Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:59 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема ражданетонови  
Автор zuli (любознаещ)
Публикувано18.02.06 13:22

Здравейте, имам въпрос към жените, ако има акушерки още по-добре.

Искам да получа статистическа информация за процедурата на раждане. Колко време средно минава между фазите: показване на главата на бебето, излизане от утробата, прерязване на пъпната връв, първото проплакване.

Благодаря предварително!

Тема Re: ражданетонови [re: zuli]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано18.02.06 16:34

Не знам да има такава статистика,имайки предвид,че няма две еднакви раждания.Иначе за тези неща можеш да прочетеш във всяка една книга за бременност.Можеш да намериш и много информация в сайта на bg-mamma по тези въпроси.

Тема Re: ражданетонови [re: zuli]  
Автор !Блyдницa (омаДьосана)
Публикувано18.02.06 18:16

виж сега ако те интересува кой час да вземеш впредвид за натала взима се впредвид изплакването на детето всичко друго е маловажно
и винаги гледаш луната в картата на майката обикновено тя има точни аспекти към лични планети в картата на майката
при мен раждане детенце тр луна в точен аспект с венера тр възли съвпад с 5-11д плюс сатурново завръщане, и още аспекти по другите техники...часа на раждане може да се определи и по тр. в картата на майката
стига толкова да не натоварим майчетата

Любов е всичко от което се нуждаеш ти.
Д.Ленън

Тема Re: ражданетонови [re: !Блyдницa]  
Автор zuli (любознаещ)
Публикувано18.02.06 18:40

Здрасти, пак се засичаме с теб.

Да, ясно ми е, че се взема часа на проплакването, но се интересувам какви интервали от време минават, като се надявам това да ми помогне при ректификацията.

Тема Re: ражданетонови [re: !Блyдницa]  
Автор Mama_Vili (нетърпелива)
Публикувано18.02.06 21:00

Тема Re: ражданетонови [re: Mama_Vili]  
Автор milamia ()
Публикувано18.02.06 22:08

Пробвай се в някой клуб по астрология Там ще знаят повече, надявам се

Тема Re: раждането [re: zuli]  
Автор [desi] (мама)
Публикувано24.02.06 11:03

Meжу излизането на главата и цялото тяло има секунди. Проплакването не е задължително да е след/преди прерязване на пъпната връв - има различни разбирания по въпроса и зависи как протича раждането. Ако всичко е нормално детето проплаква няколко секунди след излизането, това е преди срязването, а срязването може да стане след 1 минута, може и след 1 час (новите тенденции са за късно срязване на пъпната връв, когато тя е спряла да пулсира и детето е получило максимално количество кръв от плацентата). Обаче примерно при къса връв или примерно при пресукана около врата на детето срязването може да стане преди телцето да е излязло с цел да се озвободи детето.
така,ч е за час според мен ползвай проплакването - то ще е със секунди разлика между излизането на главата, телцето и т.н.
а ако детето е излязло с дупето пък напреде главата тогава е последна:) ако е секцио пък няма как да има излизане, но пак между изваждането на детето и изплакването са секунди(но тогава за да изплаче трябва да му аспирират дихателните пътища - т.е. става принудително, а не спонтанно)
май те забърках много :)

Тема Re: ражданетонови [re: milamia]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано24.02.06 12:59

Аз пък никъде не видях астрологическата насока на зададения въпрос

Тема Re: ражданетонови [re: Blondi]  
Автор Mama_Vili (нетърпелива)
Публикувано24.02.06 14:49

Те май си се разбраха......

Тема Re: ражданетонови [re: Blondi]  
Автор milamia ()
Публикувано24.02.06 15:54

Зули и Блудница по-горе си коментират луните и ректификацията- въобще явно ще се върти астрологически хороскоп и трябва точният час на раждане

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.