Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:30 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Погача???нови  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано21.02.06 17:35

Момичета, помагайте с рецепти zа хубава пита...Преди имаШе една темичка, от която си бях свалила рецепти, но при някоя от преинсталациите на win-a съм ги zатрила, а търсачката на дир_а ме праЩа в трета глуха...После Ще почерпя.

Тема Re: Погача???нови [re: surfline]  
Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано21.02.06 18:39

Ето една :))
2кг. брашно
5 яйца / задължително нечетен брой/
2 с.л.мая
7 с.л. захар
2 пакетчета краве масло
1л. прясно мляко
щипка сол

Маята се разтваря с малко от млякото и отгоре се посипва с шепа брашно. Брашното се пресява, прави се кладенче, в което се сипва бухналата мая, омекналото, но неразтопено масло и захарта. Яйцата се разбиват до побеляване и в тях постепенно се сипва млякото. Така приготвената смес се прибавя към брашното с непрекъснато месене. Тестото се оставя да втаса около 2 часа и се премесва. Слага се в тава, намазана с олио и посипана с брашно.

Ако количеството на продуктите ти е много, можеш да направиш половин доза, като намалиш количеството им наполовина.

:))) Приятен апетит

Тема Re: Погача???нови [re: gigikas]  
Автор lesna (непознат)
Публикувано21.02.06 19:15

Здравей!Нашата погача беше супер поръчах я от www.amam.bg донесоха ми я топличка и много мека:)

[url=http://vsdi.net/count][img]http://vsdi.net/count/baby/i/meter-ru22644.png[/img][/url]

Тема Re: Погача???нови [re: surfline]  
Автор malecka (новак)
Публикувано21.02.06 22:51

ами влез в сайта на готварски рецепти там преди 2 седмици имаше рецепти за пити т.е. погачи.ако не те бива на сточна гара в баничарница никай ми направиха за коледа страхотна погача за 3.60 към 2 кг беше.цялата с фигури украсена красота.и много пухкава мека .много бързо я изядохме.там имат каталог с питки с най различни фигури много красиви.ако не я знаеш и се интересуваш пусни ми бележка ще ти обясня къде точно се намира

Тема Питка-розанови [re: surfline]  
Автор Чaeнo Moмичe (тиха церемония)
Публикувано22.02.06 08:23

1 к. кисело мляко, в което се разтваря мая колкото кибритена кутийка;
2 с.л. захар, може 3-4, става по-сладникава
1 с.л. сол
1-2 с.л. оцет
1-2 с.л. олио
4 яйца, от които 1 белтък взимаш и отделяш
1 пакетче масло, от което слагаш 2 с.л. в тестото
брашно трябва да имаш 1 пакет и малко повече, за да варира, в зависимост от големината на яйцата или плътността на киселото мляко.

Замесват се съставките, да не е много меко тестото, месиш около 20 минути; Оставя се да втаса около 2 часа, покрито и на топличко;
Когато е готово се разделя на 2 части, всяка се разточва на кора с дебелина около 1 пръст. Ако е особено сполучливо тестото се получават мехурчета с въздух при разточването, но и да липсват резултата е добър; Едната кора се намазва обилно с разтопеното масло, отгоре се пльосва другата кора и двете заедно се навиват на руло; След това си преценяваш големината на съда, ако е по-дълбок ще се надигне, ако е по-плитък ще се разлее погачата;
Рулото, което се получава си го галиш, за да се разпредели да е еднакво като дебелина и започваш да режеш напречно на парчета около 4 пръста всяко, като редиш в тавата концентрично като пънчета. Получават се спираловидни пънчета, които подредени едно до друго сравнително запълват съда и се оставят за 20 минути да починат, пак втасват по този начин. Намазват се с разбит белтък и се пече.
Питката е изключително вкусна, досега всички са я признали. Ако е с повечко захар мяза на козунак. Последната ми се цепеше на конци едва ли не. И после парчетата се делят на ролки, защото маслото ги е направило спираловидно разделени. Ако те интересува ще разяснявам.

Тема Re: Питка-розанови [re: Чaeнo Moмичe]  
Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано22.02.06 09:04

Аууу, да, тази наистина е много вкусна :)). И аз съм я яла, а и е доста красива.

Тема Re: Питка-роза [re: Чaeнo Moмичe]  
Автор bubulina (минаващ)
Публикувано22.02.06 15:04

Супер, много ми хареса тази рецепта и ще я пробвам макар и без повод!
Аз благодаря за рецептата!

Тема Благодаря на всички...нови [re: surfline]  
Публикувано22.02.06 15:38

Знам си аz, че мога да раzчитам на вас...Чаената, погачата ти ми zвучи страхотно.Ще се пробвам с нея, че трябва да смаивам свекървата...Хайде след неделя Ще раzправям какво съм иzмесила.Лек ден на всички.

Тема Re: Благодаря на всички...нови [re: surfline]  
Автор _doritt_ (с надежда)
Публикувано22.02.06 17:10

Аз пък да питам, вие как мислите да правите погачата?
Тъй де ритуала .. нали трябва и кумата да е на купона, пък нашата е в България. Имаме си само една баба и ние тримката...
Чудя се, ходи ли се на църква..кво се прави въобще?

Тема Re: Благодаря на всички...нови [re: _doritt_]  
Публикувано22.02.06 17:15

ние, двете баби, местната прабаба и една_две приятелки(пак германки)...Ще направя и едно "виртуално" праzнуване zа приятелките, които не са тук...все пак важно е да си спаzим идеята и традицията доколкото е въzможно .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.