка) и след около седмица пак прояжда пюретата, най-важното е да опитваш леко, с по 1 лъжичка, да не насилваш.
Апетита наистина спада, много по-добре усвояват храната и ги засища 
София 16.08.2004г.
| |
|
А пробвала ли си да смениш часа на хранене? Може просто тогава да не е все още гладна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ketintze (непознат
) |
Публикувано | 24.02.06 11:16 |
|
Oh kakvo da ti kaja.Dashterja mi e na godina i sedem meseca, tja ot malka ne jade koi znae kolko mnogo , no kakto kazvash ti hapvashe si ot jadenetata koito gotvja.No i tja ot sedmicami otkazva da jade.Da zakusva po malko, objadva ama ne jadene , a parjeni kartofi, sledobed hapva, no izobshto ne vecherja.I az i maja mi mnogo se jadosvame i ponjakoga i se karame.A az sam i bremenna s vtoro i se nerviram , che kakto kazvash ti daje nejelae da probva.Na den samo po kolko mnogo hrana hvarljam zashtoto i smenjam po njakolko jadeneta s nadejdata da hapne neshtichko. 
Govorih s kumata mi i tja mi kaza che e imala period v koito neinata dashteja e bila samo na sok i suhi pasti(Okolko tri meseca).Nai-mnogo sam pritesnena che ot ponedelnik tragva na jasla i tam njama da ima koi da ja moli kakto az vkashti
Taka che napalno te razbiram i mnogo se nadjavam kato doide proletta i zapochnem da se razhojdame poveche , da hapva poveche.
| |
|
За яслата не се притеснявай моята беше много злояда, но като се прибереше от там беше със страхотен апетит. Та там много бързо прояде.
| |
Тема
|
[re: Пиcaнa]
|
|
Автор |
kasmet4e (Мама на ИВКА) |
Публикувано | 24.02.06 11:54 |
|
не и давам нищо между храненията, дори плодовете и соковете ги давам веднага след хранене, а не по късно, та дано да огладнее като е време за хранене. Само за "боната" ми е мъчно да и откажа, защото така сладко чака цял ден тате да донесе бона, и като се прибере той от работа почва да рови в "тантата"да си я извади, яде я с такъв апетит, че винаги си оцапва и блузата с лиги, направо е супер да я гледаш, ама какво да се прави - май ще си лишим от това удоволствие.
Да я храня по късно едва ли ще успея тя става в 8,30
закусва в 9 после към 13,30 -обяд, 17- 17,30 -18 сл. закуска и не ни остава време за вечеря, повечето пъти не иска и остава само с млякоа, а ми се струва мн. малка да е само на толкова хранения.
П.с. писанке, ама толкова да ми харесва твоята сладурана
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пиcaнa (Консерва) |
Публикувано | 24.02.06 12:04 |
|
Благодаря ти
Аз не храня под час, когато огладнее сама си показва, преди се размрънкваше, а сега тича от масата до хладилника и казва "ам-ам"
Обядва към 14 ч., следобедна закуска към 18 ч., вечеря към 20 ч., но тя ляга в 24 ч. и става в 12-13 ч. на обяд. Часовете сама си ги спазва почти до минута. Остави детето да ти покаже кога огладнява, може и да не е гладна, когато се опитваш да храниш 
София 16.08.2004г.
| |
Тема
|
[re: Пиcaнa]
|
|
Автор |
Titana (одухотворена) |
Публикувано | 24.02.06 12:15 |
|
Защо не пробваш витамини Мултисаностол?Те са и за засилване на апетита,а и се препоръчват витамини зимно време.А от личен опит -сина ми е малко злояд и като му давам от него има голям апетит...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mama reni (минаващ) |
Публикувано | 24.02.06 13:10 |
|
От личен опит - едно добре хранещо се дете МОЖЕ да се превърне в злоядо дете. Това се случи с моята дъщеря точно, когато беше на възраст колкото е твоята в момента. Аз отдадох спада в апетита на активния разтеж на зъбите, не знам дали е било така. Чак сега (на 8 февруари навърши 5 год.) започна да си променя отношението към храненето, да се храни сама нормално и да си казва, че е гладна.
Иначе срещу злоядство нищо не помага - нито заплахи, нито насилване, нито да я оставиш да огладнее, та да си поиска (просто си кара на фотосинтеза), нито пък каквито и да било витамини. Този период трябва да се израстне. Е, доста е трудно за родителите.
Пожелавам ти при вас да е само моментна криза, а не настъпването на злояден период.
| |
|
1.Купи и нови съдове за хранене - шарени, с детски мотиви.
2.Сядай да се храниш заедно с нея, без да обръщаш особено внимание на поведението и.
3.Остави я няколко дни на мляко / каквото приема / и плодове / ябълките отварят апетита /.
4.Бъди последователна, не отстъпвай от това, което смяташ за правилно.
5.Никога не я насилвай за хранене - все някога ще огладнее.
6.Дай и прибор за да се "храни" сама.
7.Сладките, особено шоколадовите неща, да станат табу за известно време.
8.Убеди се, че е здрава и пробвай с витамини / поне 14 дни /.
Това са САМО идеи, не се опитвам да наложа мнение - при мен тези 8 неща помогнаха 2 пъти / и с първото и с второто дете /.
Успех!
П.П Злояди деца няма, родителите ги превръщат в такива с настоятелното "яж".
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|