Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:29 30.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Микробиология при пускане на 45-те дни!нови  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано23.02.06 17:59

Момичета, да ви питам пуснаха ли ви рутинно изследване за микробиология, когато ви дадоха болничния за 45 дни преди раждането. На мен ми казаха, че се пускало само при показания което дълбоко ме усъмни. В сайта на НЗОК пише в 9-ти лунарен месец, че се пуска:
- Взимане на влагалищен секрет за микробиологично изследване - Един път при първо посещение;
- Един път в ІХ лун. месец

това пише!

Тема Re: Микробиология при пускане на 45-те дни! [re: Beни]  
Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано23.02.06 18:10

На мен също не ми пуснаха, но би трябвало да се пусне.
Раждах секцио.

Ех...как лети времето. Кога наближи момента да раждаш?

Пожелавам ти всичко да мине леко, бързо, лесно и едно прекрсно, здраво бебче!

Тема Re: Микробиология при пускане на 45-те дни!нови [re: Beни]  
Автор jam (уверено сладко)
Публикувано23.02.06 20:07

Вени, задължително си го пусни, дори и да ти откажат талон, което е неправомерно, ти дай парите и си го пусни сама! това е важно...

Тема Re: Микробиология при пускане на 45-те дни!нови [re: jam]  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано23.02.06 20:48

Аз ще си пусна, ама въпроса е принципен!

Автор Meli (de profundis)
Публикувано23.02.06 21:55

Какви показания? Шом пише, че трябва да ти се пусне, значи трябва. Настоявай.

Автор kati_k (ентусиаст)
Публикувано24.02.06 09:25

Незная какви са държавните норми, но на мен лекаря който ме наблюдаваше ми направи тези изследвания, защото аки емаш гъбички или някоя анаеробна инфекция може да се получи увреждане на бебето след раждане. ровери пак, на лекарите не им се харчат държавните пари, защото са на лимит.

Тема Re: Микробиология при пускане на 45-те дни!нови [re: kati_k]  
Автор svetlana_78 (новак)
Публикувано24.02.06 10:54

Аз не настоявах пред лекаря си да ми направи необходимите изследвания. Просто приех неговото мнение, че всичко ми е идеално. Да, ама не! Нещата при мен се объркаха фатално. И сега се чувствам адски зле, че не съм се борила за онова, което ми се полага.
Но ти го направи! Имаш право! Изисквай го! Защо , в крайна сметка, плащаме търите осигуровки? Не им давай да те убедят, че са прави! Направи си изследванията! Дори само за твое успокоение!

Автор jana (...)
Публикувано24.02.06 11:40

Първо много се радвам, че те виждам сред нас и то с напреднала лентичка Второ на мен също в 9-ия м. ми взеха секрет, за да видят ако имам някакви бактерии или гъбички да се излекуват преди да мине бебето оттам.
Успех

Тема Re: Микробиология при пускане на 45-те дни!нови [re: svetlana_78]  
Автор bebo4e (непознат )
Публикувано24.02.06 12:32

На мен също не са правили микробиология и детето ми е увредено,все още незнаем причината но тази тема ме потиква да питам как мога да потърся отговорност,от къде да започна.Така че момичета настояваите.

Тема Re: Микробиология при пускане на 45-те дни! [re: Beни]  
Автор V_lady (усмихната)
Публикувано24.02.06 13:03

Аз другия месец ще взимам болничен, но до този момент не са ми правили микробиология. Имам чувството, че като спомена пред лакарката за такова изследване и тя се прави, че не ме чува
Да чукам на дърво за сега нямам оплаквания, но има една приказка "Страх, лозе пази" и ако имам право на това изследване, искам да си ми го направят и ще настоявам за това като отида другия път.

Редактирано от V_lady на 24.02.06 13:17.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.